Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

mijmeringen van de voorzitter - deel 40

Met de snelheid van het licht volgen de PERSCO’s van M&E èn Irma elkaar op. Bijna net zo snel als dat de besmettingscijfers per dag naar ongekende hoogtes stijgen. Die 65.000 positieve testen van gisteren en 54.000 van vandaag staan natuurlijk in schril contrast met die enkele honderden, die we afgelopen zomer dagelijks voor de kiezen kregen. Waren we over die enkele honderden telkens weer verrast, nu kijken we alleen nog naar de aantallen duizenden, die ons dagelijks overspoelen. En,echt,  bij 65.000 positief geteste Nederlanders per dag bekruipt mij steeds meer het gevoel, dat de groepsimmuniteit ons aller deel gaat worden.
 
Maar goed…vanavond mogen we alle vuilspuiterij rond “The Voice” even los laten. Want, dan is het weer “bordje/schootje” voor de buis en luisteren. Luisteren, naar wat er ondanks de vele coronabesmettingen weer voor ons èn de club in zit. En uit de vele berichten uit het “Haagse” begint het er op te lijken, dat versoepelingen “de klok zullen slaan”. Het strijdbare Nederlandse, tot nu toe roodgekleurde landje lijkt zich gewonnen te gaan geven. Het lijkt er op, dat dit landje haar “rode” verzet staakt en daarmee haar rode verzetskleur “loslaat”.


“Du moment” dat ik deze letters stuk-voor-stuk “the cloud” injaag, ga je beseffen, dat het vanavond de “Avond van de horeca- en cultuursector” lijkt te gaan worden. En het woord horeca is, wat mijn gemijmer betreft, onlosmakelijk verbonden met het woord sportkantine.! Jawel.! Als, zoals het in het geruchtencircuit steeds meer vormen gaat aannemen, de horeca en de cultuur de deuren tot ’s avonds 22:00 uur mogen openen, mogen de sportkantines dat immers ook. Om er een tikje wiskunde tegenaan te gooien gebruik ik het =-teken, oftewel het IS-GELIJK teken. “Sportkantine = horeca”.  Geen speld tussen te krijgen. Dus….ook daar versoepelingen – lees: mogelijkheden - tot 22:00 uur.
 
Een sportkantine, vervolgens, open je voor je publiek. En dat moet er dan ook zijn. Simpel rekensommetje: het kan eigenlijk niet anders, dan dat vanaf woensdag het publiek het sportcomplex, en daarmee dus ook de kantine, weer mag veroveren. Je zul begrijpen, dat ik met kloppend hart aan deze PERSCO met haar verwachte versoepelingen ga beginnen. De Minister van Gezondheid – Ernst Kuiper – nam gelijk het voortouw. De premier zou in 2de instantie het woord krijgen. Een opvallende verandering vergeleken met de 39 voorgaande PERSCO’s. Ernst begon te melden, dat het kabinet “een groot risico” nam met de voorgenomen versoepelingen. En daarmee “bewust de grenzen van het mogelijke opzocht”. Nou heb ik persoonlijk niet zo’n probleem met grenzen, want telkens als ik mijn vakantie boek besef ik, dat ik daarmee met het grootste gemak weer eens grenzen ga overschrijden. Toch.?
 
De PERSCO ging in sneltreinvaart. Binnen 10 minuten was het statement verteld. En mocht het journaille het podium met scherpe vragen aan de bewindslieden overnemen. Ik had toen al opgevangen, dat:
  • de sportkantine vanaf woensdag weer open mocht.
  • En dat alle sportcompetities met publiek worden hervat.
  • Maar bovenal, dat de ouders van de SJC-voetballertjes weer langs de lijn mogen.

Dat laatste deed me zichtbaar goed. Want ik blijf het een schrijnend gezicht vinden, als ouders achter de hekken van het sportcomplex naar de verrichtingen van hun kinderen moeten kijken. En niet die paar meter extra krijgen om “lekker langs de lijn” te staan.
 
We gaan dus weer “open”. Zij het, dat de versoepelingen niet alleen een voorbehoud kennen. Nee, ook strenge voorwaarden en met daaraan verbonden maatregelen.
  • Handhaven van de 1½ meter;
  • Mondkapjes verplicht bij verplaatsingen in de kantine en kleedkamers;
  • controleren van de Corona Toegangs Bewijzen op jullie mobieltjes;
  • in de kantine mag je alleen wat nuttigen, als je een zitplaats hebt;
  • etc.

Daartoe moet het  bestuur snel gaan kijken, hoe we dat – met z’n allen - gaan invullen. Hou daarvoor de website dagelijks in de gaten, want het lijstje met versoepelingen en verplichtingen zit er aan te komen.
 
Daartoe mogen onze bezoekers natuurlijk ook een inspanning doen. De gestelde maatregelen nauwgezet opvolgen en uitvoeren. Blijf alsjeblieft zelf gezond. En houd je medebezoekers gezond. En ons vrijwilligerskorps. Want…. dle daar de ziekte toeslaat, kunnen we mogelijk zelfs niet “open”.
 
Tot gauw op het Gemeentelijk Sportpark Lageweg waar ons nieuwe verenigingsgebouw zich steeds sterker manifesteert.!!
 
TOT SPOEDIG ZIENS.!!
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)