Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter – 34

Een spannende week, waar het in de diverse media weer “regende” van de geruchten. Of moet ik zeggen van de gelekte, mogelijk nieuwe maatregelen die boven ons hoofd zouden hangen. Maatregelen om de stijgingen van de besmettingsaantallen tegen te gaan. Want… in alle oprechtheid….het lijkt nu toch wel behoorlijk uit de hand te gaan lopen. 
 
Besmettingsaantallen die in een week tijd oplopen van 11.000 naar dik 16.000 op de dag van de PERSCO (en de dag daarvoor). Me dunkt, je hoeft geen wiskunde gestudeerd  te hebben om te beseffen, dat ’t op z’n zachtst gezegd een beetje “uit- de-klauwen” dreigt te lopen. En dan met name voor de medewerkers in de zorg. En daarbij druk ik me nog parlementair (Haags) uit.
 
En als je dan op het “pluche” in Den Haag zit en een PERSCO mag gaan voorbereiden voor je kiezers ben je natuurlijk niet te benijden. Want je doet ’t nooit goed. Want nu al – en ons drietal M, H en I(rma Sluijs) staan nog niet voor de camera’s – hangen donkere wolken boven de horeca en de sport. Horeca onder- en werknemers horen uit het “lekkende Haagse” nu over sluitingstijden van 19:00 uur. En de sporters zouden het zonder publiek moeten doen. 
 
Exact 19:00 uur moet NetFlix dan toch plaats maken voor het trio M, H en I. En de berichten die men brengt, hebben behoorlijk impact. De lekkage over de maatregelen voor horeca en sport blijken waarheid. Waarbij voor de horeca toch een kleine meevaller. De sluitingstijd van 19:00 uur is verhoogd….. naar 20:00 uur. Zo…da’s nog eens uitpakken, zeg.! Dat uurtje, da’s de reddingsboei (!!) voor de horeca, toch? 
 
Ik mijmerde het al, je doet het vanaf het “Haagse pluche” nooit goed. Want naarmate de PERSCO aan ons voorbij gaat, worden het weer vooral de horeca en de sport, die Nederland er boven op mogen helpen. Horeca en Sport, die ervoor moeten zorgen, dat de besmettingscijfers gaan dalen. 
 
Bij SJC hebben we te maken met beide. We hebben sport (voetbal) èn horeca (kantine). En nou hoeft die maatregel van de sluitingstijd – 20:00 uur dicht – niet zo’n invloed op de kantine. Maar de maatregel, dat er bij de wedstrijden in de amateursport – en daar reken ik gemakshalve maar even alle wedstrijden aan de Lageweg onder – mogen gespeeld worden. Maar dan wel de eerstkomende drie weken – ingaande zaterdag 13 november om 18:00 uur - ZONDER publiek. 
 
Het Sportbedrijf Noordwijk is op de dag van de PERSCO ook heel alert met de berichtgeving. En ook zij berichten ons dat de eerstkomende drie weken gevoetbald kan worden, maar dat er geen publiek welkom is bij de wedstrijden.
 
Mij bekruipt weer het gevoel van “gooi de tent maar weer dicht”. De geplande “Lente-Avond” staat, bijvoorbeeld, weer “op-de-tocht”. In gedachten zie ik al weer ouders achter de hekken van het sportpark langs de openbare weg. Vrijwilligers, die de binding weer uit de vingers zien of voelen glippen. En sporters, die als ze de kantine of kleedkamers binnen willen of gewoon even van het toilet gebruik willen maken eerst de QR-code moeten laten controleren. OKAY…. Nu nog wel in zogenaamde 3G dan. Maar…. dat zal binnenkort ook voor de sport wel 2G worden. Net als straks de 1½ meter weer ons deel zal worden. Maar… dan niet langs de lijn.! Daar zijn toeschouwers voor dit kabinet de eerstkomende drie weken NIET welkom.
 
De attente lezer begrijpt, dat het niet de vrolijke avond geworden is, die ik tevoren in gedachten had. Wat een kl….dag.!!
 
Blijf alsjeblieft gezond. 

Herman Meijvogel
(voorzitter)