Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter – 25

Zo’n weekend vòòr de periodieke persconferentie van M&H staat in de regel bol van voorspellingen en vooral vermoedens. Hoewel….vermoedens…. Het kabinet heeft al zonneklaar aangetoond,  in zo’n weekend vòòr de Persconferentie in de regel zo lek als een mandje te zijn. Van alle kanten worden vermoedens zachtjes aan feiten en kun je al invullen, wat de boodschap aan de pers en de bevolking zal zijn. Daarbij buitelen, na de ‘loslippigen’, de OMT’ers en virologen over elkaar heen om maar als eerste hun ervaringen te kunnen delen met de media.
 
Dit weekend is daar geen uitzondering op. Vrijdags begint ’t al rond het kabinetsberaad met het OMT. Als weinig deelnemers van dat beraad hun “kop-dicht” blijken te kunnen houden. Aldus sijpelt naar buiten, dat de besmettingscijfers weinig hoop bieden tot enige versoepeling. 
 
Dan volgt daarop het ’s zondagse beraad van een fietsende minister-president naar zijn Catshuis en ook dan blijkt er nog meer lekkage richting de dinsdagse persconferentie in de media te verschijnen. 
Nou betekent dit fietstochtje eigenlijk helemaal niets, want dat overleg op die zondagochtend blijkt zuiver informeel te zijn. Er worden geen besluiten genomen. Er wordt geluisterd (?) naar elkaar. Het is gewoon erg leuk voor de journaalbeelden van de NPO. Het echte kabinetsoverleg is op de dinsdagochtend vlak voor persconferentie. Daar vallen de besluiten.! Waarom lekt ’t dan zo, vraag je je af….
 
Na zoveel mijmeringen op deze website begin je je ook nog eens af te vragen, waarom M&H na al die lekkages toch een persconferentie beleggen. Een persconferentie, waarvan – naar inmiddels al gebleken is - de te continueren maatregelen al bekend zijn.? (zou het dan toch iets met verkiezingen te maken hebben gehad..?) 
 
Want…. Op het moment, dat ik dit schrijf zijn de eerste woorden, die ik in de media tref: “geen mogelijkheden tot versoepeling”. Okay…. ’t Is pas zondag… we hebben nog twee dagen te gaan…. Maar ruim 7.000 besmettingen per dag stemmen ook dezerzijds inderdaad niet tot enig optimisme. 
 
En dat met omschakeling naar de zomertijd èn de Paasdagen voor de boeg. Dan zou je toch kunnen  denken…. uurtje langer licht….we zouden in ieder geval voor de avondklok een verschuiving naar 22:00 uur kunnen overwegen. Maar…. daar ziet ’t aanvankelijk allemaal niet naar uit. 
 
Gelukkig mogen de seniorleden onder 27 inmiddels de training weer oppakken. En dat heeft onze Tomas van Rijn er toe gezet een interne ZEVEN-tegen-ZEVEN competitie voor hen op te zetten, zodat daar weer een balletje rolt. Maar…. een uurtje later starten met de avondklok…. zou de sporters weer wat meer ruimte geven. Want door alle verschuivingen in de trainingstijden – om toch op tijd thuis te kunnen zijn – maken ‘t ‘r allemaal niet vrolijker op.
 
Maandagavond, 22 maart, hebben we nog overleg gevoerd met enkele spelers uit de seniorenteams. Want je komt er niet omheen… zij hebben de laatste maanden wel erg weinig kunnen voetballen. En daar zijn tijdens de “zoom” toch leuke ideeën geboren. Daarover gaat Kees Wassenaar iets op de site plaatsen.
 
Vorige week ben ik – ik geloofde toen nog in versoepeling - vol enthousiasme de samenwerking met de landelijk uitkomende Bollenstreekclubs aangegaan. Dat zijn Katwijk, Quick Boys, Noordwijk, FC Lisse, Ter Leede, VVSB, FC Rijnvogels en SJC. Om met elkaar – onder het merk KNVB - een RegioCup toernooi te organiseren. Een heel gezellige loting door Joost Leonard bracht SJC in de B-poule, met de tegenstanders Quick Boys, Ter Leede en FC Rijnvogels. Een toernooi met de startdatum van 17 april. Maar…. of dat haalbaar gaat blijken? Als ik daar mijn geld op zou moeten “zetten”, ga ik dat verliezen. Heeft het enthousiasme dus een deukje opgelopen door al die lekkage….jawel.!
 
Dinsdag sijpelen dan de eerste berichten door, dat Minister Grapperhaus wel wat ziet in een later startende avondklok en, verdraaid, we lijken inmiddels beloond. De trainingsschema’s kunnen worden verruimd.
 
En zojuist is dan de Persconferentie gepasseerd. Of ik er iets van gemist heb? Ja….moest even naar m’n nieuwe huis in Noordwijk. Vanmiddag de sleutels ontvangen en vanavond mijn (klein)kinderen rondleiding gegeven. Vond ik belangrijker, dan nu al te weten, dat we er slechts een “avondklokuurtje” bij krijgen. En dat we weer de les gelezen worden, dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn om Corona te overwinnen. Ja…. Dat zinnetje kennen we inmiddels wel. 
 
Vanochtend, dinsdag - dus nog ruim vòòr de Persconferentie - begon ik mijn wekelijkse Ochtendshow – mijn radioprogramma bij omroep Bo elke dinsdag – om 09:00 uur met Bløf en de plaat: Hou vol, Hou vast.! Treffende kon haast niet met een tekst, die begint met: 
-Hou Vol, Hou Vast
-Ik zie ook wel in dat alles anders gaat
-Dan hoe je het wilt of hoe je het had gedacht

I
k besluit deze dinsdag dus gewoon met Bløf  en hun Hou Vol, Hou Vast..! Lijkt me zinvoller om de volgende periode mee te beginnen, dan me weer te moeten beseffen, dat we met z’n allen…..bla, bla, bla….. Op naar 13 april, als de volgende persconferentie op de agenda staat.
 
Geloof me, op enig moment gaat de bal absoluut weer voor iedereen rollen. Blijf de website van SJC volgen. Blijft onze verrichtingen volgen op Facebook en op Twitter. Probeer de binding met de club vast te houden. En blijf vooral gezond.!!
 
Voor de zoveelste keer: hopelijk tot binnenkort, lekker langs de lijn.!!
Herman Meijvogel
(voorzitter)