Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Eerste thuiswedstrijd in teken van gemiste kansen

De eerste thuiswedstrijd van SJC leek aanvankelijk te staan in het teken van corona. Met alle daarbij behorende, vroegtijdig aangekondigde maatregelen. Waaraan door iedereen voldaan moest worden voordat het sportpark mocht worden betreden. Er waren bij aanvang zo’n 250 toeschouwers, inclusief de door de gemeente Noordwijk gezonden handhavers. En die  laatsten namen hun controlerende taak bepaald serieus .
Toch stond de wedstrijd al heel gauw in het teken van de gemiste mogelijkheden. Want SJC begon voortvarend en liet er geen twijfel over bestaan welke van de 2 ploegen direct op jacht wilde naar de overwinning. Met Chris Hoogervorst, Wesley Haasnoot en Martijn van Trigt als spitsen werd druk gezet op het doel van Emmen-doelman Jim ten Hoor. Die al in de 8e minuut gespannen toe keek hoe een technisch hoogstandje van Melvin van Stijn resulteerde in een grote kans voor Chris Hoogervorst.
Vanaf de kant liet trainer IJzendoorn de rechterspits weten dat hij agressiever moest zijn in het afronden. En in de 9e minuut wist Chris Hoogervorst het net te vinden. Dat was echter pas nadat tot twee keer toe de keeper een hard ingeschoten bal  met kunst en vliegwerk wist te keren. Maar de 1-0 kon worden genoteerd en dat bracht de nodige rust. SJC  bleef de betere ploeg die steeds snel terug zakte op de middellijn en bij het uitverdedigen van Emmen incidenteel  jacht maakte op bal.
Na 12 minuten leek SJC op een tweede treffer af te stevenen. Maar geheel ten onrechte werd een slimme loopactie door scheidsrechter René Wiedijk afgefloten wegens buitenspel. Protesten baatten natuurlijk niet. SJC bleef ook hierna de betere ploeg en had in Nick Lim en Jelle van Went een uitstekend duo in het centrum van de verdediging.  En op de vleugels bleven Jordy Groot en Emin Vllasaku hun tegenstanders simpel de baas. Omdat SJC een periode niet aandrong ontstond er voor beide keepers weinig gevaar. Toch nam SJC het laatste kwartier voor rust weer meer initiatief. Met naast Timo Ruigrok en Melvin van Stijn op het middenveld, Demir Strojil als aanjager. Dat resulteerde in een 3tal mogelijkheden. Een ervan was voor Nick Lim, die vanuit een door Emmen genomen corner razendsnel over de as van het veld opstoomde naar het doelgebied van Emmen.  Alleen voor de keeper zag hij zijn inzet net naast het doel suizen.

Na de rust nam Emmen wat meer initiatief. SJC werd af en toe onder druk gezet. Toch kreeg SJC zelf in de 53ste minuut de eerste grote kans na rust. En er volgden er meer.  Een vrije trap van Timo Ruigrok  werd door de keeper uit de hoek gedoken en een beken schot van Chris Hoogervorst spatte uiteen op de lat. Uit de tegenaanval viel plots de gelijkmaker. Keeper Schelvis kon een inzet aanvankelijk nog keren maar Pelle de Vries  bracht Emmen op gelijke hoogte: 1-1.

Met Abbas al Tamimy voor Wesley Haasnoot drong SJC nog meer aan. Emmen probeerde wat het kon maar dat leverde niet meer op dan  een tweetal corners.
De laatste 10 minuten was het alleen SJC wat de klok sloeg en we noteerden kansen in 81ste,83ste 84ste  en 88ste minuut. Emmen stelde daar slechts 1 kansje tegenover. Maar gescoord werd er niet meer. De 1-1  voelde voor velen bij SJC als een verliespartij. In de wedstrijd die ongetwijfeld de boeken in zal gaan als die van de gemiste kansen.
Zondag speelt SJC op sportpark De Kloet in Grootebroek tegen De Zouaven,  die met 3-0 verloren bij Alphense Boys.

Klik hier voor de beelden van de wedstrijd SJC - Emmen.