Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Kansen, kansen en nog eens kansen voor SJC tegen VOC

SJC ontving deze week het Rotterdamse VOC welke ploeg net als SJC het in deze beginfase van de competitie nogal moeilijk heeft. Uiteindelijk wist SJC deze middag de volle winst te pakken maar voor het zover was werd er een zee aan kansen onbenut gelaten.
We noteerden een lijst van mogelijkheden en 100% kansen wat al in de 1e, minuut begon en zijn vervolg kreeg in de 5e,8e,14e,16e,18e,21e,25e, 36e, 48 e,50e, 51e, 54e, 60e, 66e, 72e, 74e, 81e, 83e minuut en in 87e met de laatste grote kans werd afgesloten.

De snelle rekenaars komen dan op een totaal van 20 kansen. Waarvan een aantal zeker de kwalificatie 100% kan worden toebedeeld. SJC begon dus goed met een mooie actie van Wesley Haasnoot op rechts maar zijn schotvloog over. En even later zag Timo Ruigrok, na een fraai opgezette aanval en een goede combinatie, zijn doelpoging op de lat uiteenspatten.

SJC ging door het zoeken naar kansen maar tussendoor  scoorde VOC in 28e minuut geheel onverwacht en tegen de verhouding in de 0-1. Een fraai doelpunt maar waarbij Wessel Verhaar wel erg vrij werd gelaten waardoor hij ongehinderd mocht scoren.

En dat gebeurde in een periode dat SJC vergat om de combinatie te blijven hanteren. Voor die tijd zagen we wel een enigszins afwachtend SJC dat VOC op eigen helft de bal gunde en daar waar het kon counterde maar zich na zo’n aanval ook weer snel terug trok op eigenhelft. Waardoor er optisch een vorm van evenwicht ontstond. In die periode hield de uitstekend keepende Lex Hoogervorst SJC, bij de schaarse gevaarlijke VOC acties, in de wedstrijd.
Een moment van onachtzaamheid bij het ver uit zijn doel komen bracht hem bijna in moeilijkheden maar de verdediging wist gelukkig erger te voorkomen. En met de 0-1 achterstand brak de rust aan.

Na de rust kwamen Van Niel en Younes in het veld voor Turk en Wisselink. Daarbij bleek IJzendoorn bovendien voor een iets andere strijdwijze te hebben gekozen en dat bleek te werken. SJC schoof als ploeg zo’n 15 meter verder naar voren en maakte het daarmee VOC moeilijk om op te bouwen.
Dat vertaalde zich direct in een zwartwit overwicht met al heel snel een kansje voor Timo Ruigrok en een 100%kans voor Martijn van Tricht. Veelvuldig werden Tom Duindam, Martijn van Trigt en Wesley Haasnoot in de diepte aangespeeld en zoals al aangegeven volgde hierna kans op kans. Het wachten was op de verdiende gelijkmaker maar die bleef maar uit. Uiteindelijk viel deze, tot grote opluchting van alles wat SJC was wel, maar pas in de 70e minuut. Een op de paal geschoten bal werd door Tom Duindam makkelijk verzilverd:1-1. Ook daarna ging SJC gewoon door met het creëren van mogelijkheden en kansen. En al snel viel via Tom Duindam ook de winnende 2-1. VOC mocht ervaren dat SJC deze middag zeker de betere ploeg was maar te weinig kans zag om de vele kansen om te zetten in veelvuldig scoren.

Na afloop kon doelpuntenaker Tom Duindam de stevige kritiek op het verprutsen van kansen wel plaatsen maar hij koesterde nadrukkelijk de overwinning en de bijbehorende 3 winstpunten.
Trainer Marcel IJzendoorn had in zijn aantekeningen ook een lijstje gemiste kansen en kon nog niet verklaren wat daar aan ten grondslag kon liggen. Wel had hij enorme waardering voor de inzet en vechtlust van zijn ploeg. Een waardering die ook in het clubhuis en op het terras met regelmaat kon worden gehoord. Supporters toonden zich zeer tevreden met de 3 punten en dit gaf alle reden om het inmiddels traditionele ‘Oktoberfest’ in alle hevigheid los te doen losbarsten.

Volgende week  treed SJC aan in Purmerend tegen ‘Verenigde Purmerender Voetbalverenigingen Purmersteijn’.  Volgens Wikipedia werd de club op 5 mei 1907 opgericht als vv Purmersteijn. Met in 1946 een fusie met plaatsgenoot vv Sandow  waarna men verder ging als VPV Purmersteijn.
Purmersteijn is een oude bekende en een van de zes clubs die plaats 8 t/m 13 delen met ieder 7 punten. Zij waren dit weekend vrij maar blijken nog ongeslagen; ze wonnen 1 wedstrijd en speelden er 4 gelijk. Het doelsaldo van 10 voor en 9 tegen uit 5 wedstrijden is niet zoveel zeggend. Voor SJC van belang om de opgaande lijn nu voort te zette en de punten mee naar Noordwijk te nemen.