Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Koken voor SJC was een succes

Jongens van SJC koken voor SJC, groot succes
 
Bovenstaande titel klinkt heel simpel maar er zit heel wat meer achter dan je zou denken. Het begon ooit als een goed idee: ‘Wij zijn allemaal goede koks en willen op onze manier best een steentje bijdragen aan de opbrengst van de Konijnenveiling van SJC. In de wetenschap dat op de diverse culinaire kavels er heel ruimhartig werd geboden bedacht men dus: ‘Jongens van SJC koken voor SJC’. 
En inderdaad het idee werd omarmd en ook op deze kavel werd nu inmiddels voor de 2e keer, heel gretig geboden. 
Deze week kwam een zeer bond gezelschap van zo’n tachtig SJC-getrouwen naar het clubhuis om te gaan genieten. In een zeer sfeervolle ambiance met de prachtig in de oranjesfeer gedekte en gedecoreerde tafels vonden de gasten het voor hen gereserveerde plekje. 
De gasten werden welkom geheten door gastheer Hans Bierman die, samen met een in stijl geklede bedienende brigade, er zorg voor droeg dat het de aanwezigen aan niets ontbrak. 
 
Het werd werkelijk een hoogstaand culinair festijn. Want al het lekkers van het voorgeschotelde 5 gangendiner waren wat men noemt: ‘smaakpapillen strelende gerechten’.  En de zeven koks zelf gaven aan tafel persoonlijk uitleg over de als kunstwerkjes ogende lekkernijen en de aangepaste wijnen.
De avond werd dan ook een geweldige combinatie van de bij SJC behorende gemoedelijkheid en gezelligheid in combinatie met culinaire topkwaliteit en verrassend vakmanschap. 
 
Na afloop spraken we natuurlijk met ‘de jongens’.  Zeven bijzondere leden van vv SJC die op een al even bijzondere manier hun bijdrage willen leveren aan het bijzonder zijn van onze voetbalclub. In het ‘heiligen der heiligen, spraken we met Timo Plug ( rest. Dylans), Lars de Bruin (rest. Ons Dorp),nBart Meeuwenoord (paviljoen Bries) en de mannen van ‘Villa de Duinen’ te weten Memphis Willikes, Frenk Zuidhoek Jos Compier en Stefan Raggers. De laatste legt uit dat een happening zoals deze avond om wel heel erg veel voorbereiding vraagt. Alleen de eerste voorbereiding was met 2 mensen zo’n 40 uur. Maar hij nuanceert dit ook weer als hij opmerkt: ‘80 gasten hetzelfde menu voorschotelen is feitelijk een makkie tegenover een gezelschap van 80 gasten die à la cart moeten worden bediend. Op de vraag over er volgende Konijnenveiling weer een aanbod gaat gelden twijfelen de jongens nog even. Maar Frank merkt dan op: ‘Als je ziet hoe hier de avond verloopt, hoe Hans Bierman het allemaal regelt, de toegankelijkheid laag is en de sfeer fantastisch, dan neigen we toch om hier ja op te zeggen’. Want de koks zijn ook echte SJC’ers die ooit in het 8e elftal furore maakten, een kampioenschap vierde en een bekerstunt uithaalde.
Vanuit de aanwezigen regende het complimenten voor het heerlijke eten en het enorme applaus wat ‘de jongens’ ten deel viel maakte dat ook erg duidelijk.  Het was dan ook echt een geweldige avond met een hoog culinair niveau. ‘Jongens van SJC koken voor SJC’ moet, natuurlijk indien mogelijk, zeker een vervolg krijgen.