Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter, deel 2

Al weer bijna twee weken geleden is het. nadat ik mijn gedachten, mijn mijmeringen naar de website heb gezonden. En ondanks, dat je door dat Corona-gebeuren behoorlijk gebonden bent – ga maar na, het voelt soms als huisarrest – staat de klok niet stil. Onverbiddelijk vliegen de minuten, uren, dagen door je vingers. En elke dag kijk je uit naar dat spectaculaire moment, waarop de nieuwslezer op de televisie meldt, dat het aantal IC-opnamen of doden als gevolg van Corona spectaculair gedaald is….. nee, nog niet, dus..!
 
Over een week is het 28 april, de dag, waarop de Minister President zijn nieuwe maatregelen zal bekend maken. Worden de maatregelen versoepeld of moeten we ons voorbereiden op – laten we het in voetbaltermen zeggen – verlengen? Wie het weet, mag het zeggen, maar zelf….. zie ik bijvoorbeeld al die kinderen op de scholen nog niet in een door de groepsleerkracht te managen te krap klaslokaal.
 
Natuurlijk zie je op dit moment de dagelijks nare cijfers gelukkig een dalende trend vertonen, maar zolang er per dag toch zo’n dikke 100 nieuwe overlijdensgevallen worden gemeld en er nog dagelijks 150 of meer patiënten worden opgenomen slaat de twijfel toe. En als succesvolle virologen beweren, dat het Coronavirus hardnekkig is  en ons nog maanden zal bezig houden, zou deze voorzitter de door deze regering getroffen maatregelen niet durven te versoepelen. Nee, massabijeenkomsten – en daar durf ik het weekendgebeuren bij SJC wel onder te scharen – lijken achter in de rij te staan, waar het op versoepelen van maatregelen gaat aan komen.
 
Ja… waar gaan we dan naar toe? En dit is hèt moment, dat er doembeelden bij me naar boven komen borrelen. Er wordt op dit moment immers al  veelvuldig verwezen naar de “anderhalve-meter-samenleving”. Een door Minister Wiebes  (hij is een soort wiskundige, geloof ik….) uitgevonden term.  Aan die anderhalve meter schijnen we voorlopig aan vast te gaan zitten, tot het moment, dat er een vaccin tegen Corona beschikbaar is. Zie je het voor je? Anderhalve-meter! Middels witte strepen getrokken vakken, waar één supporter in langs de lijn mag staan of zitten, als er überhaupt gevoetbald gaat worden. En dergelijke vakken in onze noodaccommodatie of op het terras? Hoe zou je dat allemaal moeten managen, laat staan handhaven?
 
De attente lezer merkt, dat ik een beetje aan de sombere kant van deze illustere tijden ben terecht gekomen. En dus zou ik graag naar de positievere kanten van deze mijmeringen willen overstappen. Want… er zijn ook positieve zaken waar te nemen. Zo blijven de leden van het bestuur elkaar scherp houden. Met andere woorden… we hebben de bestuursvergaderingen en commissievergaderingen in ere gehouden, zij het “on-social-distance” oftewel middels videoconference. Termen, die zachtjes aan niet meer weg te denken zijn tussen je oren.
 
Nee…. We houden elkaar scherp, werken virtueel naar het nieuwe seizoen en wat daar allemaal te gebeuren staat. Hoe bijvoorbeeld het nieuwe seizoen te openen? Hoe een (voetbal)feestmoment te organiseren rond de eerste heipaal-gebeurtenis? Hoe staat het met de inrichting van de keuken in de nieuwbouw, zijn alle leidingen van de biertapinstallatie wel juist ingetekend, kloppen de inrichtingseisen van de kantine nog, etc.
 
Onze club wordt geconfronteerd met totaal andere inzichten, dan een half jaar geleden. Zo krijgt uw bestuur te maken met financiële steunmaatregelen van KNVB en ING. Over de wijze, waarop we financiële ondersteuning kunnen krijgen uit dit fonds, waar € 11 mio in zit, te verdelen over professionals en amateurs.
 
En hoe zit het dan met de contributies? Onze club maakt kosten voor ons allen, die we met z’n allen moeten zien te betalen. We staan dus voor uitdagingen en beroepen ons voor wat betreft de continuïteit van de club op de solidariteit van onze  leden.
 
We denken ook na over onze – stilgelegde – accommodatie. Waar, als bijvoorbeeld water stilstaat in de leidingen, legionella op de loer ligt. Moeten we dus met man en macht zien te voorkomen.
 
De datum voor de ALV (Algemene Leden Vergadering) is vastgesteld op dinsdag, 23 juni aanstaande. Da’s nog ver weg zou je denken, maar als ik je vertel, dat ik nog niet eens een vakantie in de zomermaanden durf te boeken, wat moeten we dan met deze ALV. Moet dat ook op “social-distance” of videoconference?
 
Overigens gisteren nog een leuke video-conference gehad met Nicolet Lakerveld, Francis Wijnands en Marcel Pex over de organisatie van de Dames-afdeling voor het komende seizoen. En daar werd ook nagedacht, hoe we het huidige voetballoze tijdperk kunnen invullen. Want naast de leuke films van Bram Halters en de zijnen (klik hier voor de filmpjes) - met leuke tips voor thuistrainingen van onze jeugd, willen we ook met de Dames-afdeling kijken of we wat leuks kunnen bedenken om “naar-buiten-te-treden! En daar kwam het leuke idee om iets voor de inwoners van St. Jeroen en Groot Hoogwaak te gaan doen. We zijn druk bezig mt de invulling daarvan.
 
Allemaal zaken, die ons nu bezig houden. Gelukkig worden we daarbij ondersteund door, bijvoorbeeld, een checklist van het NOC/NSF: (klik hier voor de checklist)  en gebruiken we die met regelmaat.
 
Zo maar enkele mijmeringen van een voorzitter, die ik graag met je wil delen. Om op deze manier toch het contact te houden. En misschien komen er reacties op. Die zijn welkom, want enerzijds onderhoud je dan ook het contact en anderzijds zijn je ideeën veel waard voor JOUW club.
 
Ik hoop jullie echt zo spoedig mogelijk weer te kunnen ontmoeten “op-de-club”!
  
Met sportgroet..!!

Herman Meijvogel