Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van de voorzitter, deel 14

En zo miste ik afgelopen dinsdag de extra persconferentie van ons kabinet. Zoals inmiddels bekend verzorgd door de kabinetsleden M&H. Dat ik die miste, had te maken met een eerder geplande online-meeting met collega bestuurders van een aantal voetbalclubs uit de omgeving onder leiding van KNVB-clubadviseur Joseph vd Vooren. Een vergadering, waarin we allerlei ervaringen rond corona met elkaar konden delen. Nuttig.! Een vergadering, overigens, die toch kon doorgaan, omdat er geen extra maatregelen “gelekt” waren en dus niet te verwachten waren. Een vergadering, waarin we met elkaar de corona-ellende konden delen. En geloof me…. Op elk sportcomplex gewoon hetzelfde “deuntje”. Niets te beleven. Eng stil. Doods!!
 
Maar wat kwamen we ondertussen toch met z’n allen bedrogen uit toen H. tijdens de persconferentie – die eigenlijk geen persconferentie mocht heten, omdat er geen nieuwe maatregelen zouden worden bekendgemaakt -  uit z’n mond liet vallen, dat we toch maar ernstig rekening moesten houden dat we ook de maand december in de “gedeeltelijke  LockDown” mochten doorbrengen. Inclusief alle, twee weken geleden, afgekondigde maatregelen. Waarmee elk Sint Nicolaasfeesten terplekke  in “corona” gesmoord werd en er voor de Kerst en de Oud-/Nieuwviering weinig tot geen zekerheid geboden werd. Terwijl het om ons heen – Duitsland, Frankrijk, België – nota “beide” bene LockDowns “regent”. Over verwarring zaaien, gesproken, maar dit even terzijde. De maatregelen bleven en dus
  • Mogen ouders niet langs de lijn naar hun kinderen mogen kijken;
  • Brengt de gehuurde tent voorlopig geen stuiver op voor de club;
  • Blijft de kantine, en ook de kleedkamers,  onverkort gesloten; en
  • Staat voetbal voor onze leden boven de 18 jaar nog niet eens op een laag pitje. Allemaal niet mogelijk. 
Dolgelukkig prijs ik me wel met het fantastische initiatief om onze jeugdspelers toch elke zaterdag aan een interne competitie te kunnen laten meedoen. En zaterdag was ik er even bij om te luisteren naar de allerjongsten. Wat hadden die het naar hun zin gehad! Ja, echt! Of ze nou gewonnen of verloren hadden…. ze waren gewoon blij dat ze gevoetbald hadden.! En hulde aan iedereen, die meegeholpen heeft om dit te kunnen organiseren. Chapeau.!!
 
Maar… even terug naar de persconferentie. En de gevolgen daarvan, want…. die mogen we niet onderschatten. Onze penningmeester heeft ’t er bijzonder druk mee. De ene versie na de andere versie – we zijn volgens mij inmiddels bij versie 6 – van een herziene en verwachte begroting wordt onder de aandacht van uw bestuursleden gebracht. En echt gelukkig word je daar niet van, hoor,  naast die toch al nagenoeg “dooie boel” op het sportcomplex. Dit is zo’n beetje, waar onze penningmeester ons op wijst:
  • Geen inkomsten van de kantine;
  • We moeten rekening houden met een online Konijnenveiling. Fantastisch initiatief, overigens, maar de opbrengst gaat die van de vorige keer waarschijnlijk niet evenaren;
  • Geen wedstrijden van het 1e elftal betekent geen wedstrijdbal, die ons geschonken wordt;
  • Nog steeds “op jacht” naar een hoofdsponsor, al…. kan ik een tip van de sluier lichten, door te melden, dat er een behoorlijke streep licht aan de horizon te zien is. Er wordt keihard gewerkt om de hoofdsponsor (of moet ik zeggen sponsoren) aan SJC te verbinden.;
  • Geen entreegelden
  • Etc. etc. 
Nee… we mogen met de club – met z’n allen, dus – ernstig rekening gaan houden met een negatief resultaat. En dan mag je best denken aan een bedrag van  € 50.000. In MIN, dus! En daar staat geen enkel “pretje” tegenover. Er is geen “bal” te doen op de club.! En hoe houden we onze leden betrokken bij de club. Ik hoop, dat mijn mijmeringen, daar nog een beetje aan bijdragen.
 
Op naar de volgende persconferentie, zou ik zeggen. Naar de volgende maatregelen, want we zijn er – met dagelijks zo’n 10.000 besmettingen – nog lang niet. Voor die conclusie hoef je niet gestudeerd te hebben.
 
Betekent dus, dat we er nog steeds van uit mogen gaan, dat we elkaar voorlopig bijna niet gaan zien. Maar bovenal: blijf gezond. Let op jouw en andermans gezondheid.!! Voorzichtigheidshalve zou ik bijna zeggen: “Tot volgend jaar”. (?)
 
Herman Meijvogel