Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Ook winst op Alphense Boys

Ook winst op Alphense Boys in aanloop naar de nacompetitie

Het werd uiteindelijk het gewenste feestje. De eerste mogelijkheid om promotie te realiseren werd benut. SJC versloeg Alphense Boys op basis van inzet en teamspirit en via 3 uitstekende doelpunten. De ogenschijnlijk onnodige tegentreffer kwam zo vroeg in de 2e helft dat er tijd voldoende bleek om alsnog overtuigend de winst te pakken.

SJC begon zonder de geblesseerde steunpilaar Frans van Niel en met Sven Wisselink in de basis. En al na 5 minuten leek de zo welkome openingsgoal er te komen  maar Tom Duindam schoof de bal juist langs de paal.
SJC speelde dominant, had veelvuldig balbezit maar kon de Alphenaren nog niet echt in de problemen brengen De eerste 20 minuten waren niet onvermakelijk  maar de zwartwitten kwamen niet verder dan 2 corners die niets opleverden.
In de 21e minuut kwam dan toch de 1-0.  Van Trigt leek het duel te gaan verliezen maar handelde bekwaam. Hij bereikte Duindam die op zijn beurt Wisselink volkomen vrij zag staan. Deze bediende  op de rand van de 16 Timo Ruigrok en hij leverde een perfect bananashot af die bij de 2e paal  binnen krulde.

SJC behield het overwicht door vroeg druk te blijven zetten en bij balbezit zeer afwisselend de Alphense verdediging te testen. Soms vanuit de combinatie op het middenveld met snel gespeelde driehoekjes soms door de bal direct achter de verdediging te deponeren. Tom Duindam wist zich te vaak verzekerd van niet minder dan 3 bewakers maar bleef wel gevaarlijk. Toch gaf Alphense Boys ook al vroeg onverwacht een waarschuwing af. Vanuit de Alphense verdediging werd de bal direct richting achterlijn gespeeld waarna de bal bij Khalid Kada belandde,van Tuinenburgen Groenestein      die keihard op de 2e paal achter Lex Hoogervorst schoot.
Kort daarna een opstootje waarbij de technische staf van Alphense Boys over de schreef dreigde te gaan. Een vermeende overtreding werd door scheidsrechter Teun van Pelt, die er met zijn neus bovenop stond, beoordeelt als een geoorloofde tackle op bal. Terecht zoals de beelden later bewezen. Waardoor de heftige reacties van Groenestein en Tuinenburg enigszins onvolwassen bleken. Kort na dit opvallende incident leek Chris Hoogervorst de verdedigers te kunnen verrassen maar zijn inzet was te zwak om succes te hebben.

Na de thee kwam Alphense Boys beter uit de kleedkamer dan SJC. Ze toonden zich scherper in de duels, vonden elkaar makkelijker en de druk op SJC nam toe. Binnen 10 minuten was er dan ook de te verwachten gelijkmaker. Slecht uitverdedigen van SJC luidde een tegenaanval in. Ilias Latif  bracht de bal slim op de rechtervleugel. De eenvoudig breed gespeelde bal bereikte de volledig vrij gelaten Khalid Kada die nu simpel kon scoren: 1-1.

Langzaam maar zeker herpakte de ploeg van de hoorbaar coachende  Marcel IJzendoorn zich. Met een kans voor Timo Verweij, een matig genomen vrije trap  en een mislukte doelpoging van Chris Hogervorst bleef het toch billenknijpen voor de SJC-supporters. Die bovendien tot ieders ontsteltenis zagen dat Timo Ruigrok een door Tom Duindam perfect aangespeelde bal torenhoog over het Alphense doel schoot. Gelukkig voor SJC bleek dit uitstel van executie.
Een onschadelijk gemaakte corner van Alphense Boys luidde de tegenaanval van SJC in. Nick Lim penetreerde vanuit een perfecte combinatie met Sven Wisselink richting strafschopgebied. Timo Ruigrok bediende de centrale verdediger vervolgens op maat die hem vervolgens vanaf de  zestienmeterlijn breed gaf en daarmee Tom Duindam een niet te missen kans bood: 2-1. ‘Een heerlijk doelpunt’, hoorde de Tv-verslaggever van omroep Bo zeggen. En gelijk had hij.

Met Mark Turk voor Wisselink leek IJzendoorn zo’n 20 minuten voor tijd het middenveld verdedigend te willen versterken. En dat bood Lim en Strojil een aantal malen de mogelijkheid om aanvallend kracht bij te zetten. En dat resulteerde tenslotte in de 3-1. Een goed genomen corner beland via een verdediger op het hoofd van Duindam. De attent inkomende Van Trigt zag kans de vallende bal achter de doelman te deponeren. Hiermee was Alphense Boys definitief op de knieën. En kon SJC de wedstrijd eenvoudig uitspelen, definitief op weg naar de nacompetitie.

Die nacompetitie begint dus donderdagavond aan de Lageweg tegen OJC Rosmalen. Bepaald geen gemakkelijke tegenstander zo blijkt het feit dat ze 60 doelpunten produceerden en slechts 33 doelpunten tegen kregen. Donderdag dus de eerste van hopelijk 4 finales. Waarbij SJC feitelijk de absolute underdog heet te zijn. Maar hopelijk wel voor grote verrassingen weet te zorgen.