Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Marcel IJzendoorn na de 6-2 winst op SDO: ‘De competitie gaat nu pas beginnen’

De gezamenlijke huldeblijk van de spelers aan de schare  SJC-supporters op het terras van het fonkelnieuwe clubhuis maakte duidelijk hoezeer de SJC’ers de steun van hun supporters op prijs stelden. En met reden, want het creatieve gezang en de uitbundige toejuichingen tijdens de wedstrijd tegen SDO uit Bussum, misten hun uitwerking niet.
 
SJC ontving SDO als eerste gasten in de fonkelnieuwe kleedkamers van het Lageweg-sportpark. Op de eerste etage betraden supporters van beide teams de nieuwe kantine die  weliswaar nog niet volledig is ingericht maar die wel een goede indruk weer gaf van wat SJC straks aan leden en bezoekers te bieden heeft. Een geweldige kantine met heel veel mogelijkheden om de wedstrijden op de voet te volgen.
 
De wedstrijd tegen SDO werd gespeeld op het bestaande kunstgrasveld aan de zuidzijde van het SJC-complex. En daar werden, na het beginsignaal van de overigens zeer goed leidende scheidsrechter Haico Michielsen, de SJC-bedoelingen al snel duidelijk. Want binnen twee minuten was het al raak. Tom Duindam kopte na  een geweldige voorzet van Demir Strojil, onberispelijk binnen: 1-0.
De supporters maakten zich op voor een doelpuntrijk duel maar zij kwamen er in de loop van de eerste helft achter dat SDO vooral op zeker wenste te gaan en niet wilde meewerken aan het SJC-scenario.  Met niet minder dan 9 man in teruggetrokken positie stond er een hechte muur van verdedigende Bussummers. Toch waren er grote kansen o.a. voor Martijn van Trigt en Frans van Niel. Maar tot een doelpunt kwam het helaas nog niet. Wat SJC vervolgens ook probeerde men bleek vooralsnog de Bussumse doelman Hazelaar niet nogmaals te kunnen passeren .
 
SJC zette al vroeg druk, creëerde dus grote en kleine mogelijkheden, forceerde een aantal corners maar de stand op het scorebord bleef 1-0.
Pas na bijna een half uur kreeg SDO de eerste grote mogelijkheid maar doorgedrongen tot ver in de 5 meter wist Desley Groenewegen niet tot score te komen.
De steeds beter acterende Frans van Niel, Tom Duindam, Martijn van Trigt  en Chris Hoogervorst vonden steeds 1 van de 9 als verdedigende opererende SDO’ers op hun weg. En dus brak aan met een 1-0 stand.
 
Na rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. En pas in de 18e minuut na rust kon Chris Hoogervorst, na een mistasten van keeper Hazelaar, de 2-0 aantekenen.
Hierop gaf SDO-coach Rick Schippers het sein voor het plan B. Waarop meerdere spelers de voorste linies opzochten. Dat gaf SJC natuurlijk ook de noodzakelijke ruimte om meer aan te dringen. Met kansen voor Van Trigt, Van Niel, Duindam en Timo Ruigrok was het wachten op de 3-0. En die kwam op het conto van de voor Chris Hoogervorst ingevallen Wesley Haasnoot, nadat hij op spectaculaire wijze werd bediend door Timo Ruigrok.
 
Direct daarop volgde weer een grote mogelijkheid voor Tom Duindam maar via de keeper belande de bal op de dwarslat. SDO schoof vervolgens manmoedig nog verder op naar voren. En de aanvalsdrift van SJC leidde daarop tegentreffers van SDO in. In de 72 e  en 73e was het raak en zag de verbouwereerde Lex Hoogervorst dat er 3-2 op het scorebord kwam.
 
In het supporters-vak werd het even heel stil maar al gauw was er toch weer reden tot juichen,
Een bijzonder vlotlopende combinatie over 5 schijven werd tenslotte, na aangeven van Wesley Haasnoot, de kans door Tom Duindam verzilverd: 4-2.  SJC schrok weer even toen na een spelhervatting een goed ingeschoten bal de lat boven Lex Hoogervorst teisterde.
Mark Turk verving hierna Timo Ruigrok en die zag hoe diverse spelers van DSO het wanhopig verdedigen moesten bekopen met kramp in de benen. SJC heerste nu volledig. Verdedigers Jordy Groot, Nick Lim en Demir Strojil lieten zich aanvallend gelden en via  een aantal  goedlopende combinaties werd het via topscorer Tom Duindam ook nog eens 5-2  en 6-2. Hiermee voltooide Duindam de perfecte hattrick en werd de wedstrijdbal zijn deel.
 
Trainer Marcel IJzendoorn was uiteindelijk zeer tevreden. Op de vraag naar zijn eerste reactie liet de gedreven trainer weten:’ De competitie gaat nu pas beginnen’. En daarmee gaf hij aan dat wat SJC betreft de moed op een succesvol seizoenseinde, na 2 wat mindere wedstrijden, nog niet is opgegeven.
Op 1 mei reist SJC af naar het hoge noorden om Be Quick 1878 te gaan bestrijden. Als daar gewonnen kan worden  ontstaan er, met de thuiswedstrijd op 8 mei tegen Hoogeveen nog voor de boeg, weer mogelijkheden. Maar Be Quick zal zich niet zomaar gewonnen geven en dus is het voor SJC zaak om, na de lange vermoeiende reis, toch heel scherp aan deze wedstrijd te beginnen.
 
Bekijk de wedstrijd hier. Met dank aan BO.