Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Koploper RKAVV declasseert SJC: 5-2

De wedstrijd in de 4e divisie zou een topper moeten worden. Koploper RKAVV kwam op bezoek bij goed presterend SJC, na 7 wedstrijden op een 2De plek. Maar van een echte wedstrijd is helaas nooit sprake geweest. Want voordat er 5 minuten waren gespeeld was de stand al 0-2. 
De verbijstering bij de SJC-supporters op de tribune was groot. Want de balvaardige Leidschendammers liepen tot 2maal toe zomaar langs de SJC defensie en daarbij zagen respectievelijk Yani Bouras en Xavier Akinrinbola  dat SJC-keeper Lex Hoogervorst hun inzet uit het net moest halen.
 
De zwartwitten bleken deze middag zowel in de persoonlijke duels als in het collectief duidelijk de mindere van de Leidschendammers. Toch probeerde de ploeg onder aanvuring van coach Marcel IJzendoorn de bakens te verzetten en na een fraaie aanval ronde Martijn van Trigt al even fraai af: 1-2. 
De supporters veerden op en men dacht even nog aan een wederopstanding. Maar de ploeg van een wanhopig ogende coach IJzendoorn kreeg hierdoor helaas niet de noodzakelijke impuls. SJC leek zelfs geen raad te weten met balbezit en aanvallende mogelijkheden beperkten zich tot wat individuele acties van Tom Duindam en Martijn van Trigt in de spits. 
 
En een goed genomen corner van Timo Ruigrok kopte de topscorer helaas naast. Een poging van Van Trigt smoorde in schoonheid. En de wedstrijd leek vervolgens na 37 minuten helemaal gespeeld toen, na mistasten van Lex Hoogervorst, er ook nog 1-4 moest worden toegestaan. Daar bracht ook de fraaie doeltreffende trap van Timo Ruigrok, nauwelijks verandering in,  Weliswaar was de 2-4 een feit maar de gewenste wederopstanding bleef uit.
 
Scheidsrechter Ko van der Ven had inmiddels zowel aan SJC als aan RKAVV gele kaarten uitgereikt. Niet omdat de wedstrijd op het scherpst van de snede werd gespeeld maar bij wat onschuldig lijkende incidenten.
 
Met in de 2e helft Ralph van Oosten voor Emin Vllasaku in de verdediging had het beter moeten gaan maar opnieuw viel er een snelle goal. In de 47e minuut werd het na een volgende overrompeling 2-5. Na een uur spelen kwam Frans van Niel en hij moest meer lijn in het aanvalspatroon zien te brengen. Dat bleek een onmogelijke opgave, ook voor deze routinier.
 
De zwartwitten zagen ook daarna, met  Xavi en Aaron Koeman in de ploeg, geen kans meer zich te herpakken. RKAVV  kwam dan ook niet meer in moeilijkheden. Tom Duindam slalomde nog wel een keer door de linies van de Leidschendammers maar zag zijn schot net naast het doel gaan. De aanwezige supporters zaten lam geslagen op de fraaie SJC-tribune terwijl de Leidschendammers euforisch juichten bij de onverwacht heel gemakkelijk overwinning. Heel opportunistisch werd zelfs een komend kampioenschap door veel  supporters al ingecalculeerd. 
 
De conclusie mag zijn dat de SJC-selectie kennelijk te smal is om het gemis van de geblesseerde verdedigers Nick Lim en Jelle van Went, op te vangen. Deze als kraker aangekondigde wedstrijd werd dus nooit een echte wedstrijd en SJC haalde geen moment een derde divisie niveau. Komende zondag zal tegen vv Heino een andere aanpak noodzakelijk zijn om de lange, 180 kilometerlange thuisreis, een plezierige rit te laten zijn. Heino won na een reeks nederlagen deze week met 2-0 van Alcides en zij kunnen daarom toch worden aangemerkt als een geduchte tegenstander. Zeker als ze tegen SJC eenzelfde hartstochtelijke strijd gaan leveren als dat er door hen tegen Alcides op de grasmat werd gelegd.

Zie hier de beelden van de wedstrijd