Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter – 42

Ben toch weer aan het “mijmeren” geslagen. De verwachtingen na afgelopen zondag waren best wel hooggespannen. SJC-1 mocht zich periode”kampioen” noemen na de 3-1 overwinning op Alphense Boys. En dus mocht de kampioen afgelopen donderdag aantreden tegen een andere periode-“kampioen” OJC uit Rosmalen. We keken dus uit naar een kampioenen-duel. Wat het niet werd. Naarmate de wedstrijd tussen beide ploegen vorderde leek het steeds meer de kant van éénrichtingverkeer op te gaan en keken we met z’n allen na dik 90 minuten verbijsterd naar de ontluisterende einduitslag 0-5.
 
Gewoontegetrouw ging ik direct na de wedstrijd het veld op om toch de spelers en technische staf te bedanken voor de inzet. Op die momenten als afgelopen donderdagavond ben je niet blij, niet vrolijk, eerder teleurgesteld. Maar wil je er namens de club toch zijn om ze allemaal in de ogen te kijken en met hen gevoelens/frustratie te delen.
 
En wat dan gebeurt tart mijn verbeelding. Terwijl ik iedereen aan het bedanken was, knalt er vlak naast me een stuk vuurwerk af en sta ik met de bijbehorende oorsuizingen. Ik draai me om te kijken waar het vuurwerk vandaan kwam en ik zie, dat er vanaf het terras plastic glazen met bier geworpen worden naar de mensen, die het veld willen verlaten. En dat er op deze mensen gericht vuurpijlen afgeschoten worden. Nota bene door ons eigen publiek.! Door onze eigen SJC-ers.!
 
Voor diegenen, die hieraan meededen een tip… kijk nou eens in de spiegel en denk dan eens terug aan dat gedonder luttele dagen geleden in het stadion van ADO Den Haag. Waar “supporters” voor stampij zorgden. Die, met alle gevaren van dien, vuurwerkfakkels in het publiek wierpen. Wat is dan het verschil tussen jou en die ADO-“supporter”.?
 
Voorpaginanieuws was het voor de sportkranten. Televisieprogramma’s werden gevuld met afschuwelijke beelden. Iedereen sprak er schande van. De bestuursleden van ADO Den Haag moesten door het stof en erkennen, dat dit ADO-onwaardig was.
 
Echt, kijk eens in de spiegel en bedenk dan, dat dat beeld, wat je in de spiegel ziet eigenlijk niets minder is, dan dat van één van die ADO Den Haag “supporters”. Waarvan er gelukkig enkelen door de politie aangehouden konden worden. “Supporters”, die hun club te schande zetten.!
 
Kijk, als jij ook bier gooide en vuurwerk afschoot, eens in de spiegel. Naar dat spiegelbeeld en zie, dat je geen haar beter bent. Je hebt je club te schande gezet. Je hebt de echte SJC’ers, die gewoon naar het spel van de spelers van hun club kwamen kijken te schande gezet. Want zij worden er op straat, op het werk of thuis op aangesproken door hun vrienden, kennissen, buurtgenoten.! En… denk eens aan de mensen om je heen, die je niet eens hebben kunnen of willen houden. Nee… die er om lachten.!! En dan zichzelf een SJC-er durven noemen.! Ja… ook hen zou ik willen aanbevelen om eens in die spiegel te kijken.
 
Inmiddels heb ik van enkele SJC’ers, die hier wel over wilden praten, gehoord, welke groep hieraan meegedaan heeft. Dat waren leden van een team, waar veel geld naar toe gaat om hen steeds beter en hoger te gaan laten voetballen. Veel geld voor trainers, voor kleding, voor spelmaterialen, voor veldhuur, etc.
 
Eigenlijk ben ik op het punt aangekomen, waar ik mezelf ga af zitten vragen of we dat wel moeten blijven doen.? Of het dat wel allemaal waard is. Een “begunstigde” groep spelers, die we als club tegen betaling van slechts hun contributie, in staat stellen om op een fantastisch niveau te kunnen voetballen. En ondertussen tegelijkertijd dergelijk onheil over hun club uit mogen roepen.
 
Herman Meijvogel
(Voorzitter)