Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Nieuwe aanwinst voor SJC: Gerson Pisas

Nieuwe aanwinst voor SJC: Gerson Pisas
 
Leeftijd:                          27
Jeugdopleiding              sv Capelle, sc Feyenoord, Bvo Feijenoord O18
                  
Eerdere clubs:              Leonidas, MOC, Boshuizen, RBC, Zwaluwen.
Positie:                         aanvaller 11 of 7
Favoriete Voet:             Rechts
 
Deze week verwelkomde SJC opnieuw een aanwinst voor de selectie van komend seizoen. Gerson Pisas, een 27-jarige Delftenaar, vanaf 1 juli 2024 herenigt met trainer Marcel IJzendoorn.
 
Want vanaf 2018 werkten beiden twee seizoenen samen in de min of meer succesvolle periode van het Leidse Boshuizen. Beiden gingen hun weg maar de snelle linksbuiten kwam nadrukkelijk op het verlanglijstje van de TC, vooral nadat Martijn van Trigt definitief besloot een stapje terug te doen. 
Gerson Pisas geeft aan rechtsbenig te zijn maar desgevraagd durft hij ook met links een penalty te nemen. Durf is zo wie zo een kenmerk in zijn spel waarbij hij niet schuwt om de directe duels op te zoeken. Hij staat te boek als bijzonder snel en hij wordt gewaardeerd om zijn scorend vermogen. 
 
Op de vraag of we hem een trainingsbeest mogen noemen zegt hij met een glimlach: ‘De laatste jaren zeker wel. Want ik wil er alles aan doen om echt fit te blijven. Gerson vertelt dat hij blij is om weer onder IJzendoorn te kunnen spelen omdat hij onder hem tot zijn beste prestaties kwam. Dat was medebepalend voor de keuze om naar SJC te komen. Maar ook de waardering die zijn sportvriend Tracy Kapata, nog steeds heeft voor de club SJC en zijn supporters, speelde een rol. Gerson Pisas komt uit een echte voetbalfamilie, zijn vader speelde op niveau op Curacao. Zijn Pa is trouwens een vaste supporter en mist nagenoeg geen wedstrijd van Gerson.
Gerson Pisas zal SJC kunnen combineren met zijn huidige studie die hem moet vormen tot maatschappelijk begeleider. Waarmee hij straks een functie wil verwerven in de Zorg.
Gerson antwoord op de vraag welke doelen hij zich stelt: ‘Ik wil op de eerste plaats belangrijk zijn voor het team en natuurlijk wil ik veel gaan scoren.
Mooie herinneringen bewaart hij aan zijn periode bij Feyenoord O18. Speciaal voor hem waren de jeugdtoernooien want daarin speelde hij onder andere tegen Frankie de Jong en Hakim Ziyech.
Gerson zette dus deze week zijn handtekening onder de overeenkomst, naast die van Kees Brouwer, bestuurslid technische zaken van SJC. 
En natuurlijk nog even het gebruikelijke fotomoment en daarna een uitgebreide rondleiding door de clubaccommodatie.