Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van de voorzitter - deel 28

De vorige PERSCO(nferentie)…. heb ik overgeslagen. Ja, ik ben natuurlijk niet gek! Ik ga natuurlijk niet naar een zooitje woorden zitten luisteren, die niets opleveren. Er was geen enkele toezegging “gelekt” in het Haagse. Er was louter over uitstel “gelekt”. Dus was er van mij geen enkele aandacht te verwachten voor de inspanningen van de heren M&H. Dat liet ik graag over aan vier miljoen andere Nederlanders, die op een teleurstelling uit waren, die avond.
 
Maar dan… de nieuwe PERSCO afgelopen week. Met nieuwe speeltjes, waaraan telkens een heel groot MITS aan vast zat, werden ons deel. Want naast versoepelingen werden de veiligheidsklep, de handrem en de pauzeknop geïntroduceerd. Nou… dat kon er ook nog wel bij, naast alle geflopte APPs, Field Labs en de RIVM-computersystemen. Ik ben d’r maar eens voor gaan zitten, met een goed glas binnen handbereik….
 
Onze gidsen Mark en Hugo gingen ons voor tijdens de rondleiding langs de schappen vol versoepelingen. Met telkens het woordje MITS, dat daaraan vast zat. Omdat het aantal besmettingen, maar vooral ook het aantal ziekenhuisopnamen enigszins in de pas moesten lopen met de “modellen” van het RIVM mochten we voorzichtig gaan denken aan versoepelingen.
Mochten we zachtjes aan gaan denken aan de terugweg naar het “oude-normaal”. Maar dan wel, met de opgestoken wijsvinger van Mark, met kleine stapjes, die we gemakshalve versoepelingen noemen.
 
“Als het aantal IC- en ziekenhuisopnames op maandag 17 mei verder zijn gedaald met 20% - of daaromtrent - ten opzichte van de piek eind april, zijn we aan een versoepelingen toe”, waren de woorden in de eerste alinea van Mark.
 
Ja, dacht ik…, dan gaat de “winkel” naar nieuwe voetballekkernijen echt open. En zijn we op 18 mei aanstaande toe aan stap 2 van het drie weken geleden aangekondigde “stappenplan”. De route naar het “oude-normaal”. Die overigens wel uit zes stappen in totaal bestaat, hoor. Dus om maar direct het enthousiasme te drukken…. we zijn er nog lang niet. En zeker niet, als M&H op 17 of 18 mei noodgedwongen aan het nieuwe gereedschap – de handrem of de pauzeknop – gaan aanraken.
 
Het woordje MITS van M&H roept dan bij deze voorzitter direct het woordje MAAR op. En voor wat betreft ons voetbal ben ik ’t op een rijtje gaan zetten en kwam ik tot de volgende MITSen en MAARen:
Dat we met een groep – dat geldt voor alle leeftijden - van maximaal 30 personen samen mogen sporten, maar…. je voelt ‘m al aankomen….

Maar…. iedereen houdt 1½ meter afstand
Maar…. wedstrijden zijn NIET toegestaan
Maar…. kleedkamers en kantine blijven op slot
Maar…. publiek is NIET toegestaan

De jongeren onder-27 mogen wel sporten zonder de 1½ meter te houden.
De terrassen – ook die van sportaccommodaties - mogen open van 06:00 tot 20:00 uur

Maar…. met een maximale bezetting van 50 personen
Maar…. maximaal 2 personen aan een tafel, tenzij sprake is van een gezin van meerdere personen
Maar…. op iedereen blijft op 1½ meter afstand
Maar…. je moet wel een reservering gemaakt hebben voor de tafel
Maar…. er volgt ook een checkgesprek.

De volgende versoepelingen – stap 3 – staan gepland voor op z’n vroegst 9 juni. 
Dit is dus de etalage met voetbalattributen die ons geboden wordt per woensdag 19 mei. Dit weekend gaat het kabinet zich uitleven op de besmettings- en ziekenhuiscijfers om te bezien of de MITS ombuigt naar de MAARen. Dit weekend gaan we zien of M&H met de tengels van de handrem of pauzeknop af kunnen blijven en gaat mogelijk de “kogel-door-de-kerk”. En mogen we het met de MAARen gaan doen.
 
Voor alle duidelijkheid heeft men STAP-2 in een plaatje verwerkt, klik hier voor het plaatje.