Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Jong Oranje O17 verslaat de Noord Ieren met 2-1

Ruim 1000 toeschouwers waren in het SJC-stadion getuige van de nipte overwinning van jong Oranje O17 op Noord Ierland. Een wedstrijd van gemiddeld 16 jarige spelers, die voor Nederland veelbelovend begon. Met al in de 3e minuut een schot op de lat van linkervleugelverdediger Mats Rots (FC Twente).

Nederland speelde in die beginfase dominant kreeg diverse mogelijkheden en een aantal corners.
We noteerden een schot van Van Persie (Feyenoord) op de lat, een gave corner net naast gekopt door Tygo Land (PSV) en een afstandsschot van Enoch Mastoras (AZ) welke door keeper Lorcan Donnelly werd gestopt. Intussen hield scheidsrechter Roman Jitari uit Modavië de touwtjes strak in handen en werden van beide ploegen een speler met geel bestraft.

Na een half uur kwam Noord Ierland beter in de wedstrijd, werd Nederland ver terug gedrongen maar kon Oranje via counters nog wel richting het Noord Ierse doel oprukken. Daarbij was echter slordigheid troef en ogenschijnlijk te gemakkelijk werden de verschillende mogelijkheden onbenut gelaten.

En na een half uur spelen liep Nederland tegen een achterstand aan toen de Noord Ierse  aanvoerder Ryan Donnelly Nederland-keeper Kiyani Zeggen (AZ) kansloos liet : 0-1.
In de 2e helft kwam Kaydan Wolff (Ajax) AZ-speler Julian Oerip vervangen. En Nederland wilde direct op jacht naar de gelijkmaker. Toch duurde het even voordat er echte mogelijkheden konden worden  gecreëerd. Pas na 58minuten kon een inzet van Van Persie met moeite tot corner worden verwerkt. Kort daarop werd een vrije trap  vanaf 18 meter  genomen in de zogenaamde ‘Weghorst variant’. Maar het resultaat bleef ook hierbij uit.

Na het eerste uur gebruikte beide coaches diverse wisselspelers en leek de wedstrijd op slot te zitten. Maar in de 68e minuut was het toch raak voor Nederland toen Enoch Mastoras wist te scoren: 1-1. Dat leek de eindstand te worden want diverse doelpogingen leidde tot niets. Ook al omdat het combineren tot in de 16 bleef worden doorgevoerd. Het verlossende  winnende doelpunt viel echter toch nog in de 95e minuut. Het was Tygo Land die de juichende teamgenoten op zijn nek wist.
De winst was binnen want in de laatste speelminuten kwam deze overwinning niet meer in gevaar. Veel waardering voor de inzet van Nederland maar zeker ook voor de organisatie. Daarin vervulde Carola Vogelaar en Geraldine van der Deyl  en ook Jan Mesker een belangrijke rol. Maar veel waardering kwam veel meer SJC-vrijwilligers toe want opnieuw werd alles met heel veel hulp, tot in de details voorbereid en uitgevoerd. Veel bewondering was er zeker voor de ballenjongens en ballenmeisjes. Die hun taak  in de 2e helft in de stromende regenen soms met striemende windvlagen, moesten doorstaan. En dat zonder morren uitstekend deden.

Na afloop was er opluchting over het blijven functioneren van de veldverlichting. Juist in aanloop van dit kwalificatietoernooi kreeg SJC een aantal keren te maken met het uitvallen van lichtmasten. Maar tot grote opluchting van de organisatie kwamen er geen problemen.

Zaterdag 25 maart bij SJC een vervolg van het Europese kwalificatietoernooi met de wedstrijd Engeland- Denemarken. Deze zeer interessante strijd begint om 13.00 uur. Toegang is gratis  maar aanmelden via de KNVB is verplicht via https://www.onsoranje.nl/tickets-all/jeugd-mannen