Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Leo van Houten benoemd tot lid van Verdienste

Het was voor hem een volkomen verrassing. Hij werd met een smoes naar het veld gelokt door vriend Hans de Barbanson. En aldaar, na de gewonnen wedstrijd tegen VOC,  in het businesshome gehuldigd door voorzitter Herman Meijvogel. Die begon met een enorme lijst van activiteiten op te sommen die Leo van Houten, want hij was de hoofdpersoon, bij ‘zijn SJC’ in de loop van de jaren heeft geïnitieerd. Zijn loopbaan bij SJC begon Leo van Houten al in 1955 als jeugdspeler en hij bleef daarna altijd voetballend actief tot 2007. In die tussenliggende periode was hij niet alleen een gewaardeerd eerste elftalspeler maar verdiende hij bovendien zijn sporen als trainer van diverse groeperingen. Opvallend was vooral ook zijn periode als bestuurslid waarin hij volgens de voorzitter aan de wieg stond van veranderd denken over de samenstelling van de selectie, het versterken van het potentieel en het invoeren van een onkostenvergoeding voor zijn selectiespelers. Via persoonlijke contacten met sponsoren zorgde hij ook voor een deel van de financiering hiervan.
Herman Meijvogel: “Je ondervond weerstand of moet ik zeggen tegenstand? Feit is dat de huidige selectie nog steeds profiteert van het door jou genomen initiatief.’
De voorzitter nam uitgebreid de tijd om op ieder detail in te gaan voordat hij aan Hielke van Houten vroeg om de speld, die hoort bij de onderscheiding van ‘Lid van verdienste’, bij haar man op te spelden. Een warm en welgemeend applaus vulde hierna het businesshome waarna het glas werd geheven en nog even werd nagepraat over de vele verdiensten die door de voorzitter werden gememoreerd.