Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Fietsverlichtingsactie 2023

Voorkom dat je niet kunt sporten door blessures opgelopen in het verkeer – kom met licht op je fiets naar trainen!
Dit najaar wordt weer de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. In gemeente Noordwijk doen 5 fietszaken mee.

4 november 2023
Fietsers kunnen op zaterdag 4 november 2023 gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren. Ga langs. Profiteer van het unieke aanbod. “Ik ben zichtbaar op de fiets”.

Juist nu erg belangrijk.
De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op jouw fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met rijwielhandelaren weer de bekende fietsverlichtingsactie. Dichtbij huis een vakman die voor je klaar staat.

De actiedag is op zaterdag 4 november 2023. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. In de gemeente Noordwijk doen deze rijwielhandelaren mee:
  • Mooijekind fietsen, Schoolstraat 45, Noordwijk aan zee.
  • Fietsmannetje Noordwijk, Stijntjesduinstraat 34, Noordwijk Binnen.
  • Looijestijn Tweewielspecialist, Havenstraat 50, Noordwijkerhout.
  • Van Dam Fietsen VOF, Havenstraat 22, Noordwijkerhout.
  • Henk Zwaan Tweewielers, Dorpsstraat 75, Noordwijkerhout.

10% korting in actieweek

Aansluitend is de actieweek van de campagne van maandag 6 tot en met zaterdag 11 november 2023. In deze week kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

Vervolgacties van de politie.

Het is de bedoeling dat de politie na de actie gericht gaat controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 60,-.