Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

NK meiden onder 15

Het was vroeg dag voor de meiden aan het eind van het seizoen. Een selectieteam bestaande uit meiden uit vier verschillende elftallen nam afgelopen zaterdag 17 juni deel aan het Nederlands kampioenschap voor meiden onder 15. De bus vertrok al om 08:15 vanaf de Lageweg richting SHO in Oud Beijerland. De meiden, staf en ouders konden gebruik maken van het busvervoer van Beuk dankzij sponsoring van de supportersclub, waarvoor nogmaals dank!
 
Eenmaal aangekomen bij SHO werden alle deelnemende teams gepresenteerd op het hoofdveld en het volkslied werd afgespeeld! Na een warming-up was het om 11:00 tijd om te starten aan de eerste wedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Hoewel SJC vele kansen had en ook de betere partij was, werd er toch met 0-1 verloren. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het sterke Burgum/Noordbergum, de ploeg uit Friesland had veel kwaliteiten waardoor er uiteindelijk door SJC gespeeld werd op een gelijkspel. Helaas mislukte dit plan in de laatste minuut en gingen de Friezen er vandoor met een 0-1 overwinning. Het was aan de Noordwijkse meiden om de eer te redden en zichzelf te belonen met drie punten. In geen van de wedstrijden hoefde de meiden namelijk te verliezen en gelukkig leek het in de laatste poulewedstrijd de goede kant op te gaan. SJC kwam met 2-0 voor maar helaas kon dit niet worden vastgehouden. Er werden twee kansen weggegeven en Graaf Willem VAC wist deze allebei te benutten waardoor de eindstand 2-2 werd.
 
Uiteindelijk werd er dus gespeeld om plaats 13 tot en met 16 met de andere nummers vier uit de poule. Na de gewonnen wedstrijd via strafschoppen tegen SHO werd er gespeeld om de dertiende plaats. Helaas trok DESTO aan het langste eind door SJC te verslaan na wederom strafschoppen. Opvallend was dat SJC de laatste drie wedstrijden voetballend de betere ploeg was en dit hadden drie overwinningen moeten zijn, jammer genoeg lukte het de meiden niet vaak genoeg om het net te vinden. 
 
SJC eindigt dus als veertiende maar is het toernooi dan tegengevallen? Nee zeker niet, het was duidelijk dat SJC niet voor veel tegenstanders onder deed. Echter hadden de Noordwijkers niet altijd het geluk aan hun zijde en werden er soms net de verkeerde keuzes gemaakt waardoor wedstrijden werden verloren of gelijk gespeeld. Wat overblijft is een prachtige ervaring voor deze jonge talenten, zij hebben gestreden met sterke ploegen en hebben hiervan geleerd. Daarnaast was het gewoon een mooie dag en ervaring voor zowel de meiden, staf als de supporters.
 
Meiden, jullie zijn tot het NK gekomen en dat neemt niemand jullie meer af, op naar mooie resultaten in het volgende seizoen.