Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

JOS Watergraafsmeer verovert de winst op SJC


Klik hier voor de samenvatting van Bo Omroep.

De thuiswedstrijd van SJC tegen het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer werd feitelijk nipt verloren. Maar dat leverde niet de punten op die feitelijk nog wel nodig zijn om deze competitie helemaal zonder zorgen te kunnen afsluiten. 
SJC begon best wel goed tegen de Amsterdammers die over een behoorlijk vaardig elftal beschikken. De eerste mogelijkheid voor JOS vanuit een corner en vervolgens een inzet van Van Trigt die een beter lot had verdient. En zo golfde het wat heen en weer . Zo een gevaarlijk schot van de Amsterdammers die een prooi werd van de zeer betrouwbaar ogende Lex Hoogervorst. Dan weer een goede voorzet van Rick Brabander die net niet zuiver genoeg bleek. Verwondert reageerden de SJC-supporters op de laconiek optredende scheidsrechter Peter de Waard. Die kennelijk vooral niet als thuisfluiter wilde worden gezien. En de scherpe duels van SJC soms niet wist te waarderen.
 
Na de thee verving Jelle van Went Younes als verdedigende middenvelder. En SJC ging door waar het mee begonnen was. Helaas was een zondagschot vanaf 20 meter  keeper Lex Hoogervorst te machtig: 0-1. 
Het was wel duidelijk dat JOS deze voorsprong zou koesteren en SJC kreeg wat meer grip op het middenveld. Waar met name Timo Ruigrok weer lekker op dreef bleek.
Na een uur  leek een dubbele corner voor resultaat te kunnen zorgen maar de gelijkmaker bleef maar uit. Een gretige Tom Duindam, hij genoot dubbele dekking, kopte over het doel. En Van Trigt kwam even niet lekker uit toen hij langs zijn bewaker glipte. Met nog een kwartier te gaan kwam Xavi Noltenius op de rechter vleugel Rick Brabander vervangen.

Even later leek de 0-2 in de maak, maar de kans werd niet benut. En aan de andere kant vloog een schot vanaf de 16 van Timo Ruigrok net naast de standaarder. SJC ging er natuurlijk voor maar vanuit een slimme counter viel, met nog ruim 5 minuten te gaan, helaas toch de 0-2.  Met Timo Heemskerk voor Timo Ruigrok en Thijs van Donk voor Ralph van Oosten leek trainer IJzendoorn zich neer te leggen bij het verlies. De altijd ijverige Chris Hoogervorst  schoot in de laatste minuten van de officiële speeltijd de aansluitingstreffer binnen: 1-2.  Met Zelfs keeper Lex Hoogervorst als gevaarlijke man in de 16, bij een vrije schop, joeg men op de gelijkmaker. Maar scheids  Peter de Waard gunde de SJC-supporters verder geen hoop meer en blies af bij de stand 1-2.  
Volgende week moet SJC naar Utrecht om DHSC de punten afhandig te maken. De ploeg van Wesley Sneijder en zijn broertje, verloor met maar liefst 12 tegen 2 van Ter Leede. Zij lijken zich te hebben neergelegd bij een lage klassering. Maar SJC moet wel attent zijn en niet in de valkuil trappen.
 
SJC: Lex Hoogervorst, Ralph van Oosten ( 85 Thijs van Donk) Sven Wisselink, Max de Haas, Jordy Groot, Timo Ruigrok ( 85 Timo Heemskerk) Younes (45 Jelle van Went) Chris Hoogervorst, Rick Brabander (75 Xavi Noltenius) Tom Duindam, Martijn van Trigt