Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Ook HBC te sterk voor SJC

In aanloop naar de wedstrijd van SJC tegen HBC in Heemstede waren de diverse prognoses dat SJC een hele zware middag tegemoet zou gaan. De enorme opmars die de club HBC maakte in het amateurvoetbal sprak bij velen tot de verbeelding. In 2019 nog in de 3e klasse en na het kampioenschap in het vorig seizoen nu 4e divisie. En daar alweer te vinden op de 3e plaats met 1 punt achterstand op koploper Ajax.

En hun 8-0 overwinning van vorige week deed het ergste vrezen. SJC begon aan de wedstrijd ook nog eens zonder aanvoerder Timo Ruigrok terwijl ook vaste waarden zoals Younes, Tom Duindam, Frans van Niel en keepers Willem Beuk en Lex Hoogervorst nog steeds in de ziekenboeg bivakkeren. Tel daarbij op dat Demir Strojil wegens werkzaamheden de selectie moest verlaten en Nick Lim deze week definitief met voetbal stopte vanwege zijn heftige knieblessure en het is duidelijk dat HBC als favoriet aan de strijd begon.

En dat werd in de openingsfase wel bevestigd. HBC zette veel druk, speelde brutaal en posteerde de doelman aanvankelijk zelfs centraal op het middenveld. De Heemstedenaren zagen al in de 4e minuut een harde schuiver net naast de paal eindigen.
Pa na 12 minuten kon SJC voor het eerst gevaarlijk doorkomen. Na een goedlopende aanval over links via  Rick Brabander ging het uitstekende schot van Ralph van Oosten ook maar net naast. De zwartwitten, deze middag in het hemelsblauw uittenue, durfden steeds meer. En na bijna een kwartier leek SJC zelfs op voorsprong te komen maar de knal van Martijn van Trigt spatte op de lat.

Korte tijd later moest tot overmaat van ramp Puck Postma  geblesseerd afhaken. Ralph van Oosten posteerde zich op de rechts in de verdediging en op zijn plaats kwam Timo Verweij binnen de lijnen. Daar bleek hij op het middenveld voor wat meer stabiliteit te kunnen zorgen. Want het spel van SJC op het middenveld werd steeds vaker gekenmerkt door slechte balaannames en achter de tegenstander aan rennen. De persoonlijke acties van Verweij  brachten daar aanvankelijk de nodige verandering in. Maar probleem bleef vervolgens toch de gebrekkig ogende opbouw bij de zwartwitten.

Een zeer discutabel gegeven maar goed genomen vrije trap bezorgde HBC de openingstreffer: 1-0.
Ondanks deze voorsprong toonde HBC zich toch niet de dominante ploeg zoals die vooraf was omschreven. Sterker, SJC vond ook wat mogelijkheden en een harde inzet van Timo Verweij werd buiten bereik van de boomlange keeper door een verdediger van de lijn gehaald.
HBC leek hierdoor geschrokken en SJC kreeg steeds meer vat op het spel. Maar de zo gewenste gelijkmaker bleef helaas uit. En met 1-0 op het scorebord werd er thee gedronken.
Na de rust golfde het spel wat heen en weer  met voor beide ploegen als voornaamste resultaat een aantal corners. De Heemstedenaren combineerden wel beter, bleken steeds dreigender maar SJC hield door hard werken nog steeds stand. En die ene keer dat het echt gevaarlijk werd hield Kevin Schelvis zijn ploeg met een fraaie redding nog overeind.
Met Coen van der Meij als verse kracht voor Wesley Haasnoot trachtte trainer IJzendoorn de aanval nieuwe impulsen te verschaffen. Toen dit niet snel resultaat opleverde Kwamen ook Aaron Koeman en Thijs van Donk in het veld voor de geblesseerde Max de Haas en Mark Turk.

Kort voor tijd was er tot twee maal toe een hoofdrol voor Kevin Schelvis. Eerst bracht hij  in de 87e minuut met een geweldige safe nog redding om even later met een slechte uitgooi de 2-0 in te luiden. In de 9 minuten blessuretijd kreeg SJC opnieuw een behoorlijke kans maar ook deze werd van de lijn gehaald. Omdat HBC vervolgens ook nog een dot van een kans miste werd de 2-0 de eindstand.

Volgende week speelt SJC zijn thuiswedstrijd op zondag 8 oktober om 14.00 uur tegen Purmersteijn.
De ploeg uit Purmerend verloor met 2-1 nipt van vv DHSC. Voor SJC een weekje tijd om te pogen de zwakke punten te verbeteren. En dat lijkt nodig om tegen Purmersteijn de volle winst te kunnen bemachtigen.