Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Hoogeveen in de 2e helft langs hardwerkend SJC

De lange reis naar Hoogeveen bracht SJC niet de gewenste 3 punten. Opnieuw werd duidelijk dat een andere aanpak noodzakelijk is. Want  de ongeslagen koploper was zondagmiddag uiteindelijk gewoon de betere ploeg en de 3 punten kwamen hen zeker toe.
SJC is nog steeds zoekende naar de juiste speelwijze.
Want ook deze keer gaf Hoogeveen direct de toon aan drukte zij SJC ver terug in de verdediging.

SJC speelde met 3 spitsen waarvan  Wesley Haasnoot en Martijn van Trigt  kennelijk duidelijk de opdracht hadden om de verdediging niet te verwaarlozen. Daardoor was Tom Duindam vaak de enige spits.  Die vervolgens te vaak met de lange bal werd gezocht. Waardoor er nauwelijks kon worden aangevallen vanuit stabiel balbezit op het middenveld.

Bij SJC verving doelman Lex Hoogervorst de geblesseerde Kevin Schelvis. En hij deed dit bekwaam en kon in het eerste kwartier al een aantal keren voor voorkomen dat SJC op achterstand werd gezet. Hoogeveen zette SJC dus onder druk maar bleek aanvankelijk niet in staat de spitsen in stelling te brengen. De eerste de beste echte aanval van SJC bracht de zwartwitten optimaal resultaat. Van Trigt mocht op links vrij doorkomen. Vanuit de uiterste hoek van het veld leverde hij een voorzet af die via Tom Duindam bij Wesley Haasnoot terecht kwam. Vanuit een halve draai schoot deze de bal in het doel: 0-1.

SJC kon maar kort van deze meevaller genieten want  al heel snel  maakte Hoogeveen 1-1.  De SJC verdediging werd hierbij simpel uiteen en gespeeld en Alex Hoogervorst was kansloos.
SJC werkte keihard  maar deed slechts beperkt wat terug. Na ruim 20 minuten mocht Timo Ruigrok voor SJC een vrije trap nemen. Vanaf 20 meter leek hij doel te treffen maar de bal belandde boven op de lat. SJC kwam nu iets onder de druk vandaan en Martijn van Trigt kreeg vrij voor de keeper een enorme kans. Maar zijn volley trof helaas geen doel.
Voor SJC bleef het een zoektocht naar meer stabiliteit. Vooral het middenveld  werd steeds vaker afgetroefd en van een  vlotte balcirculatie was geen sprake. Het was aan keeper Lex Hoogervorst te danken dat de rust kon worden gehaald met de gelijke stand. Hoewel Martijn van Trigt toch nog een vrije kopkans kreeg maar deze over het doel plaatste.

Na rust werd ook Hoogeveen onrustiger en hun combinaties verliepen minder vlot, ook al doordat SJC slordig bleef omgaan met balbezit. Na een uur bracht Hoogeveen wat meer body in het centrum van de aanval. Waardoor hun hoge voorzetten veel gevaar stichtten.  Bij SJC werd Martijn van Trigt vervagen door Xavie Nottenius en even later mocht ook Stan Ruigrok en Sven Wisselink hun opwachting maken. En in de 80e minuut kreeg SJC de genadeklap. Ondoordacht hoog druk zetten bracht Hoogeveen in een uitgelezen positie om te counteren. De 16 jarige Jamai Kriekjes benutte het buitenkansje: 2-1. Dat het daarna nog 3-1 werd via Bijlsma is voor de statistieken.

Voor SJC de taak om zich te richten op de komende  thuiswedstrijd tegen Velsen. Die verloren van DSO men zullen uit zijn op revanche. Maar SJC moet deze wedstrijd aangrijpen om de ommekeer teweeg te brengen en een eerste overwinning te boeken aan de Lageweg.

Bekijk hier de samenvatting van Hoogeveen TV.