Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Jordy Groot speelt 400-ste wedstrijd voor SJC!

Fred Bergman sprak voorafgaande aan de competitiewedstrijd SJC- Hollandia namens de Technische Commissie vol bewondering over Jordy Groot. Hij schetste hem als clubicoon en teamspeler en de uitbundige ruiker bloemen bezegelde de huldiging.

Voorzitter Rob de Jong danste na afloop van de gewonnen met 1-0 wedstrijd vol vreugde op de tafel en maakte in een officiële redevoering duidelijk dat hij allereerst de vereniging SJC wilde feliciteren met het langdurig lidmaatschap van Jordy Groot. Vervolgens waren er lovende woorden en cadeautjes voor de jubilaris en werd de aanwezige familie nadrukkelijk in deze hulde betrokken.

Jordy Groot speelde dus op zondag 18 februari 2024 zijn 400ste officiële wedstrijd in het eerste elftal van SJC. En het applaus dat opklonk tijdens de korte huldiging in het volle bestuur/sponsorcentrum, maakte duidelijk dat dit door iedereen enorm wordt gewaardeerd.

Zijn eerste wedstrijd speelde Jordy tijdens het seizoen 2007/2008. SJC kwam toen uit in de 2e klas. Toenmalig trainer Ruud de Groot was blij met de komst van Jordy die toen als

19-jarige een rol kreeg als linkerspits, 11 in het huidige opstellingsschema. Dat seizoen leverde SJC een promotie op en de club werd 1e klasser.

Groot was al heel snel een gewaardeerd selectiespeler, werd wel omgevormd tot linksback en bleef de 3 seizoenen onder Roodakkers een vaste keus. Zijn persoonlijke inbreng werd steeds belangrijker en dat trok aandacht van diverse scouts. En er volgde in 2011 dan ook een overstap van SJC naar hoofdklasser Voorschoten ’97. Een kortstondig avontuur want na één seizoen keerde hij terug naar SJC. Waar Laurens Mouter toen de sympathieke trainer was die Jordy Groot bijzonder waardeerde.

Die waardering kreeg hij zeker ook van trainer Kees Zethof die na Mouter de technische leiding op zich nam. Onder zijn leiding groeide SJC en ook Jordy Groot door en dat resulteerde in promotie naar de hoofdklasse. Daartoe was er de zinderende tweekamp tegen Rhoda Raalte die bij veel supporters nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Inmiddels was er de belangstelling van Quick Boys wat resulteerde in een overstap naar de ‘professionele club’ op Nieuw Zuid. Hoewel heel SJC hem een succesvol verblijf bij de blauwwitten gunde bleef het ook deze keer bij een uitstapje van één seizoen. Omdat Jordy, na overigens een succesvolle start, uiteindelijk slechts 8 keer een basisplaats kon veroveren. In goed overleg keerde de toen 28-jarige Jordy dus terug naar SJC.

Vervolgens kon, onder leiden van trainer/coach Sjaak Polak, op 13 mei 2018 het in Assen tegen Achilles 1894 kampioenschap worden veroverd. Wat recht gaf op promotie Naar de hoofdklasse. Een uniek prestatie voor de Lagewegclub die nooit eerder dit niveau had weten te bereiken. De slogan Strijd, Passie en Vriendschap, inmiddels het kenmerk van SJC, omschreef ook de speler Jordy Groot. Waar overigens best ‘ambitie’ aan kon worden toegevoegd. Want SJC wilde inmiddels heel duidelijk méér dan gewoon SJC blijven. De organisatie wordt steeds professioneler en inmiddels is er de geweldige accommodatie die de club en ook de selectie een boost heeft gegeven.

De jeugdopleiding van SJC is langzaam maar zeker gegroeid en er een geweldig team in de jeugdbegeleiding ontwikkelt zich nog steeds verder. Een brede groep waar ook Jordy Groot

een rol vervuld. Want als vader van Fedde geeft hij aan de ‘talentjes’ van JO 9 wekelijks training. Zoon Fedde bij de 400ste wedstrijd van Pappa ook nadrukkelijk betrokken in de jubileumviering. Hij mocht als ‘pupil van de week’ voorafgaande aan de wedstrijd tegen Hollandia het eerste doelpunt scoren. En in het businesshome was hij betrokken bij de overhandiging van het jubileumwedstrijdshirt en de presentjes.

De bijzondere geschiedenis van Jordy Groot hier even in het kort schetsen blijkt onmogelijk. Want in deze opsomming ontbreken tal van belangrijke feiten. Zoals o.a. de door hem gedragen ‘playback optredens’ van de selectie waar voor de toegangskaarten tijdens de Konijnenveiling behoorlijke bedragen moesten worden neergeteld.

Nu hij dus inmiddels 400 wedstrijden in het tenue van SJC heeft gespeeld en hij op meerdere terreinen zijn sporen heeft verdiend, past de uitgebreide terugblik. Waarbij ook even aandacht moet zijn voor zijn ouders, de trouwe supporters Anneke Calvelage en John Groot. Waarbij vader John als radioverslaggever inmiddels al jaren ook een heel belangrijke aanvullende rol speelt.

Voor trainer Coach Marcel IJzendoorn blijkt Jordy wekelijks van bijzondere waarde. En binnen de selectie is hij een van de mannen die in en buiten het veld verantwoording wil nemen.

Kortom, Jordy Groot, 35 jaar jong, 400 officiële wedstrijden voor SJC, actief in de jeugdafdeling, gewaardeerd 1e elftalspeler en een graag geziene gast in het clubhuis. Hij verdient de loftuitingen die hem zijn toegezwaaid als geen ander, daar zal iedereen het over eens kunnen zijn.