Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Fraaie gelijkmakende vrije trap van Jordy Groot tegen Ter Leede

De wedstrijd tegen streekgenoot Ter Leede was voor SJC een mogelijkheid om zich te revancheren voor de matige prestate van vorige week in Utrecht tegen DHSC. En dat zou bovendien broodnodige punten kunnen opleveren in het ontlopen van een nacompetitie.
En na afloop kon de conclusie zijn dat door SJC, op basis van heel veel strijd, terecht een gelijkspel uit het vuur werd gesleept. Want hoewel Ter Leede als team beter liet zien was het SJC dat wel de meeste kansen wist te scheppen.

Al na 20 seconden voetbal was er de eerste grote mogelijkheid voor Martijn van Trigt maar die werd terug gefloten wegens buitenspel. En kort daarop was er het gevaarlijke schot van de opgekomen linksback Ralph van Oosten, die zijn inzet net over de lat zag vliegen.
Ter Leede herpakte zich hierna en SJC liet zich inzakken. De Sassemers vonden elkaar wat makkelijker en kwamen vooral over links tot goede aanvallende acties.
Aan de andere kant moest rond de 10 minuut  keeper Lex Hoogervorst alles uit kast halen om een treffer te voorkomen.  Eerst een geweldig safe na een fraaie kopbal en vervolgens een reflex met het rechterbeen toen de bal de hoek in dreigde te gaan.

SJC probeerde het verdedigend gesloten te houden maar schroomde niet zo af en toe diep te gaan. En na een kwartiertje werd het 1-0 toen een zwaar op de huid gezeten Van Trigt kans zag om de bal perfect bij de 2e paal te brengen. Daar stond een gretige Chris Hoogervorst klaar om, via een geweldige volley, keeper Kwant te verslaan. De vreugde was echter van korte duur toen Dirk Hoekstra de bal, overigens via onderkant lat, achter Lex Hoogervorst deponeerde 1-1.  Even was er discussie of de bal de lijn wel was gepasseerd, maar het doelpunt werd toegekend. Vlak voor rust leek SJC opnieuw op voorsprong te kunnen komen maar helaas kon Frans van Niel een meer dan grote mogelijkheid niet verzilveren.

Tien minuten voor de rust was er nog een vervelend incident bij een botsing tussen Timo Ruigrok en Boy Tetteroo. Waarbij de laatste zo aan de neus werd geraakt dat hij niet verder kon spelen. Na bijna 7 minuten verzorging op het veld kon de wedstrijd pas worden hervat.

Na de rust werd de wedstrijd er niet fraaier op. Veel incidenten, blessurebehandelingen en anderszins. Ter Leede kwam 6 minuten na de rust op voorsprong: 1-2 Maar SJC kwam op gelijke voet na een meer dan fraai genomen vrije trap van Jordy Groot: 2-2. Bij SJC was Timo Heemskerk inmiddels Timo Ruigrok komen vervangen en na een uur spelen verving de snelle Rick Brabander middenvelder Frans van Niel.
Dat was de inleiding voor een zeer spannende slotfase, met mogelijkheden over en weer. Een slotfase die opnieuw een zeer rommelig verloop kende. De Ter Leede-spelers konden het optreden van scheidsrechter Van der Werf niet erg waarderen en het vele praten en verongelijkt reageren leverde hun naast een aantal gele kaarten en bovendien voor SJC veel hinderlijke onderbrekingen op. SJC kreeg, met nog een kwartier te gaan, nog een behoorlijke kans maar Chris Hoogervorst schoot de bal net naast. Martijn van Trigt had zich in de absolute slotfase nog onsterfelijk kunnen maken. Op een manier zoals hij alleen kan ontkwam hij aan zijn bewaker en met een fraaie zweefduik kopte hij de bal maar net voorbij de 2e paal.
Met nog een periode extra tijd probeerden beide teams nog iets te forceren maar na het eindsignaal gaaf het scorebord de 2-2 uitslag aan; waar beide teams uiteindelijk wel vrede konden hebben. In het clubhuis ging het nog wel een poosje over een dreigende nacompetitie en werden door vaste supporters diverse scenario’s van overleven besproken.

Volgend week opnieuw een thuiswedstrijd voor SJC en dan komt AJAX op bezoek. De Amsterdammers hebben een periodetitel op zak en lijken, met inmiddels 7 punten achterstand, kansloos voor het kampioenschap. Deze goed voetballende ploeg zal opnieuw zowel technisch als tactisch, het uiterste vragen van de SJC’ers. Maar opnieuw een gelijk spel zou mogelijk moeten zijn.

SJC: Lex Hoogervorst, Ralph van Oosten, Max de Haas, Jelle van Went, Jordy Groot, Frans van Niel (61 Rick Brabander), Sven Wisselink (70 Thijs van Donk), Timo Ruigrok (55 Timo Heemskerk), Chris Hoogervorst, Tom Duindam, Martijn van Trigt.

De samenvatting van deze wedstrijd is te zien door hier te klikken.