Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Gehavend SJC wint met 1-0 van Hollandia

Een zeer welkome en ook zeer nuttige overwinning. Met deze omschrijving gaat de thuiswedstrijd tegen Hollandia van 2024 de boeken in. Behaald in een bepaald niet sprankelende wedstrijd maar wel op basis van de SJC-principes, Strijd, Passie en Vriendschap.
Het was ook een bijzondere wedstrijd, de 400ste van aanvoerder Jordy Groot  in de hoofdmacht van de zwartwitten. Voorafgaande aan de wedstrijd tegen de club uit Hoorn werd de aanvoerder daarom in het zonnetje gezet door TC-lid Fred Bergman; die woorden van waardering en bewondering uitsprak.
 
 En na afloop waren er voor Groot bovendien woorden van dank en bewondering van verenigingsvoorzitter Rob de Jong. Hij feliciteerde jubilaris maar daarnaast nadrukkelijk ook de voetbalclub SJC met een lid als Jordy Groot.
 
SJC begon aan de strijd met de wetenschap dat Tom Duindam, Frans van Niel, Kevin Schelvis, Wesley Haasnoot en Timo Ruigrok ontbraken. Daarom begon Martijn van Trigt als centrale spits, stond Lex Hoogervorst onder de lat en speelde Puck Postma als rechterspits. Op de linkerflank opereerde deze keer opnieuw Rick Brabander; die al in de 5e minuut zijn directe tegenstander de baas was maar zijn schot op de paal hoorde spatten.
 
De wedstrijd golfde vervolgens heen en weer zonder dat er echte hoogtepunten te noteren bleken, Tot dat Chris Hoogervorst uitstekend doorkwam maar zijn inzet door de keeper zag worden tegengehouden.
Op het middenveld deed Younes geen half werk maar onderbrak vaak vroegtijdig de aanvalspogingen van Hollandia. Naast hem vulde youngster Timo Heemskerk de rol als spelverdeler perfect in.
Beide ploegen speelde duidelijk met de gedachte dat tegendoelpunten in ieder geval moesten worden voorkomen. Toch zochten beiden daar waar mogelijk ook naar een slimme counter. Met kleine mogelijkheden over en weer is de periode tot aan de rust omschreven.
 
Na de rust zagen we direct een fantastisch afstandsschot van Ralph van Oosten die door de keeper nog net tot corner worden getikt. Hollandia kwam in die periode niet verder dan een tweetal corners en SJC het lichte overwicht  leverde ook niets concreets op.
Na ruim en uur spelen reduceerde een domme tweede gele en dus een rode kaart voor een personele minderheid voor Hollandia. Met diverse wissels trachtte trainer Keppel het over een andere boeg te gooien. Maar bij SJC hield men het hoofd koel maar zette waar mogelijk de numerieke minderheid van Hollandia wel onder druk. Dat resulteerde in de slotfase voor een ernstige misvatting van reservekeeper keeper Jesse Vink van Hollandia. Hij dacht in het beruchte gebied Rick Brabander uit te spelen, verloor daarbij het duel en maakte vervolgens een overtreding op de SJC-aanvaller.
De bal ging natuurlijk op de stip en een zeer koele Sven Wisselink voltrok het vonnis: 1-0. De tribune ontplofte en het was direct duidelijk dat Hollandia deze tik niet meer te boven zou komen.
Het eindsignaal van scheidsrechter Koen Molenaar was het beginsignaal voor een Noordwijks feestje. Met een buikschuif-act richting de volle tribune en een luidruchtige muzikale ontlading in de kleedkamer.
In de nazit in het businesshome werd jubilaris Jordy Groot opnieuw gehuldigd en maakte de diverse commentaren nogmaals duidelijk dat de 1-0 zege voor SJC een zeer welkome overwinning betrof die vooral werd geboekt door de getoonde strijdlust en tomeloze inzet.
 
SJC: Lex Hoogervorst, Ralph van Oosten, Sven Wisselink, Max de Haas, Jordy Groot, Timo Heemskerk (89,Thijs van Donk), Chris Hoogervorst, Younes Seghrouchni, Rick Brabander (90, Jelle van Went) Martijn van Trigt, Puck Postma (70, Wesley Haasnoot).

Klik hier voor de samenvatting van deze wedstrijd.