Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van de voorzitter - deel 29

Een vervroegde PERSCO. Nota (beide) bene op mijn vrije vrijdagavond. Nou….zou je zeggen, dan moeten ze – M&H - toch zeker wel iets bijzonders te melden hebben. En dat was ook zo. Want met een zekere trots - glimlach van oor tot oor -  werd STAP-3 van het inmiddels bekende stappenplan bekend gemaakt. We mogen meer vrijheid genieten. In feite - hoorde ik uit de mond van M – is dit de aankondiging van het einde van de “Lockdown”. De attente lezer zal begrijpen, dat ik op het puntje van mijn stoel zat….

Maar….allereerst werden nieuwe versoepelingen VER-VROEGD.!! Daarom onder andere deze PERSCO op de vrijdagavond. De – ik zat nog steeds op het puntje van….. – weldra te noemen versoepelingen treden in plaats van op woensdag, 9 juni nu zaterdag, 5 juni in werking. Scheelt toch een half weekje. Anderzijds natuurlijk een tikkie sigaar uit eigen doos. Want die week hadden ze eerder bij de verlenging van de invoering van STAP-2 al afgepakt, toch..? Die werd destijds met een week uitgesteld.

Nou… en daar kwamen ze dan. We mogen weer :
 1. de “halve” familie thuis mogen ontvangen. We ben het dan wel over vier personen.
 2. En weer “uit-eten”!! Ja… da’s een dingetje, wat ik – ondanks, dat er duidelijk enige sprake is van (corona)gewichtsstoornis (lees: toename) - sinds begin december wel calorierijk gemist heb. Eén en ander overigens mag overigens pas weer als je beschikt over de volgende boekhouding:
  • een corona toegangsbewijs,
  • een reservering, je tot de “happy few” (maximaal 50 personen) behoort; en
  • een intakegesprek niet uit de weg gaat.
  • “Whatever  that  all may be…”
 3. met - z’n maximaal vijftigen (50) - de kroeg in.
  • Da’s vier voetbalteams teams en
  • enkele reserves.
  • Da’s nou natuurlijk jammer voor de technische staf, derhalve….
 4. Maar belangrijker nog… we mogen O-18 weer in wedstrijd-/competitieverband voetballen tegen andere clubs. Dus kan er – de zomer door – nog wat georganiseerd worden als we da t willen en kunnen. Het sportpark zal haar poorten deze zomer niet sluiten.
 5. En jaaaaa…. volwassenen mogen weer sporten in groepen van 50 personen zonder de 1½ meter afstand te houden.
  • Maar…. competitie spelen is er niet bij.
  • Let wel… ik lees hier competitie spelen. De  trainingspartijtjes worden niet genoemd.
 6. En…. De kleedkamers en douches mogen weer open.
 7. Maar…. wat echter nog steeds niet kan en mag – en echt, ik zat inmiddels allang niet meer op het puntje van mijn stoel en m’n schoenen vielen van m’n voeten – publiek toelaten op het sportcomplex tijdens amateurwedstrijden mag nog altijd NIET.!!!
  • Je mag als ouder niet naar de verrichtingen van je kinderen komen kijken.
  • Je kunt hier natuurlijk weer van alles bedenken. En ik ben de laatste, die dat NIET doet.
  • Want…. daar, waar de horeca geen voetbalwedstrijden op een groot scherm mag presenteren aan haar klanten, mogen voetbalclubs geen wedstrijden spelen met publiek. GEEN publiek op het sportterrein .
  • Snap je ‘m? Ik NIET. Ik begrijp er geen snars van. Waarom begrijp ik het niet?
  • Zo’n sportcomplex beschikt over honderden – wat zeg ik – duizenden vierkante meters waar je met z’n allen met het grootste gemak onderling de anderhalve meter afstand in acht kunt nemen. Die 1½ meter nemen we nu op de openbare weg, net buiten het sportpark, in acht en daar is werkelijk veel minder vierkante meter beschikbaar, dan rondom een voetbalveld.
  • Maar lekker kijken naar de sportieve verrichtingen van je kinderen, zit er bij M&H gewoon niet in. .
  • Zo’n voetbalveld is nog geen groot scherm, als bij de horeca!  Bij een groot scherm ga je met z’n allen immers dichter bij elkaar zitten en lukt die anderhalve meter natuurlijk niet zo makkelijk.
 8. En deze is nog krommer in mijn ogen. We mogen de sportkantines weer open doen – net als  de horeca – maar het publiek mogen we bij wedstrijden niet toelaten..??? Je wordt hier toch gillend wakker van? Hier gaat toch elke vergelijking “mank”?
 9. Lichtpuntje lijkt…. dat het alleen het niet toelaten van publiek tot amateurwedstrijden betreft. Men heeft het niet over training of onderlinge competitie. Ik ga snel uitzoeken bij het Gemeentelijk Sportbedrijf, wat hier nou bedoeld wordt. Je hoort dus nog van me. 

 
Herman Meijvogel
(voorzitter)