Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

In memoriam Peter Rolvers

Opnieuw een droevig bericht voor SJC. Voormalig bestuurslid en erelid van SJC Peter Rolvers, overleed maandag 10 mei in het LUMC.Hij was daar een week eerder opgenomen nadat de huisarts had vastgesteld dat overtollig vocht hem het ademhalen te moeilijk maakte. Maar ook de geboden specialistische hulp mocht helaas niet baten.
 
In de persoon van erelid Peter Rolvers neemt SJC - na erevoorzitter Bert van Kersbergen - opnieuw afscheid van een legendarische clubman. Ruim 30 jaar was hij als vrijwilliger aan de club was verbonden. Waarvan ruim 20 jaar in een bestuursfunctie. Als er een beroep op hem werd gedaan stond hij altijd klaar. Begonnen als leider bij de toenmalige B-3 lonkte er al snel een bestuursfunctie voor Peter. Van wedstrijdsecretaris tot vicevoorzitter. Van commissaris materialen tot contactman selectie. In elke rol gaf hij het beste van zichzelf.  Samen met toenmalig trainer Arie Duijndam leverde hij in de jaren zeventig een belangrijke bijdrage aan de sportieve opmars van het eerste elftal van SJC.
Hij blonk uit in dienstbaarheid voor het grote geheel maar kon, als daar naar zijn mening aanleiding toe was, op het juiste moment ook zijn gepeperde mening geven over details.
De club was in diepe rouw toen zijn zoon en naamgenoot Peter bij een zeer tragisch verkeersongeval om het leven kwam. Er volgde een moeilijke periode waarbij hij en zijn vrouw veel steun ondervonden van veel SJC-ers.
Gesteund door zijn twee jaar geleden overleden vrouw Agnes zette hij zich vele jaren maximaal in voor de club. In een periode waarin SJC nadrukkelijk probeerde te professionaliseren en waar hij nadrukkelijk zijn bijdrage aan wilde leveren. Hij zag kans om een groot aantal bordsponsoren voor kortere of langere tijd aan SJC te binden. En vooral de diverse selecties hebben mogen profiteren van zijn kennis, kunde en inzet.
Maar ook tijdens de vele uren van zelfwerkzaamheid tijdens verbouwingen en aanpassingen van de accommodatie was hij van onschatbare waarde. En van zijn kennis over bodemstructuren en noodzakelijk onderhoud van velden mocht SJC maximaal profiteren.
  • In 2007 is Peter Koninklijk onderscheiden voor zijn inzet


Voorzitter Herman Meijvogel: “Op 12 april j.l. maakte ik onderstaande foto van ons erelid Peter Rolvers. We waren er even op uitgetrokken – langs de Boulevard en door de Bollenstreek - en deden een “bakkie” op het balkon van onze nieuwe woning in Noordwijk. Niet vermoedend, dat dit gelijk de laatste foto van hem zou zijn in mijn verzameling.
 
Afgelopen maandag - de 3e mei – ging het niet goed met Peter. Moeite met ademhalen en waarschijnlijk een flinke hoeveelheid vocht in het lichaam waren voor de huisarts het signaal om direct een bed in het LUMC voor hem te regelen. En juist op dat moment was ik met mijn vrouw bij Peter thuis om een “bakkie” te doen, Terwijl de medewerkers van de ambulance bezig waren Peter in te pakken voor de reis maar het LUMC mochten wij helpen zijn koffer in te pakken.
 
Ik ken Peter al jaren. Vanaf het moment, dat ik eind jaren ’80 een bestuursfunctie kreeg bij SJC. En later kwam ik hem weer tegen in het bestuur van omroep NENS, tegenwoordig Bo, omroep van de Bollenstreek. Daar beheerde Peter op niet onverdienstelijke wijze de reclamecontracten en -inkomsten voor de omroep, terwijl ik de Public Relations in portefeuille had. En daarmee dus een flink aantal jaren met Peter mocht samenwerken.”
 
De laatste jaren volgde Peter SJC van wat grotere afstand, maar volgen bleef hij zijn club wel.
 
Wij wensen zoon Hans Rolvers, Jose, schoondochter Mirjam en kleindochter Chantal veel sterkte voor de komende tijd. Peter Rolvers werd 82 jaar. Dat hij moge rusten in vrede.