Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van de voorzitter deel 12

Wat ’n week was dat, de afgelopen week…. Pfffff……
Vrijdagavond was het weer de beurt aan het duo Mark &  Hugo voor nieuwe maatregelen. Die werden in zes regio’s - waaronder die van Hollands Midden, waaronder onze gemeente valt – aanzienlijk verscherpt. Eén van die maatregelen was de bepaling, dat gezelschappen niet groter mochten zijn dan 50 personen. Vervolgens gingen Mark & Hugo lekker weekend vieren en lieten mij in ernstige vertwijfeling achter.
 
Gezelschappen, die niet groter mochten zijn dan 50 personen. Wat zou dat voor de VV SJC inhouden? En voor de presentatie van onze jubileumglossy in de kerk op 26 september? En voor de jubileumwedstrijd van zaterdag 26 september tegen Purmersteijn? En voorde bezetting van onze tent? En voor de ouders langs de lijn. En….. laat ik hier maar stoppen, want er spookten wel 30 vragen door mijn hoofd. Vragen, waar “google” mij ook niet direct antwoord op kon geven, want ik mijmerde al dat Mark & Hugo weekend aan het vieren waren. En dat hun ambtenaren kennelijk hetzelfde aan het doen waren. Ik moest het van de nieuwssites hebben om nog enigszins antwoorden te kunnen vinden.
 
Maandagochtend snel naar de beleidsambtenaar sportzaken van de gemeente Noordwijk gebeld. Wat betekent de opmerking van Mark over gezelschappen van 50 personen? Komt onze ceremonie in de kerk nou in gevaar en moeten we genodigden gaan teleurstellen? Nou hadden we twee lijsten, waarvan de personen, vermeld op lijst A al waren uitgenodigd en lijst B nog in de kast lag. Maar toch… er zou absoluut sprake zijn van behoorlijke teleurstelling, als er niet meer dan 50 mensen tot de ceremonie van uitreiking van de jubileumglossy mochten worden toegelaten.
 
Twee-en-half uur later kwam de gemeentelijke boodschap. Het werd inderdaad niet meer dan 50 genodigden in de RK Kerk, luidde de mededeling. “Gatsie, gatsie, gatsie..!” klonk het uit mijn keel en als antwoord kreeg ik van de ambtenaar te horen, dat wij als SJC daar niet de schuld van kregen. Nou… daar kon ik wat mee… ik zag meer onneembare hobbels, waar het ging om het afzeggen van genodigden.
 
’s Middags nog een inventief idee van mijn vrouw – van katholieke afkomst – gelanceerd bij wethouder Van den Berg.  “Laten we er een religieuze ceremonie van maken, Sjaak. De diaken zal in vol ornaat de wedstrijdbal van die middag zegenen! Mogen er dan 100 in?” De wethouder vond het een inventief idee en zou ons probleem de volgende dag in B&W bespreken. Hoe komen we deze nacht door…..?
 
Gelukkig… kwam tegen 17:30 uur de verlossende boodschap, dat de ceremonie, zoals gepland – dus met 100 genodigden - door kon gaan. Er was namelijk voor de uitreiking van de glossy geen sprake van een gezelschap, maar van een bijeenkomst. Met genodigden, die op een bank moesten (blijven) zitten, niet teveel door elkaar lopen en dan mocht je 100 personen ontvangen. Mits alle andere regels, zoals 1½ meter en looppaden (eenrichtingverkeer) en alle andere regels in acht genomen zouden worden.
 
Nou….probleem 1 was getackled. De ceremonie kon doorgaan. Hetzelfde geldt, op het moment dat ik deze woorden aan elkaar mijmer, nog altijd voor de jubileumwedstrijden SJC-1 tegen Purmersteijn en SJC-zat-1 tegen Football Factory. Blijft nog het akkefietje van het gezelschap in onze tent. Kamperen wordt steeds onaangenamer, als ik daaraan begon te denken. Want, zowel kantine als het terras valt onder de noemer HORECA. Dat betekent evenwel, dat er geen directe beperkingen aan het aantal personen wordt gesteld, maar dat de eis uit de noodverordening van 1½ meter moet worden toegepast. Nou… dat moet voor weldenkende mensen, die een biertje mogen drinken toch geen probleem zijn? Als je verdorie toch een biertje mag drinken, mogen we toch veronderstellen, dat je weet, wat 1½ meter afstand is? Of zit ik er nou gigantisch naast…??
 
En ohhh… voor alle duidelijkheid… MUZIEK is uit den boze. Er wordt alleen vòòr de wedstrijden en in de rust van de wedstrijden vanuit de radiokamer muziek geschald. De muziekboxen in tent en op terras mogen we niet gebruiken. Dat nodigt uit tot samenzang en dat….. IS VERBODEN.!!
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)