Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter (4)

Op 27 februari jongstleden werden we geconfronteerd met de eerste vaststelling van Corona in Loon op Zand. Een dag later lag de patiënt in een ziekenhuis in Tilburg. Nederland.. We zijn, op het moment dat ik weer aan het mijmeren ben, dus al 67 dagen – ruim twee maanden, 5.168 overleden patiënten en ruim 41.000 vastgestelde zieke patiënten – verder. En nog steeds tellen we dagelijks gemiddeld 70 tot 80 nieuwe patiënten.
Okay… we zijn na twee maanden inmiddels zover, dat onze SJC-jeugd mag inmiddels, zij het onder begeleiding, weer DOET aan voetbal in plaats van DENKT aan voetbal. Tot en met 18 mag weer trainen maar – en daar komt het toverwoord – alleen onder begeleiding. En dan niet allen onder begeleiding van één of liefst twee trainers, maar er moet ook nog een corona-verantwoordelijke aanwezig zijn. Aan die term heb ik dus wel even moeten wennen. Wat is een corona-verantwoordelijke? Volgens de opgelegde protocollen is hij of zij namens de club verantwoordelijk voor de goede gang van zaken tijdens de trainingen. (en gelukkig niet verantwoordelijk voor het ontstaan van corona in Nederland…..) en herkenbaar middels een knalgeel hesje.
De vrijwilligers van de jeugdafdeling hebben inmiddels stapels werk verricht. Om een paar dingen te noemen: het invullen van de protocollen betrof het creëren van een ingang en een uitgang, een verplichte looproute en het aanpassen van het trainingsschema. En echt, dezerzijds ‘çhapeau’. Het begin van voetbal is zichtbaar op het sportpark.
Ook de BSO gaat binnenkort – 11 mei – weer beginnen en onze protocollen zijn met hen doorgenomen en afgesteld. Daarnaast is de bouw stevig begonnen – de damwanden staan rondom in de grond en je hebt dan een beeld van de afmetingen van de sporthal waar ons verenigingsgebouw op komt te staan. Binnenkort gaan er bijna 400 heipalen de grond ingestampt worden. Een klus, waarbij het van belang is, dat onze leden en de leerlingen van de BSO niet te dicht in de buurt van de werkzaamheden komen.
En deze week krijgen we – woensdagavond,6 mei waarschijnlijk – weer een persconferentie van de MP (Rutte) over een mogelijk draaiboek voor verlichtingen van de maatregelen. Tot nu toe hoor je van de mogelijkheid tot het heropenen van de terrassen (hoe zou zo’n tapbiertje na al die weken eigenlijk smaken…..?) en mogen de kappers mogelijk weer aan de (inhaal)slag. Over sport hebben we nog niets vernomen, maar reken maar, dat ik er morgenavond klaar voor zit, net zoals “vroeger” op zondag voor het uurtje Eredivisievoetbal (met het bordje vol lekkernijen op schoot). En dan kunnen we als club weer gaan kijken, welke uitbreidingen er voor de sport voorzien zijn en waar we weer protocollen voor op mogen zetten. Daar houden we je natuurlijk van op de hoogte.
Vooreerst gaan we door met de actie “SJC HELPT MEE!” en staat voor morgen de papieren bloemenactie voor de bewoners van Sint Jeroen op het programma. Ik heb ook al geluiden vernomen voor de volgende actie: de Voedselbank helpen. Blijf letten op de berichten van “SJC HELPT MEE” op Facebook en doe mee. Help Noordwijk de corona-crisis door.!!
Het moment van ontmoeten lijkt weer dichterbij te komen. In ieder geval een dikke week sinds m’n laatste mijmering. Tot spoedig (en gezond) ziens op ons sportpark. Blijf gezond.!!