Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

HBS-SJC 0-0

SJC speelt met 0-0 gelijk tegen het Haagse HBS
 
De toeschouwers achter het doel van HBS-goalie Delano Kortstam hoorden het Opa Frans in de 88e minuut van de wedstrijd duidelijk zeggen: ‘Ik heb het gevoel dat Aaron er straks nog eentje inschiet. Zo’n onverwachte bal uit een draai geschoten. En zijn woorden galmden nog na toen het bijna ook nog gebeurde. Substitute  Aaron Koeman kwam op links het strafschop gebied in en zijn schot uit een halve draai zeilde over de keeper. Tot grote teleurstelling van de SJC-aanhang ketste de bal echter op de lat. Of zo’n late, winnende treffer helemaal verdiend zou zijn geweest laten we in het midden maar het was jammer, zeker voor Opa, maar ook voor Aaron en heel SJC.
 
 
SJC trad bij HBS, in het Haagse natuurgebied bosjes van PEX, in dezelfde samenstelling aan als tegen Be Quick 1887
Dat leverde een beginfase op waarin het nog wat zoeken was waardoor HBS een paar goede mogelijkheden kreeg. Een eerste schot werd door Lex Hoogervorst overtuigend gepareerd. Daaropvolgend moest SJC ook een paar corners toestaan die gevaarlijk oogden maar niet echt voor gevaar zorgden.
HBS dacht na bijna 20 minuten de openingstreffer gemaakt te hebben maar doelpuntenmaker en oud Noordwijkspeler Bryan Bröcker stond daarbij buitenspel.
De zwartwitten bleven heel gedisciplineerd compact voetballen en hanteerden strijdlust als belangrijkste wapen om de koploper van combinatievoetbal af te houden. Voor de toeschouwers was dit natuurlijk wat minder aantrekkelijk maar het bijzonder fraaie herfstweer maakte heel veel goed. Na ruim een half uur moest een licht geblesseerde Martijn van Trigt worden gewisseld en voor hem kwam de al in de aanhef genoemde Aaron Koeman.
Ruim vijf minuten voor de rust kreeg SJC op 20 meter een vrije trap te nemen. Een ideale plek voor Timo Ruigrok maar hij deponeerde de bal helaas slechts keihard in de muur. 
 
 
Ook na rust bleef SJC volwassen spelen maar mogelijk wel met de opdracht om wat meer druk naar voren te zetten. De  zwartwitten oogden avontuurlijker en HBS kon zichtbaar minder dominant  op eigen helft zijn. Bij een corner van SJC kwam de bal bij de goed inlopende Wisselink op het hoofd. Helaas viel de doorgekopte bal op het dak van het HBS-doel. 
Vanaf de zijlijn gaf de actief coachende Marcel IJzendoorn het advies aan zijn ploeg om vooral oog te houden voor de organisatie.
De coach bracht vervolgens Mark Turk voor Timo Ruigrok. Die verdedigend zijn werk verrichtte en daarbij helaas ook nog een gele kaart op liep.
De spreekwoordelijke Haagse bluf zorgde in de slotfase voor heel veel technische individuele Haagse acties. Maar de SJC-ers konden steeds op tijd het gevaar hiervan indammen. En als de bal soms richting het doel kwam kon Lex Hoogervorst steeds handelend optreden. Na 82 minuten echter leek SJC echter toch goed weg te komen nadat een inzet koppend vlak langs de doelpaal achter ging.
Aan de andere kant kreeg SJC via Tom Duindam, Chris Hoogervorst en Aaron Koeman ook mogelijkheden.
Even schrok de bank van HBS op toen de in de inleiding al genoemde bal van Aaron Koeman doel leek te treffen. Met vervolgens in de 93e minuut nog een gevaarlijke vrije trap van Frans van Niel kwam er een eind aan de strijd. Waarna SJC tevreden mocht zijn en de Haagse  supporters vooral spraken over een te behoudend spelend SJC. Maar de Noordwijkers bleken met een doelpuntloze puntendeling alom tevreden.      
Zondag speelt SJC thuis tegen VOC. Zij wonnen hun wedstrijd tegen Alcides met 2-0. SJC staat inmiddels op een 4e plaats achter  RKAVV,HBS en het in opmars zijnde Purmersteijn.