Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Mijmeringen van een voorzitter nummer 30

PERSCO-dag. M&H leveren hun vrijdagavond in om ons te informeren over de nieuwe – versoepelingen – van de coronamaatregelen. En eigenlijk moet ik vaststellen, dat ik weinig tot geen zin heb om naar de heren te kijken of hen aan te horen. D’r is immers al weer zoveel naar buiten gekomen (“gelekt” zeggen ze dan in het Haagse jargon) dat we eigenlijk al weten waar we aan toe zijn. En als M het - bijna zingend – meldt “We zijn er bijna, maar….nog niet helemaal…” barst ik bijna in tranen (van het lachen) uit. Wat een komieken, daar in het Haagse….
 
Maar…. kort gezegd, komt het er op neer, dat het enige wat nog telt in de komende weken, die 1½ meter afstand houden is. Niet zoveel om allemaal op een rijtje te zetten en te onthouden, dus, maar het blijft toch een “dingetje”. Zo’n dingetje, waarvan je verwacht, dat je scherp zult blijven, maar toch…. We krijgen immers een groot deel van onze vrijheid (!) weer terug en dan ben je toch geneigd “dingetjes” te vergeten, toch?
 
Een enorme bevrijding, zo ervaar ik zelf, is het niet meer hoeven dragen van een mondkapje. Man, man…. Wat zaten die dingen me soms in de weg. En wat bewonderde ik de beroepsgroepen, die tijdens hun werktijden zo’n ding moesten dragen.
 
Wat mijn pak van ‘t hart is, is dat de poort van het sportpark weer open gaat. Per 26 juni (zaterdag). Geen Coronawatchers meer aan de poort, maar vrije in-, door- en uitloop naar velden en kantine of naar huis. Eindelijk mogen we de ouders van onze jeugdspelers weer langs de lijn ontvangen. In een, naar ik stellig hoop,  stralend zonnetje op deze 26e juni. En in de tent of op het terras, want…. de kantine gaat natuurlijk open voor koffie, frisdrank of iets ‘sterkers’.  
 
En over de tent gesproken…die hebben we destijds gehuurd om ons te wapenen tegen coronabesmettingen. De noodaccommodatie nodigde immers als het ware uit om besmet te raken. Lage plafonds en weinig luchtcirculatie. Nu de coronamaatregelen zo’n beetje op hun eind lopen en Corona verslagen lijkt, kunnen we weer terug naar het nieuwe normaal. Klip en klaar…. Per 1 juli is de huur van de tent beëindigd en creëren we weer een terras.
 
Hou wel de website van de VV SJC in de gaten. Dammy Heemskerk loopt met een leuk idee rond voor de leden van de vereniging….
 
Tot binnenkort, allemaal, we mogen vanaf zaterdag – met de restrictie van de 1½ meter afstand – weer het sportpark op.
 
Herman Meijvogel
Voorzitter