Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

mijmeringen van de voorzitter - deel 27

Ben ik ‘r toch weer “ingetuind”. Een heel weekend lang heb ik alle lekkages naast me neer gelegd. Me niets aangetrokken van alles wat er allemaal (niet) zou worden aangekondigd op de Persconferentie van M&H. En ik had me voorgenomen om gewoon niet te kijken en vooral niet te luisteren. Want…. er zou toch niets veranderen. Het aantal dagelijkse besmettingen liegt er overigens ook niet om. Je moet toch verrekte goed je ogen kunnen sluiten om met al die dagelijkse aantallen besmettingen te gaan roepen om versoepeling.
 
Maar ik schreef het al. Ik ben er toch weer “ingetuind”. En zat dinsdagavond rond 19:00 uur voor de buis. Om gewoon weer naar diezelfde woorden en zinnen te luisteren, die we nu al maanden over ons uitgestrooid krijgen. Zoals “we moeten het samen doen”, “samen krijgen we corona onder controle”, “er gloort licht aan het einde (lees: deze ellende)”. Tja….die zinnen kunnen na maanden van Persconferenties wel uit het hoofd, heren M&H.
 
Deze had ik overigens nog niet gehoord “21 april komt gewoon echt te vroeg”, maar volgens mij is dat al eeuwenlang een vaste dag op een vast tijdstip van een jaar. En dit was wat mij betreft het begin van “hier is het kluitje” en “daar is het riet”.
 
Want, zeg nou zelf…. We krijgen deze Persconferentie weer wat nieuws. (overigens afgekeken van Prime Minister Johnson uit Engeland), die voor iedere Europese politicus te “gehaaid” bleek, door een overvloed van vaccinaties voor hun ogen weg te “graaien”. Klinkt niet netjes, maar…. het hield de Engelsen wel. Want, op het moment, dat ik dit schrijf, worden daar in de Pubs de biertjes weer getapt.
 
In navolging van de Engelsen krijgen wij ook een stappenplan voorgeschoteld. En dat was voor mij dat “kluitje/riet” moment. Alsof Mark daar stond met een zak snoep en ons allemaal een snoepje beloofde. Met dien verstande, dat aan dat snoepje wel voorwaarden “kleefden”. Zo’n beetje het “ALS – DAN” spelletje. ALS op 28 april de ziekenhuisaantallen dalen, DAN krijgen jullie een snoepje. Een STAP. Ik heb altijd geleerd, dat “ALS – DAN” een soort van chantage was. Of een manier van opvoeden. Als je DAT doet, DAN krijg je….. Als je DAT niet doet, DAN….hahahahaha…..
 
Een stappenplan van Mark en Hugo, voor ons, dus…. Omgeven door een reeks van vaagheden, waar we weinig mee kunnen. Een snoepjesplan, waarbij stap 1 – MOGELIJK – op z’n vroegst gezet zou kunnen worden op 28 april. Een eerste stap/snoepje, dat
het einde van de avondklok zou betekenen,
dat je thuis weer twee personen zou mogen ontvangen,
dat de horeca buiten open zou mogen
en de detailhandelaren hun winkels weer zouden mogen openen.NIETS over de sport bij stap-1.
 
En dan de – mogelijke – stap-2 op – mogelijk – 11 mei. Over vier weken, dus. VIER weken. De eerste gedachte, die me bekruipt is: “Daar gaat de RegioCup, daar gaat het voetbal.” Ik zie het even niet anders. Want….met in stap-2 de vermelding:
Uitbreidingen voor de buitensporten, welke? Tja…nog niet bekend.Want…. ik zie ook in stap-3 – mogelijk op 26 mei – dat er weer over Uitbreidingen sporten binnen en buiten geschreven wordt.
 
Wat mij inmiddels wel duidelijk wordt, is dat het nog tenminste VIER tot ZES weken gaat duren, voordat er op het gebied van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder, enige duidelijkheid zal zijn..
En zo werd ons een wazig Stappenplan voorgeschoteld, met zes stappen, Tot minstens 7 juli aanstaande. Als dat haalbaar gaat blijken. Ik was intussen “los” en heb de stappen 4, 5 en 6 niet meer bekeken. Omdat ik daar stond met dat kluitje in m’n hand. En de weg in het RIET inmiddels behoorlijk kwijt was. Verdraaid, ik was verdwaald.! Ik hoop de draad weer op te kunnen pakken tijdens de volgende Persconferentie.
 
[Afbeelding met tafel Automatisch gegenereerde beschrijving]
Ja…. En zo ziet dan zo’n stappenplan er uit en zou dat iedereen houvast moeten bieden. De gewekte verwachtingen duurden bij mij overigens niet al te lang. Want ’s avonds in de praatprogramma’s kwamen de commentaren uiteraard van alle kanten. En vroegen alle “deskundigen” zich af, waarom M&H toch weer allerlei datums genoemd hadden. Terwijl diezelfde “deskundigen” er bij voorbaat al van uitgingen, dat dat zeker nog tot de nodige verschuivingen zou gaan leiden.
 
Ik begin hardop te denken, dat die snoepzak van M&H voorlopig nog wel gevuld zal blijven. En dat er voorlopig verdraaid weinig getrakteerd zal worden. Toch blijf ik vurig hopen, dat we het eind van het seizoen 2020-2021 eind mei de toegangsdeuren van ons sportcomplex weer mogen openen. Dat je dan weer langs de lijn naar voetbal kan en mag kijken. En dat we elkaar dan kunnen spreken over het wel en wee van onze club met een drankje uit onze kantine er bij. Mag ik hopen, dat jullie dat net zo vurig hopen.?
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)