Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter – 38

 De Kerstdagen hebben we – in het aangename gezelschap van een flink aantal “Krijn-calorietjes” – dezerzijds toch maar weer weten te “overleven”. Jawel…. Ik beken… er zijn wat meer grammen meegegaan. En dat binnen alle beperkende maatregelen, die ons dat op vele manieren probeerden te verhinderen.
 
Nu nog even de strijd aangaan met de laatste dagen van een bewogen jaar 2021. Een jaar, wat we onder soortgelijke omstandigheden mochten afsluiten als het vorige van 2019. Gebukt onder beperkingen die onze vrijheid behoorlijk in de weg liepen, waar het om feestgevoel en Kerstvreugde ging.
 
Want, zeg nou zelf, ’t waren natuurlijk niet altijd de vrolijkste beelden die M&H ons telkens wisten voor te schotelen. Eén keer slechts konden er een arsenaal teugels gevierd worden. Mochten we weer een beetje genieten van zo gewenste normaal. Horeca en theaters mochten hun deuren weer openen. De vrijheid lachte ons toe. In de zomer gingen de hekken van het sportpark weer open. Leek de voetbalcompetities niets meer in de weg te staan. We hoefden, nota bene, eventjes geen “coronawachten” in te roosteren. We mochten eventjes voor 100% gebruik maken van de faciliteiten van de  noodaccommodatie. Een biertje met elkaar drinken onder een ’s zomers zonnetje.  Zij het, dat ons dat maar luttele weken gegeven was. Want binnen een “poep en een zucht”, kwamen M&H daar weer met maatregelen om de hoek. Met de genadeklap in december. Een totale lockdown. Alles zit gewoon weer “op-slot”.
 
Daarnaast ontketende het jaar 2021 zich voor de club ook nog eens tot een rampjaar waar het om de oplevering van de nieuwbouw ging. Een constructiefout kende als consequentie een flinke vertraging in de oplevering. En alle daarmee gepaard gaande narigheid, zoals het niet kunnen beschikken over een locatie voor de Konijnenveiling, stevig dalende inkomstenderving, etc.
 
Daarmee werd 2021 dus een jaar, wat we diep, heel diep wegstoppen in de aller donkerste en smerigste  gewelven die we waar dan ook kunnen vinden. Contro-Alt-Delete, zou ik zeggen en niet meer aan terug denken.
 
We starten 2022 met een nieuwe mutatie van het Coronavirus. Omikron. Waarvan, op het moment, dat ik dit mijmer, nog niet vaststaat, hoe ernstig het allemaal gaat worden. En nog belangrijker, hoe lang het allemaal gaat duren. Daarmee lijkt de start van 2022 dus een “valse”.
 
Maar….valse start of niet… de SJC-mentaliteit dendert hier toch gewoon overheen.? Het voetbal- en clubhart gaat hier absoluut als winnaar uitkomen. De bal gaat echt weer rollen, beginnend bij onze jeugdspelers. En overgaand naar onze senioren. Er komt een moment, dat zelfs Omikron zich gewonnen moet geven, lijkt me…
 
De Bouwcommissie is inmiddels ook stevig aan de slag gegaan om een punt te zetten achter de noodaccommodatie.! De verhuisplannen – begin april – worden al gesmeed, zodat we, liefst medio april, gebruik kunnen gaan maken van nieuwe kleedkamers en een fonkelnieuwe kantine. Waarmee net gezegd is, dat half april alles voor gebruik gereed is. Rondom het verenigingsgebouw zal nog genoeg moeten gebeuren, zoals het aanleggen van een half kunstgrasveld op de locatie, waar nu de noodaccommodatie staat.
 
Een aantal leden zijn bezig de (on)mogelijkheden, de voors- en tegens in kaart te brengen voor selectievoetbal op de zaterdag, dan wel over te gaan op gemengd voetbal. Waar we onder verstaan dat zowel op zaterdag, als op zondag gespeeld kan worden. Dit lijkt immers steeds vastere vormen te gaan aannemen. Omdat zelfs de KNVB in haar hoogste kringen erkent, dat voetballen op zondag – zeker in West-I en West-II – kwalitatief ontzettend gaat inboeten.
 
Even geen Oliebollenkaarten, geen Nieuwjaarsreceptie en al die andere leuke dingen, maar… in het nieuwe jaar is er, naast het weer opstarten van de voetbalcompetities, absoluut weer genoeg te doen. Zoveel, dat we ieders hulp kunnen gebruiken. Daarom dus de vraag om allemaal, waar mogelijk, mee te werken de club SJC naar het nieuwe normaal en het nieuwe onderkomen voor SJC te helpen. Je zal zien, dat de club dan nog een stukje meer van jezelf wordt.
 
Iedereen, die zich het afgelopen jaar ingezet heeft het merk SJC – op welke manier dan ook - uit te dragen. dank voor de inspanningen in het afgelopen doemjaar. En ontzettend veel enthousiasme, plezier en spanning toewensen voor de plannen in het nieuwe jaar 2022.
 
Ondanks alle beperkingen en maatregelen een fijne jaarwisseling toegewenst. Hierbij mijn allerbeste wensen voor een nieuw jaar. En alsjeblieft, blijf gezond.!
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)