Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter – 37

’t Begon afgelopen vrijdag. Met de mededeling dat het OMT aan het kabinet verzocht om zwaardere maatregelen. Om de maatregelen die drie dagen daarvoor waren afgekondigd aan te trekken. DRIE dagen, ja…… zoiets geeft je toch te denken of te mijmeren, toch?
 
In de “dikke Van Dale” bestaat daar het woord “paniek” voor. Paniek leek onze M&H te overvallen. Even een stukje Griekse mythologie op deze website dan… “Paniek” is afgeleid van de Griekse god “Pan” die met zijn afschrikwekkende uiterlijk de vijand angst inboezemde. Paniek is pseudoniem voor “schrik” of “angst”. En daarmee kon ik het voor mezelf niet anders plaatsen, dan dat ze zich in de Residentie te pletter geschrokken waren. En met natte plekken onder de armen (de deodorant plotsklaps uitgewerkt…) door angst overmand werden. Omikron, de nieuwe variant van Corona komt er met de snelheid, gelijk aan de snelste ronde van wereldkampioen Max Verstappen in Abu Dhabi, aan..!!! En reken er maar op, dat Den Haag en alles er om heen niet overgeslagen gaat worden.!
 
Zaterdag gonsde het dus alom. Van de geruchten. Over een naderende PERSCO, die ofwel nog diezelfde dag, dan wel de daaropvolgende maandag ons deel zou worden. En aan het woord PERSCO zijn onverbiddelijk maatregelen verbonden. Over het algemeen zwaardere. Het is tot nu toe slechts enkele malen tijdens een PERSCO gelukt om maatregelen af te vlakken, toch? En met de noodgang, waarop deze PERSCO op ons af stevende, hoef je niet gestudeerd te hebben om te begrijpen, dat we “de sjaak” zouden zijn.
 
 ’s Middags, tijdens een extra virtueel sportcafé van een door mij en Pieter Ottevanger gepresenteerde aflevering van Bollenstreeksport, spraken we nog met trainer Kees Zethof. Die liep tijdens dit interview op Noordwijks fraaie strand, waar hij de hond uitliet. Welgemeend adviseerden wij Kees om toch vooral nog even iets te “pakken” in een strandpaviljoen, want…. De PERSCO kwam er aan. Of-t-ie het advies ter harte heeft genomen, is mij niet bekend.
 
’s Avonds zat ik dus – net als de helft van Nederland – om 19:00 uur voor de buis. Om te kijken en te luisteren naar de “kijkcijferkanonnen” die toch maar weer in staat bleken meer kijkers dan onze Max te trekken. En om slaafs hun “sjaak” te spelen. Maatregel na maatregel overspoelden jou en mij. Een beetje vrolijke Kerst werd resoluut uit handen geslagen. Kort en bondig: ALLES GAAT DICHT.! Alleen voor essentiële zaken kan je – zeker tot 14 januari – bij ondernemend Nederland terecht.
 
En voor de sport – dus ook ons SJC-ers – slecht nieuws. De sportlocaties buiten – let goed op het woord “buiten” – de mededeling, dat dat tussen 05:00 en 17:00 uur open mocht. Buiten, dus….met andere woorden alle binnen locaties – de gebouwen - DICHT.! Geen kantine, geen kleedkamers, etc. Daarboven op GEEN publiek aanwezig bij de amateursport èn de professionele sport. En op het sportveld gelden ook de regels, die in de maatschappij gelden. Niet meer dan 2 personen bij elkaar.
 
We zijn terug bij af. En misschien wel verder. Of er een lichtpuntje zichtbaar is aan de horizon..?? Tja… da’s die bekende glazen bol, dan wel koffiedik. 14 januari horen we meer. Triest.
 
Voor de KNVB was het ook duidelijk. Voetbal in competitieverband zeker niet in januari. En februari dan? Diezelfde glazen bol of koffiedik.
 
Hoe blijven we mentaal sterk tijdens deze zoveelste lockdown? Nou…. ik denk, door ons te richten op wat er wél kan.! Kinderen tot en met 17 jaar mogen trainen en onderling wedstrijden met spelers van de eigen club spelen. Zij hoeven tijdens het sporten de anderhalve meter afstand niet te houden. Wellicht liggen daar kansen voor het immer veerkrachtige SJC.?
 
Ik ga de mijmeringen even los laten. Niet nadat ik uitgelegd heb, wat dan het eerdergenoemde virtuele Sportcafé van Bollenstreeksport was. Tja…. In de studio, elk in een eigen ruimte, presentator en technicus. Begonnen met koffie. En toen toch – voor dat cafégevoel – toch een biertje tijdens de uitzending. En zoals de richtlijnen gebieden om 17:00 uur het sportcafé gesloten.  Braaf, hè..?
 
Ik kan alleen maar hopen, dat iedereen gezond blijft. Dat Omikron aan je voorbij gaat. En ook aan alle mensen om je heen. En dat je ondanks alles toch nog iets aan Kerst kan doen. Fijne dagen en tot volgend jaar. Misschien ergens rond 14 januari.
 
Fijne jaarwisseling.!
Herman Meijvogel
(voorzitter)