Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Hardwerkend SJC stelt de winst veilig tegen Be Quick: 1-2

Het is zondagmorgen 9 uur. De selectiegroep van SJC, overigens zonder een zieke Chris Hoogervorst, staat klaar om aan de reis naar Haren in Groningen te gaan beginnen. Bijna 11 uur later bellen we met trainer Marcel IJzendoorn die ons verteld dat de bus, met aan boord een zingende spelersgroep en breed lachende technische staf,  nog een uur voor de boeg heeft voordat aan de Lageweg kan worden uitgestapt. Maar deze meer dan ontzettend lange voetbalzondag bracht wel de maximale winst waarop door iedereen die SJC een warm hart toedraagt, zo vurig  werd gehoopt. Het werd uiteindelijk een zwaar bevochten 1-2 overwinning op Be Quick 1887 waardoor SJC mee blijft doen in de absolute top van de Hoofdklasse A. 
 
De wedstrijd in Haren werd een bijzondere strijd. Direct al lieten beide ploegen zien dat de aanval niet werd geschuwd Be Quick kreeg de eerste mogelijkheid maar Van der Knaap talmde en vergat daarbij te scoren. Dat deed Martijn van Trigt na ruim 10 minuten spelen beter. Vol overtuiging werd door hem koppend gescoord: 0-1.  
Een mee opgekomen Jordy Groot zag  vervolgens zijn inzet over de lat suizen. En Wesley Haasnoot testte bij zijn doelpoging zelfs de kwaliteit van de bovenlat. Natuurlijk deed Be Quick ook wat terug. Keeper  Lex Hoogervorst voorkwam met een reflex een treffer, de rebound  werd door Van der Knaap op de paal gemikt. 
 
SJC liet Be Quick redelijk ver komen maar verdedigend werd dit steeds goed opgelost. En zo mogelijk werd snel de diep bal gegeven. Waarbij de vleugelverdedigers een belangrijke rol vervulde. Zo bediende uitblinker Demir Strojil  topscorer Tom Duindam op maat maar ook die kopbal belandde op de lat. De Groningers drongen sterk aan, combineerde zorgvuldig maar traag genoeg om SJC de kans te bieden tijdig in te grijpen. En met de 0-1 kwam het rustsignaal.
 
Na de rust was er direct de mogelijkheid de voorsprong te vergroten. Tom Duindam werd binnen de 16 naar mening van arbiter Mitchel Krop via een overtreding van scoren afgehouden. De bal ging op de stip maar Jordy Groot zag dit keer geen kans om doelman Versteegen te passeren.
Even later leek de gelijkmaker te zijn gemaakt maar een resolute grensrechter gaf aan dat er daarbij buitenspel werd gestaan.
Direct daarop werd het bovendien 0-2. Het was opnieuw de held van deze middag Martijn van Trigt die een vrije trap van Timo Ruigrok kopend verzilverde. 
 
De Groningers kregen vervolgens een aantal mogelijkheden. Maar SJC onderscheidde zich als team waarbij niemand verzaakte om de verdedigende taak goed uit te voeren. 
Trainer IJzerman zei daar tijdens de terugreis over: ’Het is fantastisch om te zien dat iedereen bereid is zich in te zetten voor het resultaat. Al mijn spelers en dus ook mijn buitenspelers verdienen een pluim. En de totale afstand die bijvoorbeeld Tom Duindam deze middag heeft afgelegd is onwerkelijk groot. Maar let wel, niemand verzaakte en dat is geweldig te noemen ’
Een constatering die ook door de meegereisde SJC’ers kon worden vastgesteld. De winst kon worden veilig gesteld door het collectief. Waarbij de noodzakelijke wisselspelers, zoals bijvoorbeeld Mark Turk, Xavi en de van een blessure  terugkerende Jelle van Went allen een al even goede prestatie leverden. 
De uiteindelijke1-2 werd door Be Quick 1887 afgedwongen met een geweldig afstandsschot van Daniël Teune. Hierop zette Be Quick er nog een tandje bij, was soms dicht bij de gelijkmaker maar kon uiteindelijk Lex Hoogervorst niet meer verrassen. En dus werd de lange thuisreis naar Noordwijk in opperbeste stemming afgelegd.
 
Zondag wacht  de gedoodverfde kampioen Hoogeveen in de thuiswedstrijd aan de Lageweg. Zij kregen een afstraffing in eigen huis tegen Alphense Boys en verloren met 1-4.  Waardoor TOGB, met 3 punten voorsprong op SJC en Hoogeveen, nu de trotse koploper is.