Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Oogstrelende doelpunten en een strijdbaar SJC tegen RKAVV

Vooraf werd er gewaarschuwd dat RKAVV een goed voetballende eenheid is die beschikt over een aantal technisch zeer vaardige spelers. En al direct na het beginsignaal op de Lageweg bleek dat niet teveel gezegd was. Want al in de eerste minuut konden de Leidschendammers keeper Lex Hoogervorst tot een spectaculaire redding dwingen.
 
 
Het moet gezegd dat SJC ook wel erg terughoudend begon en kennelijk de kat uit de boom wilde kijken. Want In plaats van het direct hoog druk zetten, zoals vorige week tegen Emmen, koos SJC nu voor het opvangen rondom de middellijn. En met Wesley Haasnoot en Martijn van Trigt  in een wat teruggetrokken positie. En dat gaf RKAVV de gelegenheid om op eigen helft secuur op te bouwen om vervolgens herhaaldelijk gevaarlijk door te komen. En met Yani Bouras en Ayoud Boukhari hadden zij twee spelers die het SJC behoorlijk lastig maakten. Daarbij bleek SJC verdedigend echter wel goed te staan en grote mogelijkheden kreeg RKAVV vooralsnog niet.
 
Terwijl RKAVV dus koos voor de zorgvuldige combinatie kon SJC bij het uitverdedigen niet veel meer dan de verre trap hanteren. En bij de spaarzame speldenprikjes die daaruit voortkwamen werd duidelijk dat de Leidschendammers geïnstrueerd waren om spits Tom Duindam geen ruimte te gunnen. Hij werd bij ieder balcontact stevig en vaak met een overtreding aangepakt. En grote kansen kwamen er dan ook nauwelijks.
 
RKAVV aanvankelijk dus creatiever en gevaarlijker en SJC moest in de eerste 20 minuten een aantal corners toestaan. Met 25 minuten op de stadionklok kreeg SJC een tegenvaller in de vorm van een tegengoal te incasseren. Het was Ayoud Boukhari die vanaf links met een fraaie krul de bal in de bovenhoek liet verdwijnen en Lex Hoogervorst kansloos liet: 0-1. Niet veel later waren de Leidschendammmers dicht bij de 0-2  maar de kopbal van Bouras vloog net naast.
 
Dat was voor SJC kennelijk toch het sein om het spel te verleggen, wat meer strijd te leveren en nu ook meer de combinaties te zoeken. En bovendien om het de uitverdedigende Leidschendammers in een eerder stadium moeilijk te maken.
Dat leverde na een half uur spelen op de rand van de 16, een vrije trap op. Waarover Timo Ruigrok zich zoals gebruikelijk ontfermde. De specialist stond feitelijk al een poosje droog en had deze competitie nog geen succesvolle spelhervatting. Maar deze keer legde hij kritiekasters het zwijgen op door met een beauty  van een trap de bal direct in de linkerbovenhoek te krullen: 1-1. 
Ook hierna speelde het spel zich meer en meer af op de helft van RKAVV. Hoewel er zich af en toe toch gevaarlijke situatie in het SJC strafschopgebied voordeden. En toen kwam het moment van talent uit eigen opleiding, Mark Turk. De boomlange middenvelder zocht bij een aanval zijn plekje op net buiten de 16 en aarzelde niet toen de bal in zijn richting kwam. Met zijn chocoladebeen haalde hij verwoestend uit en gaf de keeper het nakijken: 2-1. En met die weelde werd de thee gedronken.
 
 
Na de rust liet SJC direct zien dat het nu menens was. Zichtbaar strijdlustiger en duidelijker druk zettend werd RKAVV met de neus op de feiten gedrukt.  En het werd al snel 3-1  toen een splijtende pass van Timo Ruigrok door Wesley Haasnoot werd verzilverd. Het gepassioneerde spel van SJC leverde RKAVV een paar vrije trappen op maar de Leidschendammers wisten hier niet van te profiteren.
En vervolgen was de 4-1 van Wesley Haasnoot er weer een van onmiskenbare schoonheid.
Eerst de directe tegenstander bij de eerste paal poorten om vervolgens bij de 2e paal binnen te krullen. Een doelpunt wat het verdiende met de volledige supporters groep op een volgepakte tribune te vieren. Helaas was er deze keer slechts een beperkt gezelschap wat voor applaus kon zorgen.
 
De wedstijd leek gespeeld maar helemaal gerust kon men nog niet zijn. Want RKAVV wisselde aanvallend bracht Edwin Agyare. Een behendige speler die al snel de 4-2 liet aantekenen. Het te verwachten alles of niets  offensief kwam er echter niet. Aan beiden kanten deden zich nog wel mogelijkheden voor. Maar naar mate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat dit strijdbare SJC het niet meer zou weggeven.
 
De conclusie is dat deze enerverende wedstrijd meer dan de moeite waard was om naar te kijken. Trainer Marcel IJzendoorn, die ook had gezien dat SJC wat matig begon, bleek dan ook zeer tevreden.  “We hebben deze week afspraken gemaakt die uiteindelijk goed zijn nagekomen. En met de stuk voor stuk fantastische goals hebben mijn spelers zich kunnen onderscheiden. Als we hard blijven werken en strijdlust blijven tonen dan kunnen we wedstrijden winnen’, aldus de trainer die  overigens verwacht dat er nu een winterstop tot eind januari zal worden afgekondigd. Omdat spelen zonder te mogen trainen, geen optie is.
In dat geval gaat SJC de winterstop in met een 3e plaats op de ranglijst en met 6 verliespunten meer als de virtuele koploper Hoogeveen.