Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter (5)

Ik worstel met de maatregelen, die onze MP (Rutte) afgelopen woensdag over ons land heeft uitgeroepen. . Dat zogeheten “routeboek” is soms glashelder, maar soms lijk ik in een kop vol baggerkoffie te gluren.
Kijk, dat maandag 11 mei aanstaande de leerkrachten en leerlingen in het basis- en bijzonder onderwijs gedeeltelijk of volwaardig aan de slag gaan, was al bekend. In het basisonderwijs gaat men  op halve kracht, en in het bijzonder onderwijs op volle kracht. Dat laatste geldt dus ook voor mijn vrouw, die in dat bijzondere onderwijs werkt. En ondanks, dat zij (en ik, want wat mij betreft is boven de 60 de risicogroep als je kijkt naar de overlijdensstatistieken) in de risicogroep verkeert, moet ze toch volledig aan de slag. Hier is wat mij betreft van glashelder echt geen sprake meer en wordt mijn koffie al behoorlijk zwart.
Maar…. daar kwam de MP met zijn routeboek vol maatregelen vervolgens ook voor die 11de mei uit de hoek met de kappers, de schoonheidsspecialisten, de pedicures, de opticiens en de rijinstructeurs. Die mogen op 11 mei ook weer aan de slag, mits de klanten niet tot de risicogroep behoren en van tevoren een afspraak maken. Ik kan me de luide vreugdekreten voor deze maatregelen van minstens de helft van de Nederlandse bevolking (de vrouwelijke helft vooral….) heel goed voorstellen, maar… daar de MP over behandelingen van deze beroepsgroepen sprak over “behalve als de klant tot de risicogroep behoort” werd de koffie voor mij inktzwart.
Dan deze: “Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches”. Wat daarachter schuil gaat, is nog alleszins duidelijk. Kijk,
“Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of gezamenlijke douches” is voor mij weer glashelder. Maar….
hoe gaat zo’n training er dan uit zien?
Wat is de rol van de trainers?
Wat is de rol van de clubs daarin?
Welke volwassenen mogen dan wel het sportpark betreden en welke niet?
Voor ouders van kinderen geldt nog altijd dat ze niet op het sportcomplex mogen worden toegelaten, maar
als je komt sporten/trainen mag de volwassene/ouder dat wel?
Welke protocollen krijgen we op ons af gestuurd?
Om het meest gebruikte woord van 2020: “mondkapje” in dit stadium nog maar even niet te gebruiken.Per 1 juni mag dan de horeca hun restaurants en terrassen weer openen.
Een maand later - 1 juli - mogen de douche- en toiletruimtes op campings en vakantieparken weer open. Geen woord over de sportcomplexen. Nee…..
Sportscholen, sauna’s, sportkantines, coffeeshops en casino’s mogen per 1 september weer open. (da’s twee maanden later..!!) Dan mogen er weer wedstrijden (met publiek) gespeeld worden.
En oh, ja…. De sekswerkers kunnen op diezelfde datumweer aan de slag. Laat ik hier maar even geen schunnige vergelijkingen aan het papier toevertrouwen, maar volstaan met de mededeling, dat ik worstel met koffie, die allang niet meer te zuipen is.
Mijn optimistische mijmering (4)  dat we weer dichterbij de datum kwamen, dat we elkaar weer op het sportpark – misschien wel met een “tappie” - zouden kunnen ontmoeten, lijkt verder weg dan ik, pak ‘m beet, een week geleden nog dacht.
Sterkte, allemaal. Blijf alsjeblieft gezond en maak allemaal het beste van je zomervakantie.  Tot daarna, dan maar..? Nee, toch..??