Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Gelijkspel tegen Alcides in eerste competitiewedstrijd: 1-1

SJC is de competitie begonnen met een gelijkspel tegen Alcides. Een resultaat waarmee de zwartwitten niet tevreden mogen zijn. Want vooraf werd toch verwacht dat de 3 punten in Noordwijk zouden blijven.
 
De omstandigheden waren overigens niet echt ideaal. Een stevige noordelijke soms dwarrelende wind en het kunstgras dat door de regen af en toe moeilijk te bespelen bleek. Met de nodige uitglijders en soms vreemd stuiterende ballen. Gelukkig was er wel een grote publieke belangstelling waardoor er toch de sfeer van een echte wedstrijd kon ontstaan.
Van af het begin was duidelijk dat Alcides fysiek hun mannetje stonden. Maar ook dat SJC technisch zeker niet voor hen onder hoefde te doen. De eerste kans was dan ook voor Tom Duindam  maar zijn inzet werd een prooi van de keeper. Met een klein overwicht werd het eerste kwartier afgesloten.
 
In de 22e minuut kreeg SJC  een gemakkelijk gegeven strafschop toegewezen. Tom Duindam ging het strafschopgebied in en vond de keeper op zijn weg. Scheidsrechter Boyd van Kommer floot en wees resoluut naar de witte stip. En vanaf de elfmeter voltrok Jordy Groot hierop gedecideerd het vonnis: 1-0.
 
Hierop volgde een periode  waarin SJC de voorsprong had kunnen vergroten. Tom Duindam kopte een keer over en Martijn van Trigt  vergat even later de bal breed te leggen op Demir Strojil.
En toen viel na een half uur toch de gelijkmaker. Eerst nog kon keeper Schelvis Boye Keizer dwingen de bal naast het doel te schieten. Maar direct daarna, na knullig balverlies op het middenveld, kon Sil Kuurman doelman Schelvis wel omspelen en voor Alcides de gelijkmaker laten aantekenen.
 
Een tegenvaller maar gezien de inzet van de Drentenaren voor hen wel verdient. SJC viel terug en er volgde een periode met balverlies en slordigheden over en weer.
 
Na rust was SJC weer de ploeg die het initiatief naar zich toe trok. Maar tot vloeiend aanvalsspel kwam het niet. Sven Wisselink liep tegen geel op en trainer Marcel IJzendoorn liet daarop Stan Ruigrok zijn plaats innemen.  Met veel inzet wist Alcides een meer aanvallend SJC de voet dwars te zetten. Een vrije trap van net buiten het strafschop gebied vloog net over. Een inzet van Tom Duindam werd tot corner verwerkt. Na een fraaie actie op rechts van Stan Ruigrok kwam er een scherpe voorzet. De instormende Van Trigt  kwam een teenlengte tekort om tot scoren te komen.
Met Mark Turk voor Younes Seghrouchni en Wesly Haasnoot voor Van Trigt  probeerde Marcel IJzendoorn de winnende treffer aft e dwingen.  Maar in de gelijke stand kwam geen verandering meer. Na afloop sprak  Jordy Groot van ‘een draak van een wedstrijd’ maar toonde zich buitengewoon tevreden met de steun van ‘het legioen’.
Volgende week geen competitiewedstrijd en op 12 september de thuiswedstrijd tegen TOGB.
Mooie gelegenheid voor SJC om zich te revancheren en de 3 punten in Noordwijk te houden.

Klik hier voor de samenvatting van omroep BO.