Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Een heerlijke zondagmiddag met winst op HBC: 3-1

Trainer Marcel IJzendoorn vatte het op ons verzoek na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen HBC uit Heemstede perfect samen: ’Het was een heerlijke zondagmiddag’. En dat was het ook. Want zijn ploeg toonde weer eens opnieuw aan dat eenvoudige aanpak, op basis van teamgeest en strijdlust, heel succesvol kan zijn. En dat daarnaast een juist gebruik van het beschikbare spelersmateriaal en het geven van vertrouwen, tot onverwacht succes kan leiden.

Want onverwacht mag de zege van de zwartwitten zeker worden genoemd. HBC, de kampioen van de eerste periode, was vooraf natuurlijk de nadrukkelijke favoriet. De makkelijk scorende ploeg met inmiddels al 51 treffers op de teller en een stabiele verdediging die slechts 25 tegenstreffers in 21 wedstrijden moest incasseren, leek een niet te nemen horde. En in de beginfase van de wedstrijd in Noordwijk bleek al gauw dat de selectie van trainer Jasper Ketting met een compacte en technisch stabiel ogende speelwijze, zijn favoriete rol zou kunnen waar maken. Toch was er in de 3e minuut al een eerste kans voor Chris Hoogervorst waarbij keeper Verhage bekwaam wist in te grijpen.
Het was in de 6e minuut even schrikken toen Tom Duindam na een felle charge bleef liggen maar gelukkig was de schade beperkt. Vervolgens zagen we een geweldige poging van Timo Ruigrok waarbij de keeper de bal maar net uit de kruising wist te plukken.

Na ruim10 minuten leek SJC op achterstand te komen maar scheidsrechter Jurjen Kaper had, in tegenstelling tot zijn grensrechter, buitenspel geconstateerd. HBC domineerde in die periode en vergat na 20 minuten een 100% kans eenvoudig te verzilveren.

Maar ook SJC liet zich gelden en kansje voor Timo Ruigrok en een behoorlijke kans voor Tom Duindam vanaf de 16 meterlijn leverden niet een mogelijke treffer op.

Inmiddels onderscheidde HBC zich met herhaaldelijk commentaar leveren op de man in het geel en dat leverde na ruim een half uur HBC’er Nick de Graaf een gele kaart op.
Het leek SJC juist te inspireren en hoewel HBC druk uitoefenden werden het felle duel steeds vaker door de zwartwitten gewonnen. De rust brak daarom aan met de brilstand: 0-0.

Na rust was het toch HBC wat direct keihard toesloeg. Nog maar koud in het veld troefden de Heemsteedse voorwaartsen de SJC-verdediger succesvol af: 0-1.
SJC reageerde gedreven maar bij aanvallende acties ontbrak de nauwkeurigheid die nodig is om succesvol te zijn. Vanuit een corner kopt Max de Haas maar net over en een inzet van Chris Hoogervorst werd een prooi van keeper Verhage.
Toch kwam er een gelijkmaker. Een perfecte actie van de slimme van Trigt werd door Tom Duindam voortreffelijk afgerond: 1-1.

Dit doelpunt had op SJC een positieve uitwerking en we zagen respectievelijk Tom Duindam, Rick Brabander, Martijn van Trigt en nogmaals Brabander met mogelijkheden om op voorsprong te komen.
Die voorsprong kwam er uiteindelijk toch. Na een ingooi van Groot legde een slimme Van Trigt de bal terug op Groot. Zijn voorzet was perfect en de tegendraadse kopbal van Chris Hoogervorst was onhoudbaar voor de keeper van HBC: 2-1.
Vanaf de tribune zagen en hoorden supporters HBC-trainer Ketting luidruchtig zijn ongenoegens uiten tegen scheidsrechter. Wat allereerst een uitgebreide conversatie tussen scheids en trainer en vervolgens frustraties bij de HBC-spelers opleverde. SJC deerde het niet en vol vertrouwen begon de ploeg aan de toch zeer spannende slotfase.

Met Timo Heemskerk voor Timo Ruigrok en Aron Koeman voor Van Trigt moest de voorsprong worden verdedigd. Een het werd een slotfase waarin HBC in de 87e minuut de kans op de gelijkmaker liet liggen en SJC in blessuretijd een bejubelde genadeklap wist uit te delen.
Vanuit een afgeslagen aanval bediende Jordy Goot vleugelspits Aaron Koeman op maat. De slimme Koeman lokte keeper en verdediger naar zich toe en bood de vrijlopende Tom Duindam de niet te missen kans: 3-1.
De ontlading was groot en zoals de trainer later aangaf, werd het een heerlijke zondagmiddag en leverde het treffen met HBC niet alleen een overwinning maar ook heel veel vertrouwen, bij zowel de spelers als bij de supporters en de technische staf op.
Na afloop een tevreden spelersgroep waarbij Tom Duindam de complimenten voor zijn spel en de 2 belangrijke doelpunten met zichtbare tevredenheid in ontvangst nam. Duindam over zijn 2 treffers: ‘Eindelijk na lang blessureleed weer scoren. Het is wel lekker om weer eens 2 doelpunten te maken.’

SJC moet zich nu opmaken voor het meer dan belangrijke treffen tegen Alphense Boys.
De in degradatienood verkerende Alphenaren wonnen hun wedstrijd tegen Hoogland met maar liefst 3-1. Dus SJC  zal opnieuw met veel passie de strijd moeten aangaan om een beter resultaat te behalen dan de 4-4 in de eerste wedstrijd van deze competitie.

SJC: Lex Hoogervorst, Sven Wisselink, Jordy Groot, Max de Haas, Ralph van Oosten, Younes, Timo Ruigrok (61 Timo Heemskerk), Chris Hoogervorst, Martijn van Trigt (80 Aaron Koeman) Tom Duindam en Rick Brabander (89 Thijs van Donk).

Klik hier voor de samenvatting van deze wedstrijd.