Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Erelid Cees de Haas overleden

In memoriam Cees de Haas
 
Deze week bereikt ons het bericht dat op 87jarige leeftijd Cees de Haas is overleden. De ouderen onder de SJC-ers zullen zich hem herinneren als een man die werkelijk zijn hart verpand had aan de jeugd van SJC.
Vele jaren lang had hij binnen het toenmalige jeugdbestuur als wedstrijdsecretaris de  verantwoordelijkheid voor de toen jongste jeugd de D,E,en F klassen. Daarnaast voor tal van andere belangrijke zaken zoals: het samenstellen van de teams, het werven van begeleiding, het regelen van de wedstrijden alsook de contacten met de ouders.  Cees de Haas was onopvallend maar altijd aanwezig en op zijn eigen specifieke manier fanatiek als hij meende dat er organisatorisch verbeteringen konden worden gerealiseerd.
Cees de Haas zal in de SJC-geschiedenis te boek staan als de man die de toenmalige  F-klasse introduceerde; de komst van jeugdleden van 8 tot 10 jaar.
Bij SJC kennen we bovendien nog steeds de strijd om de  Cees de Haas-penalty bokaal. Ook een initiatief  van hem wat nog steeds jaarlijks wordt gespeeld.
 
Maar we herinneren Cees de Haas vooral als de bedenker en grote organisator achter het befaamde 4 tegen 4 toernooi. Zijn inzicht dat voetbal universeel kan verbinden bracht hem er toe om persoonlijk de scholen enthousiast te maken om jaarlijks met hun leerlingen deel te nemen aan een sportevenement zoals we dit nog steeds kennen. Een lokaal voetbaltoernooi waar iedereen welkom is. Waarbij het vooral gaat om samen plezier hebben in het schoppen tegen een bal. De door hem gekozen formule blijkt  nog steeds een gouden greep te zijn en jaarlijks genieten honderden Noordwijkse kinderen, en hun ouders en grootouders, nog van zijn initiatief. Mede dankzij de steun van zijn gezin kon hij veel energie steken in dit belangrijke evenement.
 
Het is goed om te lezen dat Cees de Haas, de man aan wie  de voetbalclub SJC veel te danken heeft, op een rustige en waardige manier is heen gegaan. Dat hij moge rusten in vrede.
We wensen de familie natuurlijk sterkte toe tijdens de afscheidsdienst die op 20 november in crematorium Duin en Bollenstreek wordt gehouden.