Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter – 24

Nou…? Heb je, net als ik,  de afgelopen week, ook dat gevoel gekend, alsof we in een rollercoaster (achtbaan) waren beland? Dat kwam een beetje door die door velen over het hoofd geziene rechtszaak bij de voorzieningenrechter in Den Haag. Waar een door de “organisatie” – en nou moet ik me niet vergissen – VirusWaarheid – “goed gedaan, voorzitter“ - aangespannen rechtszaak over de rechtsgeldigheid van de ingestelde Avondklok. En heel politiek en journalistiek Den Haag op “tilt” na de uitspraak van deze rechter. Want die wist namelijk te melden, dat de rechtvaardiging van deze Avondklok, wettelijk gezien, ver te zoeken was. Waarbij deze rechter ‘en passant’ gelastte, dat deze Avondklok per direct opgeheven moest worden. 
 
Heel Nederland in onzekerheid. De omroepen en journalisten buitelden over elkaar heen om toch maar als eerste haar “volgers” van alle (rand)verschijnselen op de hoogte te kunnen brengen. Behalve de “waarheid-wappies”! Want die verkeerden direct in verregaande staat van euforie. En dachten al aan, met veel feestende mensen gevulde, volle pleinen en nog een staartje carnavalsvieringen in het hele land. Kennelijk alle andere maatregelen even vergetend, want die stonden nog fier overeind. Maatregelen, die nog altijd gehandhaafd zouden blijven. En waaraan dus een prijskaartje (lees: boete) zou blijven hangen. Waren ze in al die euforische sferen toch even vergeten, dat die maatregelen door geen enkele rechter opgeheven waren. 
 
Nee…. Die euforie was na de uitspraak van deze rechter bij deze voorzitter niet te vinden. Die dacht toen echt niet aan competitievoetbal en het “opengooien” van onze kantine (tent).
 
Ook bij onze bewindslieden bleek deze uitspraak in te slaan als een bom. Iedereen, die ook maar iets met corona van doen had sprong uit het “pluche” en mocht meewerken aan de “reparatie”. Nou…. Ik heb ze niet zo hard zien “lopen” voor onze benadeelde Groningers, of voor al die zogenoemde belastingtoeslagen-fraudeurs. 
 
En echt, je voelt toch allemaal, dat we steeds meer beginnen te morren.? Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag (23-02) mocht M vertellen, dat het op de kop af precies een jaar geleden was, dat de eerste coronabesmetting werd geregistreerd. Alsof we, nota beide benen, iets te vieren hadden.!! Een jaar (!) al zuchten we onder een coronabezetting die stukje bij beetje zorgt voor steeds meer afstand. Vooral op het gebied van onze fysieke, mentale en sociale gemoedstoestand. En laten we het over de economische gevolgen voor onze (lokale) ondernemers en sportverenigingen er het zwijgen maar toe doen. Beetje  bij beetje werden er meer dingen onmogelijk of beboet. Ik hoef ze niet allemaal op te noemen. We ondergaan ze dagelijks. Met z’n allen..!!
 
En uit de persconferentie van M&H bleek mij, dat ook de politiek er mee te maken kreeg. Met dat ongenoegen wat onder ons leeft. Of zou het te maken kunnen hebben met de aanstaande verkiezingen? Zo werden er afgelopen dinsdag – ondanks dagelijks zo’n 4.000 tot 5.000 besmettingen - wat “versoepelingen” toegestaan. Maar niet zonder dat we door M ernstig gewezen werden op het risico, dat deze regering daarmee aan het nemen was. 
 
Die zogeheten versoepelingen vergen veel, maar dan ook ontzettend veel, van onze grijze cellen, ons denkvermogen. Je moet bijkans hogere wiskunde gestudeerd hebben om sommige regels te begrijpen. Zo oreerde de MP (M, dus…) dat je weer mag winkelen als 
je
- VIER uur tevoren daarvoor een afspraak met de winkelier gemaakt hebt. 
- Om dan de gelegenheid te krijgen om gedurende TIEN minuten je karretje vol te laden. 
- Wat overigens tot mislukken gedoemd is, omdat er per verdieping van de winkel slechts
- TWEE klanten binnen in de winkel mogen zijn. 
- Voor TIEN minuten dus. 
- Dat betekent ZES klanten per uur, 
- maal een openingstijd van – laat ik van NEGEN tot NEGENTIEN nemen – ZESTIG klanten per dag betreft. Per verdieping. 
- Dus zijn er meer verdiepingen, dan moeten die ZESTIG nog eens met het aantal verdiepingen vermenigvuldigd worden. Snap je, waarom ik over hogere wiskunde begon..??
 
Maar toch… begin maart 
- mogen de middelbare scholen weer een beetje open, 
- mogen de mensen contactberoepen – met uitzondering van de sekswerkers – weer aan de slag. Kappers, fysiotherapeuten, MAAAAARTEN……;
- wordt winkelen weer mogelijk (maar zoals ik hiervoor memoreerde dan wel op afspraak);
- en niet ONbelangrijk: mogen jongeren tot 27 jaar weer buiten sporten op sportterreinen en hoeven ze tijdens het sporten geen 1½ meter meer in acht te nemen. Zelfs wedstrijden tegen teamleden uit de eigen club – en daarmee contact – is weer toegestaan. Kantines blijven evenwel in lockdown en datzelfde geldt ook voor de kleed- en doucheruimtes. En publiek mag nog steeds het sportpark niet betreden;
- die Lockdown geldt overigens ook voor de avondklok…. Blijft gewoon tot 16 maart gehandhaafd, dus op tijd stoppen met de “versoepelde” trainingen. 
Natuurlijk…. We zijn blij dat er een versoepeling mogelijkwerd voor onze sporters komt. Betekent overigens wel voor onze wedstrijdsecretarissen, dat er gekeken moet worden wanneer er – vòòr 20:00 uur, want je moet voor het ingaan van de avondklok thuis kunnen zijn – trainingen mogelijk zijn. 
 
En net op dit moment bereikt me het bericht, dat de KNVB besloten heeft, dat de competities – van Hoofdklasse, 3e en 2e Divisie – ook niet meer voltooid gaan worden. Er zal geen promotie en degradatie plaatsvinden. Dus in het seizoen 2021-2022 is SJC gewoon weer “hoofdklasser” is dan de laatste conclusie van dit seizoen. 
 
Mijn hoop is nog maar tot één maatregel toegespitst. Zo snel mogelijk vaccineren, zodat we in mei en juni nog vriendschappelijk tegen Bollenstreekploegen kunnen spelen. Met publiek langs de lijn.!!!!
 
Hou vol..!!
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)