Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Huldiging der kampioenen

Het geweldige kampioenschap van SJC heeft wel iets bijzonders los gemaakt in Noordwijk. Wat werkelijk niemand vooraf voor mogelijk hield is wel degelijk gebeurt. Trainer Sjaak Polak bleek een extra dimensie aan onze talentvolle selectie te hebben gegeven. De totale eenheid veroverde op basis van veel scoren een meer dan verdiend kampioenschap. En omdat ook aan de Duinwetering de al enkele jaren nagejaagde  grote droom werd gerealiseerd, organiseerde de gemeente Noordwijk op initiatief van wethouder van Duin een ware zegetocht door het dorp. 
 
De cabrio-touringcar van de Koninklijke Beuk haalde eerst de spelers van SJC op van het SJC-sportpark. En daar zat de sfeer er natuurlijk direct al in. En die werd nog eens extra verhoogd toen de selectie van vv Noordwijk, die de SJC-ers warm onthaalde aan de Duinwetering. Waarna ook zij in de feestbus plaats namen. Het werd een prachtige rit door het dorp met veel toejuichingen van grote groepen langs de route. De beide selecties bleken zich daarbij gemakkelijk aan elkaar aan te passen. Hoewel nadrukkelijk als gescheiden groepen naast elkaar staand, lieten de beide kampioenen zich als eenheid huldigen. 
 
Zeker ook tijdens de aansluitende presentatie op het Jeroensplein. Waar een enorme massa, bestaande uit vele honderden voetballiefhebbers, getuigen was van het feit dat er eigenlijk een typisch SJC-feestje kon worden gevierd. De SJC-selectie geniet inmiddels landelijk bekendheid op het gebied van feestjes vieren en gezelligheid creëren. Zij gaven dat nog eens extra glans doordat de groep, geheel in de stijl van vriendschap en sportiviteit, de selectie van Kees Zethof warm onthaalde. Zelfs niet schroomde om de op de Duinwetering veel gehoorde kreet: ‘Super Noordwijk’ aan te heffen toen de spelers van vv Noordwijk het podium op kwamen. Hetgeen door de massa op het plein direct werd overgenomen. 
 
Langs de kant van het plein genoot oud-voorzitter Bert van Kersbergen nadrukkelijk mee toen het onder zijn voorzitterschap gelanceerde SJC-clublied, ‘ons kluppie aan de zee’ door de luidsprekers schalde. Plichtplegingen door de burgemeester en de clubvoorzitters en het uitwisselen van cadeaus gebeurde natuurlijk ook. SJC-voorzitter Herman Meijvogel overhandigde aan collega-voorzitter Henk Hoogervorst en burgemeester Rijpstra plaatsnaamborden met daarop Noordwijk 3edivisie gemeente. 
 
Tot slot nam Alex het muzikale gedeelte van ‘gelegenheid DJ’ Dennis Salman over. Waarna het feest nog weer een extra aantal hoogtepunten kende. En daarna verdwenen de feestvarkens en hun supporters langzaam van het feestterrein.  Ongetwijfeld allen met de conclusie dat de beide kampioenen een geweldige hulde was gebracht. Waarvoor tekort trefwoorden beschikbaar zijn om het gebeuren te omschrijven. Hierbij een bij voorbaat mislukte poging: uniek, indrukwekkend, sfeervol, collegiaal emotierijk, topfeest, professioneel, heerlijk amateuristisch, oorverdovend, vriendschappelijk, massaal, respectvol, enz. enz. O ja, deze mag zeker niet ontbreken: ‘onvergetelijk’. 

Alle FOTO,S van Johanna 

Voor een foto en video rapportage van BO klik HIER