Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Konijnenveiling brengt € 105.000,- op

Het is voor heel veel SJC-vrijwilligers keihard werken geweest. Maar na afloop van de Konijnenveiling bleek dat het resultaat er ook naar was. Want voorzitter Rob de Jong kon, ver na middernacht, de toen nog aanwezigen vertellen dat het voorlopige resultaat, na een eerste berekening, op € 105.000 was gekomen.
 
Het jaarlijkse konijnenveilingfeestje van SJC trok opnieuw een record aantal bezoekers. Waar niet alleen maar werd gepraat en een drankje werd gedronken maar door  heel veel aanwezigen ook werd deelgenomen aan de veiling. Begrijpelijk, want in de uitgebreide catalogus bevonden zich een record aantal zeer aantrekkelijke kavels. Waarbij het tegen elkaar opbieden vaak zorgde voor veel hilariteit en soms opzienbarende opbrengsten.
 
Ook deze keer trok de traditionele enveloppeloterij heel veel belangstellenden naar de SJC-kantine omdat daarmee ook kleine maar ook heel zeer serieuze prijzen konden worden gewonnen. En zo was de uitstalling de hele avond een drukte van belang, voor elk wat wils, gemoedelijk publiek en bovendien waren er heel veel tevreden, vaak blije gezichten.

Een welkom intermezzo was de binnenkomst van Prins Carnaval en zijn gevolg. Prins Dionysos en Prinses Polly van de Noortukkers kwamen samen met de President Hans Turenhout met het aanbod om bij hen aan tafel te schuiven tijdens het officiële diner voorafgaande aan de het grote Noortukse carnaval. Een aanbod dat, en dat was natuurlijk de bedoeling, ook weer een geweldig opbrengst genereerde. Zoals er heel veel diners voor hele bijzondere  bedragen onder de hamer kwamen. En er was veel meer.
Zoals een week vakantie in een fonkelnieuw appartement op Curaçao en  bijvoorbeeld diverse reizen naar bijzondere Duitse en Engelse  voetbalwedstrijden. Dit soort ‘aanbiedingen’ deden kopers regelmatig diep in de buidel tasten.
 
Een bijzonder kavel was volgens projectleider Wil van der Zalm de geheel verzorgde meerdaagse reis voor 2 personen naar de voetbalwedstrijd  AC Milan – Napoli. Het geheel inclusief het verblijf in een 4sterren hotel. Het bleek een zeer aantrekkelijke aanbieding welke niet minder dan € 2.500, - opbracht.

De drieveilingmeesters Hans van der Meer, Rob de Jong en Dammy Heemskerk stonden dus tegenover een zeer kooplustige zaal vol mensen waaronder een groot aantal enthousiastelingen die geen kans voorbij lieten gaan om de gewenste koopjes te bemachtigen.
De aanwezigen werden overigens op hun wenken bediend door de kantine-vrijwilligers die iedereen voorzagen van de gewenste drankjes en de door de club aangeboden hapjes. En dat resulteerde alles bij elkaar dus opnieuw in een recordopbrengst.
 
Bij elkaar was het natuurlijk veel meer dan zomaar een gezellige avond maar juist ook zo’n typisch SJC-evenement waarover nog lang zal worden nagepraat.