Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Introductie Bram Halters SJC bestuurslid Jeugdzaken

Introductie Bram Halters – SJC Bestuurslid Jeugdzaken
 
Wat een mooie vereniging is SJC !  

                                         


Bijna 6 jaar geleden vielen mijn zoon Timo en ik in het warme bad van SJC. Direct na de inschrijving bij de SJC Ukkies voelden wij ons meer dan thuis. Wat een leuke vereniging! 
Een gevoel dat nooit meer is weggegaan en dat tot op de dag van vandaag alleen nog maar verder groeit. En niet alleen dat warme gevoel groeit, ook de vereniging groeit en bloeit als nooit tevoren. Op alle niveaus binnen de club zie je vrijwilligers met veel energie en passie samenwerken aan een nog betere vereniging. De onderbouw van SJC behoort inmiddels tot een van de grootste, en op veel vlakken, meest succesvolle van de regio. Alle voetballers krijgen minimaal 2x per week training van (zelf)opgeleide trainers, een externe voetbalschool zorgt voor een goede opleiding van de breedte-teams, een toernooicommissie zorgt dat alle teams naar toernooien kunnen en oefenwedstrijden hebben, er zijn heel veel leuke jeugdevenementen en de pupillen selectieteams spelen allemaal hoog in de hoofdklasse. SJC bruist !
 
Ik weet uit ervaring dat een warme en goed georganiseerde vereniging niet alleen kan bestaan uit meisjes en jongens die wekelijks op het veld hun stinkende best doen en daar vriendjes en vriendinnen voor het leven maken. Ook de ouders, familie, vrienden en senioren spelen een cruciale rol bij het succesvol worden en succesvol blijven van een vereniging. Zeker in een steeds veranderend maatschappelijk speelveld is dat een hele uitdaging. Maar wel een hele mooie, waar we steeds met elkaar een positieve oplossing voor weten te vinden. Het blijvend activeren van ouders, vrienden en familie als vrijwilliger wordt één van mijn speerpunten. 
 
SJC krijgt volgend jaar een prachtige nieuwe accommodatie. Ook al dragen we daar als gezonde vereniging een flinke duit aan bij, het is een vooral een waardevol cadeau van de Noordwijkse gemeenschap. Dit cadeau geeft kansen, maar zeker ook verantwoordelijkheden. De nieuwe accommodatie van SJC wordt naast een voetbalbolwerk wat mij betreft een verzamelplaats waar heel sportief en maatschappelijk Noordwijk, jong en oud, terecht kan. Die breed-maatschappelijke betrokkenheid zal van de Lageweg een bruisend hart van Noordwijk maken. 
 
Ik wil heel graag mijn steentje bijdragen aan de verdere groei en bloei van SJC. Er staat al een dijk van een vereniging en gelukkig is er een nieuwe lichting vrijwilligers die graag aansluit. Met een aantal enthousiaste vrijwilligers, met de juiste professionele achtergrond werken we aan het verbeteren van Jeugdopleiding. De stappen die we daar maken smaken naar meer en sterkt de overtuiging dat er heel veel mogelijk is. SJC investeert veel en steeds meer in de Jeugdopleiding. Een beleid dat ik toejuich. Een betere organisatie, zal leiden tot meer spelplezier, meer betrokkenheid, superleuke evenementen en een jeugdherinnering voor het leven, een hoger spelniveau en uiteindelijk meer Noordwijkse gezichten in het 1e team. SJC moet een club zijn waar ieder kind op zijn of haar eigen manier het voetbal kan beleven. Daarom omheen hoeven wij alleen maar de juiste voorwaarden te creëren, zodat op ieder potje een dekseltje past. De nieuwe SJC Jeugdcommissie zal dat traject verder uitrollen. 
 
Speciale aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. Daar heeft SJC al enorm veel stappen gemaakt. Maar als je ziet dat op de zeer drukbezochte vriendjes- en vriendinnendag, ruim 40% meiden is, dan moet het de ambitie zijn voor de vereniging om hier een toonaangevende rol te gaan spelen in de regio. Ik wil die ambitie graag invullen. Een vereniging met een mooie mix van jongens en meiden is daarnaast ook veel gezelliger.
 
De afgelopen weken zijn alle teams weer begonnen met het bekerseizoen of de competitie. Het enthousiasme werkt aanstekelijk, de resultaten zijn veelbelovend en ik kijk enorm uit naar het vervolg van dit seizoen. Maar vooral kijk ik uit naar heel veel blije en trotse gezichten van spelers, ouders en alle betrokkenen. En mocht het een keertje tegen zitten ; natuurlijk geen probleem. Help elkaar, pep elkaar op, kop omhoog en volgende keer beter !
 
Email Bram Halters: bram@sjcjeugdopleiding.nl