Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Doelpunten troef in treffen tegen Alphense Boys

SJC tegen Alphense Boys. Een knotsgekke maar daarnaast ook een boeiende wedstrijd die alles had waardoor je een voetbalwedstrijd weet te waarderen en tegelijk weet te verfoeien.
Met indrukwekkende aanvallende acties en geweldig keeperswerk, met individuele hoogstandjes tegenover geweldig geklungel, met een rode en gele kaarten, met zeer discutabele buitenspel situaties, met 2 verschillende wedstrijdģhelften en ook nog eens een gemiste penalty maar tevens met 8 heerlijke doelpunten, eerlijk verdeeld over beide teams.
De wedstrijd begon direct met zeer open spel van beide elftallen die hun aanvallende bedoelingen niet verborgen. Alphens Boys oogde gevaarlijker en keeper Willem Beuk moest direct al exellleren. Maar SJC liet zich niet onbetuigd en opende na een kwartier de score via Wesley Haasnoot:1-0. Het antwoord met de 1-1 was er 4 minuten later al. En het werd direct daarop ook 1-2. Vervolgens antwoordde Chris Hoogervorst op aangeven van Van Trigt namens SJC:2-2.
Met nog 20 minten te gaan in de 1e helft kondigde zich een monsterscore aan. En de Boys counterde in de 35e minuut naar een verdiende voorsprong:2-3. Een onterecht afgekeurd doelpunt voor SJC en een grote mogelijkheid voor Alphense Boys waren de laatste wapenfeiten  van de eerste helft.
Direct na de rust moest Willem Beuk opnieuw zijn geweldige reflex demonstreren en was er een mogelijkheid voor Martijn van Trigt. De 3-3 in de 54e minuut was zo’n hoogstandje waar Timo Ruigrok patent op heeft. De supporters reageerden echter ook euphorisch op de treffer die Martijn van Trigt na een uur  liet aantekenen: 4-3.
 Met Sven Wisselink voor Mark Turk leek SJC het verdedigend te willen consolideren. Maar opnieuw was er een nogal opvallende scheidsrechterlijke beslissing. Met direct rood voor Jordy Groot gaf hij Alphense Boys een presentje. De nummerieke meerderheid werd SJC te machtig en in de 80 minuut werd het dan ook 4-4. Vervolgens had Wesley Haasnoot zich via een toegekende strafschop onsterfelijk kunnen maken, maar hij zag helaas geen kans deze te verzilveren. Met spanning tot de laatste seconde kwam er in de 97e minuut een einde aan deze bijzondere openingswedstrijd van het seizoen.
SJC lijkt zich, gezien ook het resultaat van vorig jaar, te koesteren in de speelwijze die veel doelpunten maar ook veel tegentreffers oplevert. Voor de meeste toeschouwers in ieder geval vermakelijk.
Volgend weekend speelt SJC op zondag 3 september de uitwedstrijd tegen Hoogland (bij Amersfoort). Een lastige maar zeker geen onoverwinbare opponent.

De samenvatting van deze wedstrijd vindt u hier.