Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter (15)

Weer een persconferentie! 
Weer bordje-schootje om er bij te zijn wat er nu weer over ons uitgestort zou gaan worden. En weer teleurstelling (verwerken).!
 
Nou doen ze in Den Haag natuurlijk op een meer dan geweldige manier aan verwachtingsmanagement. Zo’n dag of twee vòòr de persconferentie wordt er op een gigantische manier “gelekt” en weten we meer dan de helft van de maatregelen, die M&H met hun kornuiten weer bedacht hebben voor ons. 
 
Eén daarvan was die van de halvering van groepen. De eerstkomende twee weken, niet meer met z’n vieren, maar hooguit met z’n tweeën bij elkaar. Had trainer Marcel met zijn Technische Staf net weer allerlei creatieve trainingsvormen voor zijn selectie verzonnen. Komt daar “uit-de-hoge-hoed” dat je niet meer met vier personen bij elkaar mag zijn. Zowel binnen als buiten. Twee voetballers mogen dus op anderhalve meter van elkaar trainen (want wedstrijden zijn nog immer verboden). Ga d’r als trainer maar aan staan.
 
En de kantine en de kleedkamers blijven dicht, maar dat was niet zo’n verrassing. Dat “verlies”  hadden we twee weken geleden al ingecalculeerd.
 
Gelukkig geen nieuwe bepalingen voor onze jeugd. Zij mogen blijven trainen en op zaterdag vol enthousiasme hun interne competitie spelen. Alleen…..geen publiek. Die kunnen buiten het sportcomplex van achter de hekken naar hun kinderen kijken. En geloof me, daar wordt in ruime mate gebruik van gemaakt.
 
Wel kregen we voor de 18-jarigen een stevige tegenvaller inde mailbox. Het Sportbedrijf Noordwijk mailde ons – zij zijn slechts de boodschapper, dus…. niet schieten! – dat de aanvankelijk toegezegde  uitzonderingsregel voor 18-jarigen om mee te mogen trainen/spelen in hun team, door de veiligheidsregio niet bekrachtigd werd. Niet spelen dus, als je 18 bent. 
 
En daar werd afgelopen zaterdag al op gecontroleerd door de organisatie van de BOA – Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar – met de noodprocedure in de hand. Nou werd de soep op die zaterdag “niet-zo-heet-gegeten” en bleef het bij een mededeling ons daaraan te houden, maar toch…. weer teleurstelling, dat eerdere toezeggingen  moesten worden ingetrokken.
 
De KNVB dan… Die laat bij monde van de directeur van de Amateurvoetbal weten, dat alleen in het gunstigste scenario de competitie op normale wijze kan worden afgerond. Wat dat gunstigste geval dan zou moeten zijn, is niet echt helder gemaakt, maar…. men gaat er in Zeist al vanuit, dat de amateur voetbalcompetitie niet eerder dan in het weekend van 16 en 17 januari 2021 kan worden hervat. Ik denk dus, dat daarmee het “gunstigste geval” bedoeld wordt. Vanaf die datum moeten dan nog 24 duels – ik heb het over de selectie in de Hoofdklasse A – gespeeld worden. Wat weer zou betekenen, dat er dan in ieder geval 
- tot eind juni doorgespeeld zou moeten worden
- de bekercompetitie komt te vervallen
- net als de promotie- en degradatiewedstrijden
- en dat er dus door de KNVB een promotieregeling moet worden bedacht
- en voor alle duidelijkheid…. Zal de KNVB  half december bepalen of dit allemaal haalbaar is.
- Pfffff….!!!! 

Hebben jullie dat nou ook.? Dat die mijmeringen van mij niet tot vreugde stemmen. Ik word met de letter meer chagrijnig. Verdikke… wat zit ik hier te chagrijnen, zeg..!!
 
Ohhh ja… Nu de competities zo te zien nog minimaal tot januari stilliggen, vraagt de bond verenigingen om “passende (voetbal)activiteiten” te organiseren. Activiteiten, die passen binnen de bestaande coronaregels. En dat de KNVB hier een budget voor beschikbaar zal stellen. Vreemd… ik moet gelijk denken aan computerprogramma’s als ZOOM of TEAMS om binnen de coronaregels te blijven. Dan kan je vanuit je eigen huis contact zoeken met 21 andere voetballiefhebbers en iets voetbalachtigs bedenken.
 
Daarom mijn vraag aan jullie. Waar denken jullie aan als ik mijmer over passende voetbalactiviteiten? 
 
Hou vol! Denk aan jou en andermans gezondheid. Als we dat allemaal gaan doen, zien we elkaar mogelijk weer in het weekend van 16/17 januari. 
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)