Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van de voorzitter, deel 19

En terwijl een flink aantal van onze SJC-vrijwilligers bezig was met de voorbereidingen op de digitale Konijnenveiling – weer zo’n staaltje van creatief denken binnen onze club – zagen we de besmettingscijfers de afgelopen dagen “skyhigh” gaan.
. “Kanonnuh”…. als dat maar goed kan gaan, was m’n allereerste gedachte.
 
Zaterdagmiddag hoorde ik toevallig de cabaretier Pieter Derks met zijn mijmeringen. “Tja,” schetste hij, “de maatregelen van M&H helpen niet. Dus we gaan er maar mee door.!”
 
Dat ‘triggerde’ mij wel, die zin. We zijn nou sinds maart in gijzeling van het coronavirus en wat zijn we opgeschoten?
 • Horeca in puin;
 • reisbranche op sterven na dood;
 • theater en cultuur op de rand van faillissement;
 • Oudejaarsconference van Youp een ‘twijfelaartje’;
En waar het onze club betreft
 • al weken geen voetbal meer;
 • je mag het sportpark niet op;
 • de tent, die we vol optimisme gehuurd hebben, staat nutteloos te staan;
 • de vrijwilligers kunnen zich niet meer uitleven op wat ze zo mooi aan hun club vinden.
 • Het clubgevoel….. dat lijkt zich steeds verder van ons te verwijderen.
 
Gelukkig mag de jeugd <18 nu nog binnen de cluborganisatie voetballen, wat dan ook elke zaterdag naar hartenlust gebeurt.  Het enige wat we met al die RIVM-maatregelen , zoals
 • handen wassen,
 • 1½ meter afstand van elkaar houden,
 • zoveel mogelijk thuis blijven
eigenlijk bereikt lijken te hebben, is dat de besmettingscijfers niet meer in de hand te houden zijn. Wat zijn we er sinds maart mee opgeschoten? Niets dus. We lijken met al die maatregelen eigenlijk alleen het tegendeel te bereiken.
 
En afgelopen zaterdag kwam naar “buiten” dat het kabinet een extra vergadering op zondag zou gaan houden over de alarmerende stijging van de besmettingscijfers. Met mogelijk een extra Persconferentie – en dus maatregelen - op dinsdag. Extra persconferentie…. een nieuwe ‘mijmeringen’, dus…  Ik hou m’n hart vast.
 
Afgelopen zondag ging ‘Moeder Merkel’ uit Duitsland ons voor. Van 16 december tot 10 januari een strengere lockdown in ons buurland. ‘Niet zo dringende (essentiële)’ winkels moeten hun deuren sluiten en scholen en kinderopvang gaan daar dicht. Nog niets vernomen over de sport in Duitsland, maar…. ik hou nogmaals m’n hart vast. Eigenlijk kun je de inhoud van het kabinetsberaad – en dus de aanstaande persconferentie -  al behoorlijk invullen. Want…. als M&H niet tenminste hetzelfde gaan doen als ‘Moeder Merkel’, komen die Duitsers wel hier naar toe. Net als de Belgen de afgelopen weken al hadden gedaan. Die kwamen hier zelfs naar onze kappers, omdat dat in België niet meer mogelijk was.
 
Maandag was het raak. We krijgen ‘m echt voor de kiezen. Op de spiekbriefjes van M&H stond een harde lockdown, die rond het middernachtelijk uur per direct in zou gaan. En tenminste tot 19 januari gaat duren. Daarmee wordt dus ook direct een streep gehaald door het PLAN-B van de KNVB om vanaf 16/17 januari de voetbalcompetities weer te starten. Er zal, voor wat dat nog in gaat houden, in Zeist een PLAN-C moeten worden bedacht.
 
Eén gelukje…. In de lijst van maatregelen staat in ieder geval, dat buitensport overigens onder ietwat gewijzigde omstandigheden door kan gaan. Trainen mag met ten hoogste twee spelers en een trainer. En ook de <18 lijken onder de geldende regels door te kunnen gaan.
 
Gelukkig verkeren we, daar waar het onze club betreft, in de wetenschap, dat we er in deze barre tijden in zijn geslaagd in ieder geval onze Konijnenveiling te hebben gered. We mogen terugkijken op een fantastisch resultaat, dat met digitale middelen bereikt kon worden. Dat vervulde mij met behoorlijk wat #Trots op de schouders, vanwege
 • De steun van sponsoren, ondernemers en leden met fantastische kavels, die verkocht konden worden;
 • De steun van de vele kopers van deze digitale kavels. Ik hoop, dat jullie er enorm van zullen genieten;
 • De creatieve vrijwilligers binnen onze club, die een meer dan fantastisch digitaal alternatief wisten te verzinnen en produceren;
 • De steun van Bo, de omroep van de Bollenstreek om de uitzending rond de Konijnenveiling rechtstreeks naar de huiskamers konden zenden;
 • De vele vrijwilligers, die hier uren en uren in hebben gestoken om SJC toch weer SJC te laten zijn mèt hun Konijnenveiling.
 
Iedereen dus in de harde lockdown. En daarmee op zichzelf en de nieuwe regels aangewezen.
Ik kan jullie alleen fijne Kerstdagen en idem dito jaarwisseling toewensen..!! En ik hoop vurig, dat dit jullie ook gaat lukken. Maak er iets van om later toch op terug te kunnen kijken.
Doe niets met vuurwerk en steun onze hulpverleners tijdens de jaarwisseling.
Maak ‘r alsjeblieft iets moois van en blijf GEZOND..!!
Voorlopig ben ik, denk ik, tot halverwege januari wel even uitgemijmerd…..
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)