Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Even voorstellen Gijs Verlaan

Gijs Verlaan
 
Leeftijd:                    18 jaar
Clubs:                       SJC
Positie:                     Verdedigend centraal of links achter
Favoriete voet:         Links
Mooiste ervaring:     Kampioen met JO18

Een van de SJC-talenten is de 18 jarige Gijs Verlaan. Inmiddels gesetteld in het 2e team waar hij zich onderscheidt als de meevoetballende verdediger. Vanaf zijn jongste jeugd op de Lageweg actief, dus inmiddels al 14 jaar. In de jeugd altijd begeleid door zijn vader Wichard. Sport is werkelijk zijn lust en zijn leven wat ook al blijkt uit de opleiding Sportkunde die hij inmiddels volgt aan de Hoge School van Amsterdam. Als we hem vragen wat dat betekent voor de toekomst zegt Gijs: ‘Eerst afstuderen en daarna mogelijk iets gaan doen in de topsport.’
 
Als sportman is trainen voor hem zeker geen straf en heel ambitieus geeft hij zich altijd voor de volle 100%. Zowel in de wedstrijden als tijdens de trainingen. Hij oordeelt dat zijn belangrijkste eigenschappen een positieve instelling en doorzetten zijn. Dat was ook al zo in de mooie periode toen hij in het team van JO18 speelde. Over de doelen die hij nog nastreeft en wat het mooiste moment in zijn nog jonge carrière was, is Gijs ook heel duidelijk: ‘Dit jaar met 2 kampioen geworden en nu promoveren. Maar ik wil nog meer dus ik hoop dat het allermooiste daarna nog komt.’
 
Ook Gijs Verlaan praat heel tevreden over het begeleidingsteam rond de SJC-selectie:
‘Ons team is duidelijk een kweekvijver, we worden bij alles nadrukkelijk ook betrokken.’
De coaching op de technische details ervaart hij echt als zinvol en ook de gebruikelijke wissels gebeurden dit seizoen in het juiste kader.
Voorlopig blijft het voor Gijs natuurlijk nog spelen in het 2e elftal van SJC. Daarnaast geniet hij ook van de BWA, de supportersgroep die het eerste veel steun geeft en waarbij dat 2e elftal nadrukkelijk actief is.
Als we vragen of het voor hem ‘SJC for ever’ is, volgt er een brede lach en zegt Gijs: ‘Kijk, SJC is echt mijn cluppie, maar………’.
En daaruit blijkt opnieuw zijn ambitie, om alles wat maar mogelijk is uit zijn sportcarrière te halen.