Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

mijmeringen van de voorzitter - deel 41

Ondanks “klinkende” besmettingscijfers – 70.000 tot 80.000 per dag doen ons nog nauwelijks de wenkbrauwen fronsen - zou dit wel eens “het begin van het einde” van mijn mijmeringen rondom de coronaPERSCO’s kunnen zijn. Zo zachtjes aan lijken de bewoners van dit -  tegen corona strijdende - landje zich behoorlijk te gaan verzetten tegen die telkens weer vrijheid belemmerende maatregelen. De petities – zoals die van Mona Keizer tegen de coronapas - vliegen je immers inmiddels “om de oren”.  En heeft de MP (Mark R.) al aan zijn collega Ernst de legendarische woorden: “The Floor is Yours” laten horen. Met andere woorden zal Ernst K. tijdens de eerstvolgende PERSCO “in-z’n-uppie”  voor de snorrende camera’s en microfoons staan. Hoewel… hij weet zich verzekerd van uitstekende rugdekking…. jawel…. Irma.!!
 
Overigens… begint Ernst inmiddels steeds meer op een draaitol te gaan lijken. Kende hij vooreerst altijd de druk op de zorg nog als speerpunt. Kwam hij afgelopen week met een nieuw speerpunt naar buiten. In plaats van het openhouden van onze ziekenhuizen, pleitte hij nu voor beheersing van een zo normaal mogelijke manier van leven. Om vanaf nu zoveel mogelijk de samenleving OPEN te houden. En daarmee – tegelijkertijd - de “beurs” DICHT. Dit betekent gewoon, dat de steunpakketten afgeschaft gaan worden. Waarmee het “oude normaal” ons met rasse schreden lijkt te besluipen. (!)
 
Rest nog wat “gepolder” in aanloop naar de PERSCO. Want uiteraard mag het OMT weer advies geven over een aantal zaken, zal de Gezondheidsraad ook niet gepasseerd worden en moet de 2e Kamer vooraf een beetje “gekieteld” worden. Zo las ik – in de aanloop naar de PERSCO - afgelopen week al, dat stadions en theaters weer “vol” mochten. En dat betekent onlosmakelijk de 1½ meter loslaten. Wat weer tot gevolg heeft, dat menigeen zijn of haar mening – voorafgaand aan het kamerdebat – in deze of gene talkshow op radio of TV wil “ventileren”.
 
En dan lijkt het dinsdag 15 februari naar alle waarschijnlijkheid een soort “Pakjesavond” te worden? Want, ja…. alles duidt er op, dat we die avond verwend gaan worden. Dat we dan versoepelingend de versoepelingen - lees: pakjes – mogen gaan open maken. Immers, het woord pandemie heeft in alle persberichten inmiddels plaats gemaakt voor epidemiologische –ik  hoop, dat je het foutloos uit kunt spreken - situatie! Daarnaast lijkt niemand ook maar iets zeker te weten en in regeringskringen spreekt men slechts van ”verwachtingen”. Reden te meer om er vanavond maar weer eens voor te gaan zitten.
 
Binnen 8 minuten was-‘t-ie klaar met het uitdelen en openmaken van de “pakjes”. Hierna was het aan het journaille om te proberen de Minister tot opmerkingen voor mooie krantenkoppen te verleiden. Nou…. die kan je al raden natuurlijk. “STAPSGEWIJS naar het oude normaal” Of iets van “We gaan weer OPEN!”. Maar dan wel in drie zeven-mijls-stappen. En heel snel achter elkaar.
 
Voor onze club blijft na vrijdag 18 februari – voor de duur van één week – alleen de controle van de 3G, oftewel het CTB (Corona Toegangs Bewijs) van toepassing. Maar… dat duurt dan nog slechts een week. Tot 25 februari. Ja, da’s verplicht in horeca, maar ook bioscopen, musea en theaters. En ja, onze kantine is nou eenmaal horeca. Onze noodaccommodatie biedt ook geen ruimte aan meer dan 500 mensen, dus….. zitplaatsen en dragen van mondkapjes is vanaf heden ook niet meer verplicht.
 
Al met al een heerlijke “pakjesavond” en wellicht wel de laatste PERSCO over coronamaatregelen. We gaan Irma nog missen.
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)