Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Het werd een “latertje” maar het was geslaagd!

Ca 30 SJC-ers hadden op de konijnenveiling een kaartje gekocht voor een geheel verzorgde reis voor de wedstrijd Bayer Leverkusen – Wolfsburg. Tijdens de verkoop van deze kavel op de konijnenveiling stond deze wedstrijd nog gepland op zaterdag 9 maart om 15:30. Later in 2024 werd bekend dat deze wedstrijd door de Duitse voetbalbond was verzet naar zondag 10 maart 0m 19:30. Alhoewel een aantal kopers niet mee konden door deze wijziging, verzamelde een groep goedgemutste SJC-ers die een kaart hadden gekocht, zich om 11:15 bij SJC. De organisatie voor deze trip lag in handen van Robin Otte, bijgestaan door Richard Verell.

Na een bakkie vertrokken wij met een superdeluxe bus van Beuk richting Leverkusen, ca 3 uur rijden. Rond lunchtijd werden heerlijke broodjes uitgedeeld en werd ook “de bar” geopend. Na enkele stops arriveerden we rond 15 uur bij het stadion. Hier kregen we eerst een rondleiding door het stadion. Leverkusen staat fier bovenaan maar heeft een bescheiden stadion met een capaciteit van ca 30.000 toeschouwers. Ondanks dat het niet heel groot is, is het wel een fraai stadion met een bijzondere dakconstructie. We kregen een rondleiding langs het veld, de enorme businessruimte met heel veel gedekte tafels voor de sponsoren die hier voor de wedstrijd konden dineren. Daarna naar de perskamer waar Jan Mesker op de zetel van de trainer ging zitten en de vraag kreeg  “speelt Frimpong vanavond?” waarop Jan antwoordde: “Speelt die dan bij Leverkusen?”

Daarna naar een grote bierstube in de buitenlucht waar bijna iedereen aan het “bier mit Bratwurst” ging. Het was lekker weer en erg druk. Op een TV-scherm konden we ook nog genieten van Liverpool – Manchester City. Rond 18:30 gingen we in grote getalen naar het stadion, met sjaal van Leverkusen om de nek, uitgedeeld door Robin. Al snel bleek dat Leverkusen veel sterker was dan Wolfsburg en nadat een speler van Wolfsburg rond de 30-ste minuut rood kreeg, werd het een kat en muisspel maar had Leverkusen wel veel moeite om een gaatje te vinden. Uiteindelijk won Leverkusen dik verdiend met 2-0 en blijft dus fier bovenaan staan in de bundesliga. Na de wedstrijd naar de bus en we vertrokken rond 22 uur naar Noordwijk. Het kostte wel veel tijd om de snelweg te bereiken maar met de bekende Hollandse meezingers, bier en baco voor de een, een frisje of powernap voor de ander, vloog de terugreis om en kwamen we rond 02:15 weer aan bij SJC. Omdat de kantine op dit tijdstip dicht was, besloot iedereen om toch maar naar huis te gaan.

Het was een zeer gezellige, geslaagde trip waarbij speciale dank uitgaat naar Robin en Richard voor de perfecte organisatie (en Jan Mesker die om 02:15 toch nog even langs huis wilde gaan om de sleutel te halen en het hek voor de fietsen te openen!)