Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van de voorzitter, deel 21

Deze keer geen Persconferentie en dus niet het duo M&H voor mij. Op deze 12de januari hadden wij onze Algemene LedenVergadering (ALV) gepland. 
. En tegen onze leden kan zo’n babbel van M&H natuurlijk niet op. Vooral ook, omdat we onze ALV niet op de geëigende weg konden houden. Het moest “digitaal”. Een volkomen nieuw gebeuren voor ons, bestuurders, waarvoor we dan ook steun en expertise nodig hadden. Gelukkig hadden we die binnen onze club in de persoon van Lennart van der Wilk (wereldvent..!!), die ons welwillend terzijde stond. Geloof me, zonder zijn steun…. ik moet er niet aan denken, hoe we het dan gered hadden.
Maar voor die ALV  kon iedereen op onze website een “link” downloaden om er deelnemer van te kunnen zijn  en gelukkig waren er ongeveer 35 leden, die de digitale ervaring niet schuwden en het gesprek/de vergadering met het bestuur aangingen. Het werd een leuke ervaring waarbij voorzitter, secretaris en penningmeester in gezelschap van Lennart de noodkantine bemanden. En we van lieverlee steeds meer leden zagen inloggen. Vanaf hun eigen stoel in hun eigen huis en slurpend aan hun eigen “bakkie”. Mooie gelegenheid, overigens, om even een blik te werpen in de woonomgeving van al die ingelogde leden. Een vergadering met de jaarverslagen van secretaris en de beoogd penningmeester, de financiële balans en de verkiezingen van een aantal bestuursleden, die keurig de revue passeerden. Nieuw in het bestuur – meer dan van harte welkom, derhalve – Kees Wassenaar in de rol van penningmeester en Bram Halters als voorzitter Jeugd Zaken. We zijn nog op zoek naar een bestuurslid Technische Zaken en dat blijkt niet gemakkelijk.
Terwijl de besmettingsaantallen me voor vandaag –6.148 – alweer om de oren vliegen, keer ik toch terug naar de essentie van mijn mijmeringen en dus naar het duo M&H. Want, ondanks dat deze voorzitter hun verhaal niet “live” heeft kunnen horen, is er inmiddels wel het één en ander duidelijk geworden voor de eerstkomende weken. Er verandert gewoon niets. Er is in de verste verte nog geen zicht op enige versoepeling voor de sport. We zitten met z’n allen muurvast in de heuse, loodzware “LockDown”.  Een woord, waarvan de “dikke Van Dale” de betekenis omschrijft als: “noodmaatregel waarbij een gebouw of gebied om veiligheidsredenen niet mag worden betreden of verlaten, totale afsluiting” . Geldt dus ook voor ons sportpark Lageweg. Tenminste…. Daar waar het sportieve inspanningen betreft. Gelukkig gaat dit voor de inspanningen van de BAM en haar medewerkers en onderaannemers niet op. De bouw gaat gewoon door.
Het kabinet overweegt in overleg met het Operational Management Team heel serieus een avondklok, maar daar komt vanuit het parlement nogal wat weerstand op. En er moet, voordat daartoe besloten wordt, eerst nog onderzoek helderheid bieden naar de gevaren van de Engelse variant van het coronavirus. Als dat “vat krijgt” op Nederland, berg je dan maar…. dan kom je ’s avonds dus ook de deur niet meer (ongezien) uit……
En de KNVB staat ook al te wapperen met een aantal adviezen. Eén daarvan is, dat deze organisatie op 9 februari aanstaande zal besluiten over het vervolg van de competitie. En dat, terwijl ene mijnheer Van Dissel – hij zwaait een scepter over het RIVM- al praat over continuering van de lockdown tot de eerste week van maart. Tja…. Dan hoef je, lijkt mij,  geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om zo zachtjes aan te beseffen, dat we die competitie wel kunnen vergeten en beter kunnen gaan denken aan andere voetbalalternatieven, bijvoorbeeld een soort regio-oefencompetitie. Ik zuig het terplekke maar even uit de welbekende duim.
Gelukkig heb ik nergens kunnen lezen, dat er andere maatregelen gelden voor de jeugdsport, zodat de plannen van onze enthousiaste medewerkers van Jeugd Zaken per 16 januari gewoon door kunnen gaan, de Monskey Nations League 2021 voor spelers en speelsters onder de 18 jaar. Met dien verstande, dat we dat wel coronaproof moeten doen, dus ZONDER PUBLIEK. En zonder gebruik van kleedkamers. Tja… dat blijf ik toch zonde vinden, maar ligt absoluut buiten mijn invloedcirkel. Daar kunnen we als club dus niets aan veranderen. Maar wel dezerzijds een “dikke LIKE” aan de vrijwilligers, die dit allemaal weer elke zaterdag mogelijk gaan maken.
Voor onze seniorleden kan de club op dit moment even niets inzetten. En da’s uiteraard niet de leukste kant van het verenigingsleven. Dezerzijds mis ik de kantine, het praatje langs de lijn of het bedenken van allerlei nieuwe SJC-dingen.
Vanaf deze plaats op naar de volgende persconferentie. Blijf vooral gezond. En kijk uit voor het virus. Het loert op iedereen…..en slaat toe voordat je er erg in hebt.!
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)